Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

POZVÁNKA: Jednou bychom rádi měli v Plzni dva tisíce běžců

POZVÁNKA: Jednou bychom rádi měli v Plzni dva tisíce běžců
foto: Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

komerční prezentace | 28.12.2019 | přečteno: 4819×

Pocházíte z Plzeňského kraje a rádi závodíte? Pak přes zimu pilujte formu, protože v dubnu ji můžete prodat za hezký finanční obnos na Krajském půlmaratonu v Plzni! Již tradiční jarní setkání fandů běhu pořádané tamním krajským úřadem chce do západočeské metropole přilákat znovu více než tisícovku běžců a jednou z novinek je i výzva s handicapovanými vozíčkáři. Více prozrazují pořadatelé závodu.

Chystáte na duben další ročník závodů na 6,10 a 21 km. Loni se jich zúčastnila tisícovka běžců, přičemž půlmaratonu 600. Máte nějaké cíle pro rok 2020, co se týče počtu účastníků? Kolik byste zvládli, aniž by utrpěla úroveň servisu?

“Máme radost, že se Krajský půlmaraton dostal do povědomí běžců a že se stal tradiční akcí v běžeckém kalendáři. Těší nás také, že každým rokem o trochu naroste počet účastníků, nicméně kapacitu máme koncipovanou na dva tisíce běžců, takže budeme rádi, když se v roce 2020 zapojí další nadšenci. Můžeme slíbit, že servis a veškeré služby pro běžce zůstanou zachovány na stejné, ne-li lepší úrovni.”

Kudy povede trasa půlmaratonu? Změní se nějak oproti loňsku?

“Trasa půlmaratonu se nám osvědčila a zůstává zachována, tedy Plzeň – Litice – Dobřany – Lhota – Valcha. Terén je různorodý a také mírně kopcovitý a doufáme, že to běžce na našem půlmaratonu baví. Malé změny budou na trase Krajské šestky, OMEXOM Krajské desítky a na trase týmového běhu, a to z důvodu opravy mostu přes řeku Radbuzu v Liticích.”

Loni jste měli finanční prémie pro top běžce Plzeňského kraje, vítěz za kraj měl pěkných 10 tisíc korun. Zůstane to? Proč preferujete domácí běžce?

“Finanční ocenění pro nejlepší běžce Plzeňského kraje zůstává ve stejné výši jako v roce 2019, tedy nejlepší 1. až 3. místo mezi muži a ženami získá částky 10 000 Kč, 5 000 Kč 3 000 Kč. Pořadatelem akce je Plzeňský kraj a chceme, aby finanční odměnu obdrželi ti nejlepší běžci právě z našeho regionu. Navíc se jedná o sportovní akci, kde si běžci mohou zasoutěžit, vyzkoušet si svoje fyzické síly a porovnat se s ostatními, užít si společně strávený čas a třeba zapojit do aktivit i své děti. Finanční bonus jistě není to jediné, co běžce na naši akci láká.”

Kdo stojí za pořádáním Krajského půlmaratonu a s jakými cíli a myšlenkami?

“Zakladatelem tradice a také pořadatelem Krajského půlmaratonu je Plzeňský kraj. Cílem akce je od počátku nejen si zasportovat a zasoutěžit, ale myslíme také na celé rodiny s dětmi, takže je připraven program i pro ty nejmenší. Každoročně nám narůstá počet stánků, kde se prezentují služby a produkty pro běžce a nezapomínáme ani na zábavu, takže každý rok si mohou návštěvníci užít i hudební vystoupení.”

Kdo je hlavní cílovou skupinou pro účast na některém z běhů, jež pořádáte?

“Závod je určen pro všechny věkové skupiny od dětí po seniory. Věříme, že trasy jsou nastavené tak, že si každý vybere. V případě, že někdo dorazí jen běžcům fandit, tak i tito návštěvníci se jistě nebudou nudit.”

Upravujete pro příští rok startovné?

“Malou úpravu chystáme. Pro ty, kteří si zakoupí startovné v prosinci, zůstává cena nezměněná, tedy 300 Kč. Od ledna jsou již registrace za 400 Kč. Registrace přímo na místě, tedy 17. a 18. dubna, bude možné zakoupit za cenu 550 Kč.”

Na jaké distance půlmaratonu budou připraveni vodiči?

“Vodiči od Tempo Makers budou připraveni běžet na časy 1:30, 1:40, 1:45, 1:50, 2:00, 2:15.”

Co obnáší týmový běh?

“Týmového běhu se musí zúčastnit minimálně tři osoby v jednom týmu, přičemž výsledný čas je součtem třech nejlepších časů. Trasa týmového běhu vede po Krajské šestce.”

Na Facebooku jste avizovali pro rok 2020 drobné novinky. O co jde?

“Novinkou je úprava trasy kratších běhů, jak bylo už výše uvedeno. Dále bychom pro nadcházející ročník chtěli půlmaraton propojit s handicapovanými sportovci. Výzvu běžců s vozíčkáři. Součástí by mělo být i stanoviště, kde si lidé budou moci vyzkoušet, jak těžké je sportovat s handicapem.”

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 12.12.2019 09:12:46

Pocházíte z Plzeňského kraje a rádi závodíte? Pak přes zimu pilujte formu, protože v dubnu ji můžete prodat za hezký finanční obnos na Krajském půlmaratonu v Plzni! Již tradiční jarní setkání fandů běhu pořádané tamním krajským úřadem chce do západočeské metropole přilákat znovu více než tisícovku běžců a jednou z novinek je i výzva s handicapovanými vozíčkáři. Více prozrazuje Marie Mourová z odboru kanceláře plzeňského hejtmana.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.