Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Osmý ročník Běhej lesy zahájen, Lednici si zaběhlo 2489 lesních parťáků

Osmý ročník Běhej lesy zahájen, Lednici si zaběhlo 2489 lesních parťáků
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 25.04.2022 | přečteno: 1816×

Stálice jako chrám Tří Grácií, lednické rybníky, „palác pro koně“ Nový Dvůr nebo vítězný oblouk Rendez-vous, ale i novinky jako je zámeček Pohansko nebo atraktivní okolí řeky Dyje, nalákalo do Lednice, na první závod běžecké sezóny Běhej lesy, takřka dva a půl tisíce běžců.

Březen, za kamna vlezem. Duben, ještě tam budem. Tak tohle pro Běhej lesy rozhodně neplatí! Po dvou letech sezóna odstartovala ve svém jarním termínu a bez omezení. Je větší motivace postavit se po zimní pauze na start? Dle počtu a reakcí nadšených lesních parťáků zní odpověď: „ne“!

To, že je závod v Lednici jedním z nejoblíbenějších celého seriálu dokazuje i fakt, že se v této destinaci sbíhají závodníci od samotného počátku seriálu. Poosmé jsme si tedy mohli společně říct: „Neběhej do lednice, běhej Lednici!“.

Novinkou letošního ročníku byla extra dlouhá trasa na 45 km s minimálním převýšením a spoustu atraktivních zastávek na trase. Kdo se rád na trati kochá, nemohl si vybrat lépe. To platí i pro klasické distance jihomoravského závodu na 14 a 22 km. V rámci dětských závodů Dr.Max přibyla nová kategorie pro ty úplně nejmenší od 0 do 3 let. A že se „Šnečků“ na start postavilo hojně!

Novým titulárním partnerem pro charitativní běh se stala Pojišťovna VZP, a.s. Kapacita závodu PVZP FénixRun byla naplněna na maximum dlouho před startem a díky nadšení partnera a celé lesní smečky jsme startovným mohli finančně podpořit Nadační fond Modrý hroch a rodinu Lucinky, stejně jako malou Pavlínku, kterou podporuje Nova pomáhá.

A jak to vypadlo v cíli? Zdá se to neuvěřitelné, ale na extra dlouhé trase proťali cílovou pásku ve shodném čase 03:05:49 Daniel Roško a David Kaláb. Mezi ženami triumfovala na ultramaratonské trase Andrea Hudeková (03:41:03), za čož všem statečným, kteří vyběhli vstříc desítkám kilometrů, patří potlesk.

Na kratších trasách zvedli ruce nad hlavu po 22 km Patrik Bejček (01:2249) a Lenka Kohnová (01:31:13). Kratší trať na 14 km ovládli Honza Hloch (00:51:30) a Jana Lenčová (00:57:29). Obdiv si zasloužili všichni závodníci dnešního dne stejnou měrou a nám nezbývá, než tleskat co nám tlapy dovolí.

Tímto považujeme osmou lesní sezónu za zahájenou a těšíme se, až si plácnem na startu královského závodu na Karlštejně 21. května 2022. A pokud jste zatím neokusili Behaj lesmi, seběhnem se už o dva týdny dříve 7. května na Devíně, blízko Bratislavy. Tak lesu zdar!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 25.04.2022 11:05:56

Stálice jako chrám Tří Grácií, lednické rybníky, „palác pro koně“ Nový Dvůr nebo vítězný oblouk Rendez-vous, ale i novinky jako je zámeček Pohansko nebo atraktivní okolí řeky Dyje, nalákalo do Lednice, na první závod běžecké sezóny Běhej lesy, takřka dva a půl tisíce běžců.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.