Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PORADNA: Co nabízí běžecká sluchátka vyšší třídy?

PORADNA: Co nabízí běžecká sluchátka vyšší třídy?
foto: Jabra

behej.com | 21.11.2019 | přečteno: 7439×

Víte, čím se liší kvalitní sluchátka na běh oproti těm superlevným? Lepší kvalitu poslechu asi očekáváte, ale to hlavní, co běžec ocení, je fakt, že sluchátka mu v uších budou sedět i při otřesech a v zimě s nimi nepohne ani límec bundy nebo čepice na hlavě. Samozřejmostí dneška je pak bezdrátový přenos a třešničkou na dortu u těch nejlepších i pecková výdrž baterie. NENECHTE SI UJÍT AKCI BLACK FRIDAY NA SLUCHÁTKA V MOBIL POHOTOVOST

Zatímco dříve byla pro ostřílené běžce hudba v uších při tréninku něčím “společensky nepřijatelným”, jak se mění přístup k běhání, mění se i potřeby běžců samotných. Zejména pokud si jdete zaběhat jen tak pro relax a odpočinek od běžných starostí, rádi si pustíte do uší nějakou prima hudbu. V poslední době navíc raketově stoupá zájem o poslech audioknih a podcastů – besed či vyprávění.

Otestovali jsme devět modelů sportovních sluchátek střední a vyšší třídy a zajímalo nás, jak moc se budou lišit od levných zařízení za pár stovek korun. Je samozřejmostí, že si chceme dopřát ten nejlepší poslech, zejména v případě hudby, ovšem na rozdíl od pokojového poslechu budeme při běhu čelit různým hlukům, které někdy i chceme slyšet – třeba přijíždějící auto za našimi zády.

Více než špičková reprodukce zvuku nás proto osloví schopnost sluchátek odolat nepravidelnému pohybu, ať už při tvrdém dopadu, nebo při nechtěném zatažení čepicí v zimě či cyklistickou přilbou v létě. Jelikož jsou některá sluchátka “spojena” i můstkem, ten musí odolat nárazu límce zimní bundy. Bezdrátový přenos již naštěstí minimalizuje dřívější obtíže, kdy bunda tahala za kablíky.

Kromě jednoho modelu se jednalo o bezdrátová sluchátka s opravdu pestrým výběrem způsobu uchycení na uších. Pro běhání je jedním z nejdůležitějších parametrů pevné a bezpečné usazení sluchátek na svém místě, navíc vyhovuje každému jinak. Opakované doladění polohy v uších obtěžuje, občas vyvolá nepěkné zvuky a lehce může dojít k nechtěnému posunu skladeb nebo změně úrovně hlasitosti.

Běžci také často řeší přesah sluchátka z ucha. To má vliv na kvalitu poslechu při běhání s čepicí v zimě nebo při použití cyklistické helmy (kolo, in-line). Pro běhání se ukázal jako oříšek také týlní způsob uchycení sluchátek, resp. spojovací můstek. Zvýšený límec bundy do něj může při běhu narážet a sluchátka posunovat. Ovládání na kabelu je sice občas hůře dostupné, ale pokud má hmatem snadno rozeznatelné funkce je ovládání v pohodě i při samotném běhu.

Naprosto běžné u lepších sluchátek je, že se s nimi dá i telefonovat. Mají mikrofon, takže pilně pracující mohou vyřizovat za běhu nutnou agendu, případně můžete konzultovat běžecké plány s trenérem či kamarády za běhu. Asi netřeba dodávat, že je k tomu zapotřebí mít v kapse telefon nebo na zápěstí chytré hodinky s vloženou kartou. Pokud vás telefonovací mánie nebere, kombinace dobrých sluchátek a hudby ve smart watch je skvělou volbou!

A nemůžeme opomenout to nejdůležitější. Použitím sluchátek dobrovolně vypínáte jeden ze smyslů, kterým vnímáte okolí! Také cyklostezky nebo lesní pěšinky skýtají jisté nebezpečí. Blokování okolního hluku je jedním z ukazatelů, které při výběru sluchátek zohledněte. Kombinace kvalitního zvuku a vychytané aplikace na mobilu s množstvím ukazatelů může vést také k totálnímu přepálení tempa běhu, resp. oddělení od vnímání signálů těla. A k velmi rychlému nástupu únavy. V porovnání s nějakým karambolem to je ale ta příjemnější potíž. Běhejte se sluchátky opatrně!


