Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Prčicích si můžete dát i půlmaraton. Již tento pátek

V Prčicích si můžete dát i půlmaraton. Již tento pátek
foto: TJ Sedlec Prčice

tisková zpráva | 12.04.2022 | přečteno: 1783×

Posvícení? Pochod? Půlmaraton. Když se v posledních dvou letech zastavily nejrůznější sportovní akce, přerušila činnost sportovních oddílů a dětských kroužků, tak jsme si uvědomili, jak je pro nás radost z pohybu a společnost přátel důležitá. Akce se rušily, přesouvaly, ale my jsme dostali chuť položit základ něčemu novému. Zakládáme novou tradici sportovní akce na Sedlecko-Prčicko-Sedlčansku. Představujeme Prčický půlmaraton.

Věříme, že pátek 15.dubna jako velký sváteční den nebude jen připomínkou utrpení, ale zejména radosti z dokončené trasy závodu na 21 km, 10 km a dětských tratí do 1 km. „I když bereme akci jako závod, tak je to ideální akce pro všechny, kteří si chtějí ověřit, jestli jsou schopni dané tratě dokončit. Srdečně na událost zveme všechny běžce z okolí, přátele sportu a všechny, kdo chtějí atmosféru závodu podpořit,“ říká Michal Davídek za pořadatelský tým Prčického půlmaratonu.

Účastnit se může každý. Na startu i na trati, na místech občerstvení panuje přátelská atmosféra, kdy se závodníci podporují navzájem v nadšení z každého závodníka, který doběhne do cíle. Dětského závodu se pak může zúčastnit příchozí dítě do 15 let. Dětské trasy budou připraveny přímo v blízkosti areálu.

Startujeme společně v 10 hodin v areálu TJ Sokol Sedlec-Prčice, kde se vydáváme na trať po nově vybudované cyklostezce, pojmenované po slavném rodákovi zdejšího kraje, Jakubu Krčínovi. Jaro je v pokročilé fázi svého rozpuku, tak energie polí, luk a lesů je všude kolem nás. Trať se klikatí údolím směrem na Sedlčany. Běžíme kolem Strnadovského mlýna, kde míjíme ubytování ve stromech. Trasa vede podél Sedleckého potoka. Probíháme obcí Jesenice a Mezno, jinak běžíme stále v přírodě. Trať je členitá s průběžnými seběhy a převýšením zejména ve druhé polovině trati. Závodníci na 10 km trati se otáčí na první občerstvovací stanici, která je připravena na 5. kilometru. Půlmaratonci pak běží na 10,6 km, kde je druhé občerstvení a otočka.

„V cíli pak počkáme na posledního závodníka, vyhlásíme vítěze kategorií, společně posedíme nad dojmy ze závodu a DJ zahraje pro dobrou náladu,“ přibližuje atmosféru akce Michal Davídek.

Běžecké závody chceme pořádat každý rok na jaře, kdy se budeme snažit při organizaci udělat nějaký krok dopředu, něco vylepšit a zejména předávat radost z akce i účasti na ní všem závodníkům a divákům. Plno věcí nyní řešíme operativně, ale i tak se nám v letošním roce podaří uskutečnit několik vylepšení. Chtěli bychom touto akcí stmelovat komunitu běžců z města, okolních obcí a nedalekých měst, kteří se mohou zapojit do účasti nebo být v budoucnu součástí organizačního týmu.

Registrace zde: https://forms.gle/…jAq3SgZYRqD6

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 12.04.2022 18:44:21

Posvícení? Pochod? Půlmaraton. Když se v posledních dvou letech zastavily nejrůznější sportovní akce, přerušila činnost sportovních oddílů a dětských kroužků, tak jsme si uvědomili, jak je pro nás radost z pohybu a společnost přátel důležitá. Akce se rušily, přesouvaly, ale my jsme dostali chuť položit základ něčemu novému. Zakládáme novou tradici sportovní akce na Sedlecko-Prčicko-Sedlčansku. Představujeme Prčický půlmaraton />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.