Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Eliud Kipchoge se po neúspěchu v Londýně objeví na startu v Hamburgu

Eliud Kipchoge se po neúspěchu v Londýně objeví na startu v Hamburgu
foto: NN Running Team

Radek Narovec | 18.02.2021 | přečteno: 3046×

Keňská maratonská superstar Eliud Kipchoge ozdobí svým startem speciální maraton v Hamburgu, který bude uspořádán pouze pro stovku elitních maratonců jako jedna z mála možností, jak se kvalifikovat na letní olympijské hry. 36letý král maratonu si bude chtít spravit chuť po loňském neúspěchu v Londýně, kde zdravotně handicapován skončil až na osmém místě.

Jeho NN Running Team je spolupořadatelem speciálního závodu NN Mission Marathon s podtitulem The fastest way to Tokyo, který se uskuteční 11. dubna na 10,5km okruhu v německém přístavním městě. Tradiční jarní Haspa Marathon aktuálně hledá náhradní termín za 25. duben, kdy se kvůli Covidu nepoběží. Tím padla šance pro řadu elitních maratonců zaběhnout si zde kvalifikační limity pro Tokio.

„Vracím se na začátek své maratonské kariéry. V Hamburgu to pro mne celé začalo. Doufám, že velkým závodem v ulicích této překrásné metropole inspiruji mnoho lidí na celém světě,“ uvedla ikona světové atletiky a první a jediný člověk na světě, který stlačil čas na maraton pod dvě hodiny.

Kipchoge zaběhl maraton v Hamburgu v roce 2013 v čase 2:05:30, kdy při své maratonské premiéře vylepšil tamní traťový rekord. Během své kariéry našel při maratonech jen dvakrát přemožitele a bude hodně zajímavé jej vidět závodit s mladými vlčáky, kteří loni v Londýně vycítili, že i král maratonů je k poražení.

Ani o konání letního Her v Japonsku však ještě není zcela rozhodnuto. Z českých maratonců se na olympijský maraton zatím nikdo nekvalifikoval. Pražský maraton, který se koná v květnu, má během dnešního odpoledne oznámit podobu letošní sezony.

Kvalifikace běží do konce května, muži musí zaběhnout čas 2:11:30 a lepší, ženy 2:29:30. Ovšem najít na mapě světových maratonů akci, která se opravdu na jaře uskuteční, je nyní velice složité. Podle serveru letsrun.com je ve hře jen tato osmička certifikovaných maratonů:

28. 2. 2021 Lake Biwa Mainichi Marathon, Otsu, Japonsko

14. 3. 2021 Nagoya Int’l Women’s Marathon, Japonsko

14. 3. 2021 Olympic Qualifying Marathon, Belp, Švýcarsko

26. 3. 2021 British Olympic Trials Marathon, Londýn (Richmond), Velká Británie

10. 4. 2021 Access Bank Lagos City Marathon, Nigérie

11. 4. 2021 NN Mission Marathon Hamburg, Německo

18. 4. 2021 Maraton Internacional A Pampa Traviesa, Santa Rosa (La Pampa), Argentina

25. 4. 2021 Wrexham Elite Marathon, Velká Británie

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 18.02.2021 15:08:52

Keňská maratonská superstar Eliud Kipchoge ozdobí svým startem speciální maraton v Hamburgu, který bude uspořádán pouze pro stovku elitních maratonců jako jedna z mála možností, jak se kvalifikovat na letní olympijské hry. 36letý král maratonu si bude chtít spravit chuť po loňském neúspěchu v Londýně, kde zdravotně handicapován skončil až na osmém místě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.