Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vrchaři míří do Itálie na Pohár národů, zopakují medaile z Argentiny?

Vrchaři míří do Itálie na Pohár národů, zopakují medaile z Argentiny?
foto: Val Bregaglia Trail

Jindřich Linhart | 25.10.2021 | přečteno: 4039×

Dlouho jsme čekali na celosvětovou soutěž v horském běhu s národními týmy, ale teď je čekání konečně u konce. V neděli 31. října se běžci z celého světa sejdou na Poháru národů. Dějištěm akce je Itálie, městečko Chiavenna. Pohár národů se koná v rámci závodu Val Bregaglia Trail, který začíná v Promontognu na švýcarských hranicích a končí v Chiavenně. Závod je dlouhý 19 km s 660 m stoupání. Do družstva bodují vždy tři muži a ženy.

K dnešnímu dni je přihlášeno 15 národních týmů: Itálie, Kanada, Dánsko, Wales, Německo, Anglie, Irsko, Keňa, Česká republika, Rumunsko, Španělsko, Skotsko, Slovinsko, Švýcarsko a Maďarsko. Celkem by mělo být na staru 55 mužů a 45 žen.

Vrchařská reprezentace odlétá v pátek pod vedením reprezentačního trenéra Jindřicha Linharta v nejsilnější možné sestavě, jaká je v současné době k dispozici: olympionička Tereza Hrochová, letošní mistryně ČR v běhu do vrchu nahoru/dolů, Pavla Schorná – Matyášová, 2. na MČR nahoru/dolů a 2. na MČR v dlouhém horském běhu, Adéla Stránská, 3. na MČR nahoru/dolů, 4. na MČR v dlouhém horském běhu, Barbora Macurová, letošní mistryně ČR v dlouhém horském běhu a 4. na MČR nahoru/dolů. V mužích to je Jáchym Kovář, letošní mistr ČR v běhu do vrchu nahoru/dolů, Dominik Sádlo, 3. MČR nahoru/dolů, Jiří Čípa, 2. na MČR v dlouhém horském běhu, Ondřej Fejfar, 3. na MČR v dlouhém horském běhu. Ondra nahradil na poslední chvíli zraněného Marka Chrascinu.

Reprezentace se musí v letošním roce taky obejít bez dlouhodobě zraněných Lucie Šaclové-Maršánové a Honzy Janů.

Věřím, že navážeme na poslední výsledek z roku 2019 z Argentiny, kdy jsme získali pět medailí. To byl poslední závod vrchařů, kdy se mohli porovnat se světovou konkurencí.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jlinhart muž 25.10.2021 13:33:51

Dlouho jsme čekali na celosvětovou soutěž v horském běhu s národními týmy, ale teď je čekání konečně u konce. V neděli 31. října se běžci z celého světa sejdou na Poháru národů. Dějištěm akce je Itálie, městečko Chiavenna. Pohár národů se koná v rámci závodu Val Bregaglia Trail, který začíná v Promontognu na švýcarských hranicích a končí v Chiavenně. Závod je dlouhý 19 km s 660 m stoupání. Do družstva bodují vždy tři muži a ženy.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 25.10.2021 14:57:25

Tatranske Fatranske Sloviensko, nie je schopne postavit repre do kopca

za to Balatonska Hungaria ano

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.