Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Potkáme se u Kolína podeváté! Mezinárodní festival běhu nabídne i maraton

Potkáme se u Kolína podeváté! Mezinárodní festival běhu nabídne i maraton
foto: MFB Kolín

tisková zpráva | 03.03.2020 | přečteno: 3243×

V sobotu 13. června 2020 proběhne již 9. mezinárodní festival běhu (MFB). Běžecké závody na tradičních tratích VOLNO Dlouhá míle, 15 km a 7 km poprvé v historii doplní královská atletická disciplína, MarathOn LABE spojí dvě královská města: Kolín a Poděbrady! Účastí navíc pomůžete rodinám dětí s poruchou autistického spektra, středisku respitní péče VOLNO.

Registrace běžců je online na www.kolinska14.cz nebo v den závodu na kolínském Kmochově ostrově. Start marathonské trati je v 9:00 h a na ostatní tratě vyšleme závodníky v 10:00 h. Start je vždy od chrámu sv. Bartoloměje v Kolíně. Tratě vedou přes centrum města na Kmochův ostrov a do lesoparku Borky.

Maratonci proběhnou lužními lesy, okolo zámku v Poděbradech a po pravém břehu Labe zpět do Kolína! Cílová rovinka všech tratí je na Kmochově ostrově před amfiteátrem. „Běžce čeká upravená trať v příjemném prostředí, občerstvení i kulturní program, na který jsou zváni všichni ostatní,“ říká Leoš Bešťák, předseda pořádajícího spolku.

VOLNO Dlouhá míle, speciální závod v délce 1,9 km se koná ve spolupráci se Střediskem respitní péče VOLNO, z.ú. v Kolíně. Trať je určena pro širokou veřejnost, pro rodiny s malými dětmi, rodiče s kočárky, seniory, vozíčkáře i klienty organizace VOLNO, z.ú.

“Volno pomáhá rodinám pečující o děti a mladé dospělé s autismem, mentálním a kombinovaným postižením. Poskytuje komplex sociálních služeb pro děti s postižením i pro jejich rodiče. Celý výtěžek ze startovného Dlouhé míle a k tomu navíc 50,–Kč z každého startovného na ostatních tratích je určen dětem ve Volnu na nákup rehabilitačních pomůcek! Děkujeme, že nám pomáháte!“ říká Ludmila Chwistková, ředitelka organizace Volno, z.ú. Středisko VOLNO vyrobí originální pamětní medaile z keramiky a perníkové medaile pro všechny závodníky Dlouhé míle.

Sportovní vrcholy

Naváže Martin Kučera na své vítězné tažení? Budou padat traťové rekordy? Prosadí se domácí borci? Kam posunou své běžecké výkony sestry Herelovy, nejmladší účastnice posledních ročníků MFB? To jsou otázky, na které nyní neznáme odpovědi! Ale již nyní víme, že každý závodník svou registrací pomůže dobré věci a vedle společného zážitku na krásných tratích bude jeho startovní číslo zařazeno do tradiční pestré tomboly. Že běh je sportem pro každého a v každém věku, to nám ukáže tradiční pódiové setkání generací s prémií pro nejstaršího a nejmladšího účastníka MFB.

Green Day Tribute a Kmochův Kolín

Po dekorování nejrychlejších maratonců převezme taktovku nad amfiteátrem parta zkušených muzikantů z GREEN DAY PRAGUE IDIOTS a živě bude šířit hity jedné z nejvěhlasnějších skupin současnosti. www.pragueidiots.cz

MFB se tradičně koná současně s již 57. mezinárodním hudebním festivalem Kmochův Kolín. Všichni návštěvníci a závodníci tedy mohou nejen relaxovat v přírodním prostoru Kmochova ostrova, ale také se těšit na pestrý kolínský festivalový víkend 12. až 14. června 2020.

Připojte se i Vy! Více info na www.kolinska14.cz a Facebooku.

Pozn.red.: Článek vznikl v rámci placené spolupráce.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.03.2020 20:47:25

V sobotu 13. června 2020 proběhne již 9. mezinárodní festival běhu (MFB). Běžecké závody na tradičních tratích VOLNO Dlouhá míle, 15 km a 7 km poprvé v historii doplní královská atletická disciplína, MarathOn LABE spojí dvě královská města: Kolín a Poděbrady! Účastí navíc pomůžete rodinám dětí s poruchou autistického spektra, středisku respitní péče VOLNO.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.