Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Noční dobrodružství jménem Běhej lesy Boletice. Už 11. září

Noční dobrodružství jménem Běhej lesy Boletice. Už 11. září
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 01.09.2021 | přečteno: 3579×

Seriál Běhej lesy jde do finále letošní sezony. Závodníci si mohli užít nejtrailovější závod na Vysočině, běh Lednicko-valtickým areálem, pohádkovým Slavkovským lesem nebo třeba uzavřeným Lomem Velká Amerika. Před námi už je jen poslední závod v šumavských Boleticích 11. září. V čem je závod unikátní?

Závod v Boleticích se již tradičně poběží v noci. Že to ještě neznáš? Tak přijeď v září na Šumavu a pojď tvořit noční zážitky. Neboj se, úplná strašidelná bojovka to nebude. Jedinečnou atmosféru potemnělého lesa si užiješ se stovkami dalších závodníků. Na trasu ti bude svítit čelovka, barevně zářící lesní uličky a při dobré viditelnosti si zazávodíš při svitu měsíčku a hvězd. Tak neváhej a registruj se na www.behejlesy.cz. Čas na to máš do středy 8. září online formou nebo pak na místě v sobotu na závodě.

Hvězdami posetá obloha samozřejmě není jedinou specialitou tohoto závodu. Stejně jako předchozích sedm závodů, i trasy v Boleticích vedou krásnou přírodou. Osmá zastávka seriálu závodníkům ukáže krásu šumavského revíru. Startuje se od rybníku Olšina, který díky své nadmořské výšce patří k nejvýše položeným rybníkům v Čechách a nachází se ve stejnojmenné obci u Horní Plané. Okolo rybníku Olšina loni navíc vznikla krásná naučná stezka Olšina o délce 7 km v rámci areálu Vojenských lesů a statků, kterou určitě stojí za to si projít, ať už po závodě nebo jako doprovod závodníků. Mimo to tě trasa zavede na hranici bývalého vojenského újezdu Boletice pyšnící se titulem 3. největšího vojenského újezdu v České republice.

Organizátoři mají připravených hned několik tras. Horkou novinkou je extra dlouhá trasa měřící 43 km! Tato trasa jako jediná startuje už v 11 dopoledne, takže se stihneš vrátit za světla. V rámci této extra dlouhé tratě vyšplháš na Špičák a nech se překvapit, kam tě všude ještě trasa zavede. Dlouhá trasa měří 20 kilometrů, krátká trasa pod patronací Nova pak 13 kilometrů. Závod samozřejmě není jen pro dospělé, ale již tradičně se budou konat i dětské závody Dr. Max. Rodiče mohou svá mláďátka vyslat na trasu o 1 kilometru či 500 metrech. A v neposlední řadě se poběží i VoltaRUN, přibližně čtyřkilometrová nesoutěžní trasa pro doprovod závodníků, hendikepované nebo pro ty, kteří si zatím na klasické trasy seriálu Běhej lesy netroufnou.

Závody Běhej lesy nejsou jen o zábavě a sportu, ale i o pomoci potřebným. Stejně jako organizátorům, tak i jejich partnerům na této hodnotě velmi záleží. Startovné VoltaRUN v celé výši putuje hendikepovaným dětem prostřednictvím Nadace Nova. Voltaren těmto dětem navíc věnuje 2 Kč za každý kilometr uběhnutý na všech tratích. Konkrétně v Boleticích se budou finanční prostředky vybírat na Aničku trpící Phelan-McDermid syndromem, což je poškození 22. chromozomu. Trápí ji hypotonie, mentální retardace a velmi špatná řeč.

Další možností, jak se na Běhej lesy zapojit s pomocí je běhání s aplikací EPP Pomáhej pohybem. Pomůžeš neziskovým organizacím, školám nebo obcím, a ještě můžeš vyhrát super ceny. Partner seriálu Běhej lesy, Skupina ČEZ, se rozhodl odměnit ty z vás, kteří si s EPPkou zaběhnou závody. Stačí si tedy EPPku spustit na závod a zapojit se do speciální tomboly. V tombole se těš na 3 x rodinné vstupenky do Aquapalace Praha. Tak neváhej, stahuj, pomáhej a vyhraj!

Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Voltaren Forte 20 mg/g gel, Voltaren Emulgel 10 mg/g gel, Voltaren 140 mg léčivá náplast jsou léky k vnějšímu použití. Voltaren Rapid 25 mg měkké tobolky, Voltaren Actigo Extra 25 mg obalené tablety jsou léky k vnitřnímu užití. Obsahují diklofenak. V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: cz.safety@gsk.com. Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. © 2021skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 01.09.2021 16:59:10

Seriál Běhej lesy jde do finále letošní sezony. Závodníci si mohli užít nejtrailovější závod na Vysočině, běh Lednicko-valtickým areálem, pohádkovým Slavkovským lesem nebo třeba uzavřeným Lomem Velká Amerika. Před námi už je jen poslední závod v šumavských Boleticích 11. září. V čem je závod unikátní?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.