Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lázeňský půlmaraton zve v premiéře na kochací, ale i závodní trasu

Lázeňský půlmaraton zve v premiéře na kochací, ale i závodní trasu
foto: Lázeňský půlmaraton

behej.com | 18.09.2022 | přečteno: 4103×

Poohlížíte se po krásném podzimním půlmaratonu, který jste ještě neměli možnost okusit? V premiéře se první říjnovou sobotu představí Lázeňský půlmaraton v Luhačovicích na Zlínsku. Ambici má převelikou: „Naším cílem je vytvoření tradice závodu, který budou mít lidé dlouhodobě zanesen do kalendářů, protože se bude jednat o jeden z nejkrásnějších běžeckých zážitků v roce,“ říká Martin Slezák z pořádající firmy VSEPROBEH.CZ.

Jak vznikla myšlenka Luhačovického půlmaratonu?

“Delší dobu jsme přemýšleli nad uspořádání běžeckého závodu, půlmaratonu, v zajímavém prostředí. A protože pocházím z Luhačovic, byla volba celkem jasná a rozhodli jsme se pro Lázeňský půlmaraton Luhačovice ."

Komu je primárně určen? Jakou byste měl rád atmosféru?

“Prostředím, ve kterém poběžíme, je závod atraktivní pro všechny. Má malé převýšení, takže může být zajímavý pro závodníky, kteří si chtějí zlepšit své osobní rekordy. Určitě jde o jednu z nejkrásnějších tras silničních půlmaratonů v ČR, takže si ji užijí i běžci v kochacím či konverzačním tempu. (úsměv) Atraktivní je i pro kamarády nebo partnery, protože se můžou přihlásit na 2RUN, a společně tak zdolat půlmaratonskou vzdálenost. A samozřejmě i pro naše nejmenší v rámci rodinného běhu. Atmosféru si přejeme přátelskou, rodinnou, ale zároveň i sportovní a závodní, kdy na sebe budou běžci za své výsledky zaslouženě hrdí.”


!!! SLEVA PRO ČTENÁŘE BEHEJ.COM !!!

PŘI REGISTRACI VLOŽE KÓD LPML15 A ZÍSKÁTE SLEVU 15% ZE STARTOVNÉHO. NABÍDKA PLATÍ DO 14.8.2022


Na co byste nalákal fandy běhu ze vzdálenějších kra­jů?

Luhačovice jsou pojem sám o sobě, a když se to navíc spojí s možností uběhnutí lázeňského půlmaratonu, tak by si to neměl nechat utéci nikdo.”

Jaká bude trasa půlmaratonu, její profil, zajímavá místa?

“Jde o dva cca 10km okruhy. Stoupání na jednom okruhu je asi 40 metrů. Startuje se přímo z Lázeňského náměstí vedle kolonády a běží se podél řeky na přehradu, kolem známých pramenů i historických budov. Na trase tak uvidíte halu Vincentka, prameny Ottovka nebo Nový Jubilejní, Jurkovičův dům, hotel Jestřabí i Dům B. Smetany, Japonskou zahrádku, Bruselskou fontánu, Sluneční lázně a krásné výhledy při obíhání přehrady.”

Proč jste zvolil říjnové datum konání? Děje se v tu dobu něco v okolí či přímo místě konání vyjma běhu samotného?

“Jednak by mělo být v tomto období již ideální běžecké počasí a pak se už v lázních už nepohybuje tolik návštěvníků a je tak větší prostor pro centrum závodu i klid na trati.”

Jaké máte očekávání účasti v prvním ročníku? Co by byl úspěch?

“Pro nás bude úspěch, když budou spokojeni závodníci a celkově návštěvníci půlmaratonu. Budou se k nám další ročníky vracet a vzpomínat na tento závod ještě dlouho po jeho skončení. Obecně ale budeme spokojeni, když bude přihlášeno dohromady 500 závodníků ve všech kategoriích i tratích.”

Chcete v pořádání akce pokračovat? Stane se z toho tradice?

“Ano, naším cílem je vytvoření tradice Lázeňského půlmaratonu v Luhačovicích, který budou mít lidi dlouhodobě zanesen do svých kalendářů a budou vědět, že je vždy první říjnovou sobotu čeká jeden z nejkrásnějších běžeckých zážitků v roce.”

Co je myšlenkou aktivit pořádající firmy VSEPROBEH.CZ a co nabízíte kromě pořádání závodu?

“Běhání se stalo za poslední roky velmi populární. A vůbec se nedivím. Je to krásný sport, který je navíc časově i finančně méně náročný. Rozběhnout se umí v podstatě každý, už méně lidí umí uběhnout souvisle chtěnou vzdálenost a jen velmi málo lidí běhá technicky správně. A abychom se mohli věnovat běhání dlouhodobě, minimalizovat riziko zranění, stále se zlepšovat a mít z tohoto pohybu radost, tak je potřeba správná technika běhu. A to se snažíme na našich běžeckých akcích lidi naučit. A pokroky jsou znát už na prvních lekcích.”

Můžete se vy sám neznalým představit?

“Jsem zakladatel značky VSEPROBEH.CZ, která pořádá 10týdenní běžecké kurzy v Brně, Olomouci, Pardubicích, Hradci Králové a od podzimu nově i v Ostravě a Zlíně. Děláme i běžecké kempy, což jsou čtyři dny plné běhání, pilování techniky, protahování, posilování a všeho, co s během souvisí, v horských oblastech ČR i zahraničí. Máme také eshop s běžeckým vybavením a dalším krokem bylo právě uspořádání běžeckého závodu – v tomto případě půlmaratonu (trasy 21 km, 10 km, 2RUN 10 + 11 km a samozřejmě rodinný běh).”

Co vy a běh?

“Vyrostl jsem jako orientační běžec. Osobně teď běhu ale zase tak moc nedávám. Trávím mnoho času v autě a za počítačem. Občas se ale proběhnu a stále trénuji naše skupinky na kurzech i kempech, kde se snažím předat vše, co jsem se za celoživotní běhání naučil. Aktuálně se dívám po nějakém zajímavém závodě, který by byl motivací do toho zase pořádně šlápnout.”


Máte zájem o ubytování? Vyhledat si jej můžete jednoduše a rychle v ubytovacích katalozích ubytování Luhačovice a ubytování Slovácko.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 02.08.2022 13:03:09

Poohlížíte se po krásném podzimním půlmaratonu, který jste ještě neměli možnost okusit? V premiéře se první říjnovou sobotu představí Lázeňský půlmaraton v Luhačovicích na Zlínsku. Ambici má převelikou: „Naším cílem je vytvoření tradice závodu, který budou mít lidé dlouhodobě zanesen do kalendářů, protože se bude jednat o jeden z nejkrásnějších běžeckých zážitků v roce,“ říká Martin Slezák z pořádající firmy VSEPROBEH.CZ />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.