Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rychlý půlmaraton mimo silnici? Zkuste novinkový Mizuno Labský půlmaraton

Rychlý půlmaraton mimo silnici? Zkuste novinkový Mizuno Labský půlmaraton
foto: Mizuno Labský půlmaraton

tisková zpráva | 12.07.2021 | přečteno: 5879×

Spojení roviny, lesů a půlmaratonské vzdálenosti – to je novinka v běžeckém kalendáři do pořadatelů Prague Park Race. Mizuno Labský půlmaraton se koná 11. září v polabských lesích mezi Čelákovicemi a Lysou nad Labem.

Zázemí najdou běžci hned na kraji lesa na dostihovém závodišti u Lysé. „Zázemí je krásné, závodníci zde najdou vše potřebné a je skvěle dostupné – jen pár minut z dálnice D10 nebo D11. Navíc místo má díky pobíhajícím koním pro běžce netradiční atmosféru, věříme, že se jim to bude líbit," vysvětluje výběr místa Roman Skalský. Do budoucna chceme přidat také dětské kategorie, přesně jako na Hruboskalském půlmaratonu.

A jak závod vznikl? „V polabských lesích jsem mnohokrát běžel orienťák a vždycky se mi líbilo, jak jimi člověk rychle probíhá a jak jsou rozlehlé. A přitom žádný větší „hladký“ běh se zde nekoná. Pár hodin jsem pak strávil nad mapou a v terénu a vyšel z toho pěkný lesní půlmaraton," doplňuje druhý z pořadatelské dvojice, Honza Mrázek.

Kromě půlmaratonu nabídnou pořadatelé i kratší, dvanáctikilome­trovou trasu. Obě trasy vedou po absolutní rovině, a i když se poběží po lesních cestách, očekávají se rychlé časy. Na září je kvůli pandemii přesunuto hodně závodů, přesto pořadatelé věří, že tento zaujme mnoho běžců: „Závod je svým způsobem unikátní – rychlá půlmaratonská trasa, a přitom celá v lese s celkovým převýšením max. 28 m. Když jsme si ji probíhali, byl to hrozně příjemný zážitek," shodnou se oba hlavní pořadatelé.

Závodníci si mohou při registraci objednat funkční tričko s logem závodu, na všechny pak čeká finisherská medaile a po závodě tombola mimo jiné o špičkové boty Mizuno a spousty dalších hodnotných cen od partnerů závodu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 12.07.2021 13:23:37

Spojení roviny, lesů a půlmaratonské vzdálenosti – to je novinka v běžeckém kalendáři do pořadatelů Prague Park Race. Mizuno Labský půlmaraton se koná 11. září v polabských lesích mezi Čelákovicemi a Lysou nad Labem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.