SLUCHÁTKA V AKCI BLACK FRIDAY NA MOBIL POHOTOVOST


Dokonale čistý zvuk

Rozmotávání kabelů si nechte na vánoční světýlka a užijte si výhody bezdrátových sluchátek. Niceboy Hive Podsie nabízejí stabilní přenos díky Bluetooth 5.0 a se zvukem MaxxBass uslyšíte všechny podstatné detaily z oblíbeného playlistu.

Sluchátka Niceboy Hive Podsie True Wireless jsou nyní v akci za 890 Kč a vy tak ušetříte 600 Kč.

Dvoje sluchátka z dílny Xiaomi

Čínské Xiaomi překonává hranice především ve smartphonech a chytré domácnosti, nicméně dokazuje, že se extrémně posouvá i v audio sortimentu.

Sluchátka Xiaomi Mi AirDots můžete mít za akčních 990 Kč (běžná cena 1 490 Kč).

Sluchátka Xiaomi Mi AirDots Pro bílá jsou za 1 690 Kč (běžná cena 2 490 Kč).

Jablečný hit

Apple patří mezi nejvíc trendy společnosti současnosti a iPhony jsou mezi nejprodávanějšími modely. Svou sbírku Apple produktů můžete rozšířit o oblíbené AirPods 2, které disponují nabíjecím pouzdrem, nadčasovým vzhledem a skvělou kvalitou zvuku.

Sluchátka Apple AirPods 2 budou vaše za atraktivních 3 990 Kč (běžně za 4 790 Kč).

Obrovský výběr sluchátek Jabra

Díky rozmanitosti portfolia uspokojí Jabra jakéhokoli běžce. Modely této společnosti patří mezi nejoblíbenější a nejkvalitnější kousky na trhu. Skvěla padnou a zaujmou i voděodolností.

Sluchátka Jabra Elite 65e Bluetooth jsou místo běžné ceny 5 099 Kč zlevněné na 2 390 Kč.

Sluchátka Jabra Elite Sport nyní pořídíte za 2 990 Kč místo běžných 5 690 Kč.

Sluchátka Jabra Elite Active 65t Bluetooth jsou místo 4 890 Kč za lákavých 3 490 Kč.

Krásný a stylový Bang & Olufsen

Sluchátka E8 se vyznačují krásnými, a přitom odolnými materiály, které vám umožní pohybovat se ve vysokém tempu bez obav z potu, přeháňky nebo prachu. Barvy a materiály jsou navrženy pro praktické a stylové využití.

Sluchátka Bang & Olufsen BeoPlay E8 ve třech barevných provedení budou vaše za 4 390 Kč. Díky akci ušetříte neuvěřitelných 4 800 Kč.

Retro vzhled s nabitými funkcemi

Pokud preferujete retro vzhled s jednoduchými, ale módními detaily, je pro vás značka Marshall to pravé ořechové.

Sluchátka přes hlavu Marshall Major III jsou naprosto bez kabelů a stanou se tak šikovným společníkem na cestách. Hudbu si můžete užívat až 30 hodin a velkou výhodu nabízí i dosah 10 metrů od spárovaného zařízení. Telefon tak nemusíte mít pořád u sebe.

Sluchátka Marshall Major III Bluetooth jsou nyní místo 3 790 Kč za akčních 1 990 Kč a můžete vybírat ze tří barev.

Kompletní přehled produktů v akci Black Friday najdete na webu Mobil Pohotovost.


VE ČTVRTEK 28. LISTOPADU VYCHÁZÍ NOVÉ ČÍSLO TIŠTĚNÉHO BĚHEJ, VE KTERÉM NAJDETE VÝSLEDKY SROVNÁVACÍHO TESTU SLUCHÁTEK STŘEDNÍ A VYŠŠÍ TŘÍDY


Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 21.11.2019 14:10:33

Víte, čím se liší kvalitní sluchátka na běh oproti těm superlevným? Lepší kvalitu poslechu asi očekáváte, ale to hlavní, co běžec ocení, je fakt, že sluchátka mu v uších budou sedět i při otřesech a v zimě s nimi nepohne ani límec bundy nebo čepice na hlavě. Samozřejmostí dneška je pak bezdrátový přenos a třešničkou na dortu u těch nejlepších i pecková výdrž baterie. NENECHTE SI UJÍT AKCI BLACK FRIDAY NA SLUCHÁTKA V MOBIL POHOTOVOST
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.