Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tip na červnový výlet? Zamiřte na jih Čech do Jindřichova Hradce

Tip na červnový výlet? Zamiřte na jih Čech do Jindřichova Hradce
foto: Jindřichohradecký půlmaraton

Radek Narovec | 09.03.2020 | přečteno: 3841×

Hledáte tip na parádní výlet pro celou rodinu? Zakroužkujte si v kalendáři 20. červen a vyražte na jih Čech, do Jindřichova Hradce. Tamní půlmaraton má za sebou pouhé čtyři ročníky, ale i přes obvyklé horko doprovázející běžce po trase láká – loni hlásil vyprodáno měsíc dopředu. Proč, to prozrazuje pořadatel Martin Žižkovský.

Máte za sebou čtyři ročníky. Jaké byly a jaké by měly být ty další?

“Prvotní myšlenkou bylo uspořádání běžeckého závodu pro pár nadšených kamarádů. Z několika kamarádů se stal dav běžeckých nadšenců a každý rok nám narůstá startovní pole. Rádi se řídíme heslem, že závod se nedá dělat bez běžců, a proto nám tato každoročně vzrůstající tendence dělá radost.”

Půlmaratonů v regionech přibývá. Čím jiný je ten váš?

“Snažíme se dělat běžecký závod v profesionálním duchu s přátelskou tváří. To se odráží i na ceně startovného. Naším záměrem je, aby závod byl cenově dostupný pro všechny. To by se neobešlo bez silných sponzorů, kterým bych chtěl touto cestou poděkovat. Našeho závodu se mohou účastnit nejenom běžci s touhou umístit se na bedně, ale i amatérští běžci, kteří s běháním začínají a chtěli by ochutnat atmosféru závodu. Tu tvoří fanoušci podél trati a atmosféra závodu je určitě důvodem, proč se k nám běžci vrací.”

Jak konkrétně myslíte na běžce pro radost?

“Před samotným závodem je odstartován rodinný běh, aby mohli běžci hlavního závodu vzít rodinné příslušníky, především ty nejmenší, a umožnit jim zaběhnout si dvoukilometrovou trať s vlastním startovním číslem. V cíli pak každý dostane originální medaili, která má stejnou velikost jako ta pro hlavní závod a štafetu.”

Pojďme k hlavnímu závodu – půlmaratonu. Je jeho trať certifikovaná? Kudy vede a jaký má profil?

“Ano, trať je jednookruhová a je certifikovaná. Přiznáváme, že Jindřichohradecký půlmaraton není jednoduchým závodem díky svému profilu. Každý rok překvapí spoustu závodníků. Díky štafetě na 2×10,5 km je přijatelný zejména pro amatérské běžce. Závod začíná v parku Jindřichova Hradce, odkud se závodníci po chvilce ocitnou v krásné přírodě Jindřichohradecka. Vyzkouší nejrůznější běžecké povrchy včetně lesních a polních cest, asfaltu a na závěr trošku kostek. Před samotným finišem se jim naskytne okouzlující výhled na jindřichohradecký zámek, který je svou rozlohou třetí největší v naší zemi!”

Jakou kapacitu má hlavní závod a doprovodné běhy?

“Pro hlavní závod máme připraveno 500 pozic, 100 pro štafetu a 200 startovních balíčků pro rodinný běh.”

Loni se zapojilo přes 80 dvoučlenných štafet, budou štafety i letos?

“Ano, štafety jsou velmi populární. Mohu prozradit, že již potřetí budou vytvořeny medaile, které po doběhnutí druhého člena štafety bude možno spojit s medailí prvního do jednoho celku.”

Když jsme u medailí, představíte jejich podobu? Jsou jen pro účastníky půlmaratonu?

“Medaile patří mezi největší chloubu Jindřichohradeckého půlmaratonu. Návrh bude opět pocházet z rukou místního zlatníka pana Filipa Šorše. V každé sérii medailí se i v letošním roce objeví symbol vztahující se k našemu městu. Stejné medaile jako běžci hlavního závodu dostanou i účastníci rodinného běhu. To je sice dosti nákladné, ale ten pohled na děti se startovním číslem, medailí na krku a úsměvem, to je motor, který nás – pořadatele – žene vpřed. Pro štafety budou medaile, které se budou moci propojit – po doběhu druhého člena do cíle závodu, kde již netrpělivě čeká člen první. Myslíme totiž na takové detaily, jako je odvoz a svoz na předávku autobusem. Před večerním programem se bude opět losovat tombola ze startovních čísel. Tak i ti běžci, kteří se neumístili ve svých kategoriích na stupních vítězů, budou mít možnost vyhrát některou z hodnotných cen.”

Kolik jste za ty čtyři ročníky viděli ve startovním poli Bílých paní?

“Občas se poštěstí a Bílá paní nás poctí svou návštěvou. Tak uvidíme, jestli sestoupí ze zámeckých ochozů a přijde se na nás podívat i letos.” (smích)

Web:https://jindrichohradeckypulmaraton.cz/

FB:https://www.facebook.com/….Pulmaraton/

YouTube:https://www.youtube.com/…fsT5I7UqZnDw

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 09.03.2020 12:02:16

Hledáte tip na parádní výlet pro celou rodinu? Zakroužkujte si v kalendáři 20. červen a vyražte na jih Čech, do Jindřichova Hradce. Tamní půlmaraton má za sebou pouhé čtyři ročníky, ale i přes obvyklé horko doprovázející běžce po trase láká – loni hlásil vyprodáno měsíc dopředu. Proč, to prozrazuje pořadatel Martin Žižkovský.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.