Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledáte zážitkový půlmaraton u Prahy? V půli června se poběží Konopiště

Hledáte zážitkový půlmaraton u Prahy? V půli června se poběží Konopiště

tisková zpráva | 06.06.2022 | přečteno: 3501×

Červnové běhání v Konopišti a zámeckém parku má svou letitou tradici. Loni, tradičně v neděli, se konal 25. ročník Konopišťské desítky včetně lidového běhu, dětských závodů a štafet. K tomu běžci z Benešovského běžeckého klubu přidali na sobotu první ročník Konopišťského půlmaratonu (K21). Od přírodního divadla se na trasu dlouhou 21,1 km vydalo celkem 69 běžců a běžkyň. Vznikl Běžecký víkend na Konopišti.

V podstatě si lze Konopiště běžecky užít, a to s celou rodinou! Letos je na programu SUBARU Konopišťský půlmaraton v sobotu 11.6., který odstartuje od přírodního divadla v 10 hodin. Podle věku jsou vypsány 4 kategorie mužů a 3 kategorie žen.

V absolutním pořadí jsou pro prvních 5 mužů i 5 žen připraveny finanční odměny. Každý předem přihlášený běžec dostane účastnickou medaili. Tři vylosovaní běžci získají víkend s vozidlem SUBARU zdarma. Hlavním partnerem závodu je společnost SUBARU Sedlčany. Akci pořádá Sportovní klub BENEŠOV ŽIJE SPORTEM ve spolupráci s Atletikou Benešov a Benešovským běžeckým klubem.

Popisem trati zveme všechny běžce, ale i pěší a cyklisty k absolvování 21,1 km v rámci sportovních tréninků či rodinných výletů. Mapa trati je trvale umístěna i na parkovišti „Pod hrází“. Užijte si trasu a prosíme, buďte ohleduplní ke krásné přírodě!

Zážitková trasa nabízí pestrý a náročný profil, ale spoustu přírody a skvělých vyhlídek na zámek. Prvních 5 km vede parkem po tzv Ferdinandově cestě, kolem Růžové zahrady, po hrázi rybníka a jeho delší straně k lávce, kde běžci opouští park směrem k Janovickému potoku pod Chlumem. Stoupání do Chlumu mezi 9.-12. km si jistě všichni užijí naplno. Vyhlídka z nejvyššího bodu trati za to však stojí! Poté následuje prudký sešup ke mlýnu a Kožlí a od 14. km se začíná stoupat ke Chvojnu, od statku jsou to již pouhé 3 km do cíle, zatočené kolem dominanty Chvojna, kostela sv. Jakuba a Filipa. Odtud je to mírně z kopce ke Konopišťskému rybníku přes lávku do finiše k divadlu.

Tréninkový výběh po trase K21 od přírodního divadla je plánován na 22.5. od 9 hodin!

V neděli 12.6. od 9 hodin pokračujeme tradičním programem Konopišťské 10. Dopoledne patří dětem a mládeži. Celkem 8 věkových kategorií nabízí BNTZ Konopišťská běžecká juniorka pro děti a mládež od 2 do 18 let. Lidový běh na 3,2 km pod názvem Běh „Buď fit“ je vypsán pro muže a ženy bez rozdílu věku. Hlavní závod Konopišťská 10 s VZP startuje ve 12 hodin. Závodí se v 5 mužských a 4 ženských kategoriích. Trasa vede kolem rybníka a běží se 3 okruhy prodloužené k Růžové zahradě a o divácky atraktivní smyčku přes přírodní divadlo. Součástí hlavního závodu je závod 3 členných štafet (mužská, ženská, smíšená) na 3×3,3 km.

Finanční odměny v absolutním pořadí K10 s VZP pro 3 muže a 3 ženy. Výzvou je prémie za překonání traťových rekordů! Rekordy drží Jiří Miler z roku 2001 (31:37) a Olga Firstová z roku 2008 (36:27). Kdo je překoná?

Hostem nedělního programu je horolezec Radek Jaroš.

Těšíme se na Vás na Konopišti 11.-12. června! Registrovat se můžete zde: https://sport-reg.cz/nova-registrace?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 11.05.2022 11:07:22

Červnové běhání v Konopišti a zámeckém parku má svou letitou tradici. Loni, tradičně v neděli, se konal 25. ročník Konopišťské desítky včetně lidového běhu, dětských závodů a štafet. K tomu běžci z Benešovského běžeckého klubu přidali na sobotu první ročník Konopišťského půlmaratonu (K21). Od přírodního divadla se na trasu dlouhou 21,1 km vydalo celkem 69 běžců a běžkyň. Vznikl Běžecký víkend na Konopišti />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.