Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SuuntoPlus Guides přináší do GPS hodinek nové dynamické funkce

SuuntoPlus Guides přináší do GPS hodinek nové dynamické funkce
foto: Suunto

komerční prezentace | 05.10.2022 | přečteno: 3805×

Noví průvodci SuuntoPlus Guides nabízejí sportovcům personalizované pokyny v reálném čase pro jejich oblíbené sportovní aktivity přímo v hodinkách Suunto – zatímco poskytovatelům sportovních aplikací nabízejí způsob, jak zavést své produkty do mobilního zařízení bez velkých investic.

Využijte funkci synchronizace průvodců SuuntoPlus

Ať už se chcete řídit tréninkovým plánem, organizovanými intervaly nebo třeba výživovým plánem připraveným na závody, průvodci SuuntoPlus jsou navrženi tak, aby vám to usnadnili (více informací o nich naleznete na webových stránkách). Čtrnáct různých aplikací – od silných, zavedených na trhu až po zajímavé start-upy, již vytvořilo své vlastní funkce pro hodinky Suunto – a další se připravují. Tyto funkce jsou k dispozici pro všechny hodinky Suunto 9, Suunto 5 a Suunto 3.

Jednou z klíčových výhod je automatická synchronizace s hodinkami Suunto naplánovaných tréninků a intervalových jednotek naimportovaných z tréninkových a coachingových platforem (například TrainingPeaks, Nolïo, I-Run Club a Ultra Trail Coaching). V okamžiku, když vám trenér naplánuje tréninkovou jednotku (nebo si ji naplánujete sami), trénink se automaticky synchronizuje s hodinkami a poskytne pokyny v reálném čase. Některé služby, jako jsou např. Humango a AI Endurance, přidávají umělou inteligenci a strojové učení, aby trénink splnil vaše očekávání.

Dosáhněte nejlepších výsledků při cvičení

Kromě tréninku vám průvodci SuuntoPlus pomohou dosáhnout nejlepších výsledků v den závodu. Španělský start-up Gretel umožňuje sestavit výživové plány pro důležité běžecké závody. Pro běžecké závody Golden Trail World Series vytvořila společnost Suunto průvodce závodem, kteří obsahují klíčové informace o trasách závodů. Pro zvýšení motivace k tréninku přinášejí aplikace jako I-Run Club a GoJoe do hodinek Suunto své tréninkové tipy a výzvy.

„SuuntoPlus Guides znamená obrovský krok vpřed…“

Způsob, jakým se partnerské společnosti integrují s průvodci SuuntoPlus, je průlomový: umožňuje jim nákladově efektivně a rychle vytvářet funkce na mobilních zařízeních.

„Obsah z našich partnerských služeb se přenáší do cloudového rozhraní API společnosti Suunto a automaticky se synchronizuje do hodinek Suunto uživatele, který si je může vychutnat při sportu. Tento strukturovaný obsah jednoduchým způsobem definuje, jaké informace se zobrazují, kdy jsou doručeny a jak se zobrazují. Suunto tento obsah převede na funkci dostupnou během tréninku. Tento model umožňuje těmto aplikacím plynule prosazovat pokyny, motivace, tipy a triky do našich hodinek,“ říká Janne Kallio, Suunto Ecosystem Leader. „Jsme nadšeni skutečně pozitivní zpětnou vazbou, kterou jsme od našich partnerů na tuto novou technologii obdrželi.“

„SuuntoPlus Guides je obrovským krokem vpřed pro softwarové společnosti, jako je AI Endurance, aby se spojily se svými uživateli, aniž by musely vyvíjet vlastní nositelná řešení. Možnosti implementace jsou nekonečné a společnost Suunto nám poskytla cennou pomoc, která nám pomohla dokončit vývoj v krátkém čase. Jedním z příkladů, jak kreativně využíváme průvodce Suunto, jsou nájezdové testy pro určení prahových hodnot cvičení sportovce prostřednictvím údajů o variabilitě srdečního tepu,“ říká Markus Rummel ze společnosti AI Endurance.

„Naše služba poskytuje běžcům adaptivní tréninkový plán. Export plánovaných tréninků do hodinek Suunto usnadňuje našim uživatelům život, šetří čas a mají jistotu, že provedou správný trénink. Jakmile jsme se dozvěděli, že Suunto tuto možnost nabídne, začali jsme funkci vyvíjet a díky podpoře týmu Suunto to šlo poměrně rychle,“ říká Guillaume Adam, spoluzakladatel služby RunMotion Coach.

„Aplikace GoJoe mění nudné samostatné cvičení v něco společenského a motivačního tím, že propojuje hodinky Suunto s globální komunitou obyčejných lidí a poskytuje vám během cvičení zábavné a smysluplné aktualizace,“ říká spoluzakladatel GoJoe Will Turner.

V den uvedení na trh vydalo Suunto průvodce SuuntoPlus Guides pro 14 různých společností:

TrainingPeaks

Intervals.icu

Nolïo

Ultra Trail Coaching

ScienceTraining.io

Humango

RunMotion Coach

AI Endurance

Reddiyo

LikeS

Gretel

I-Run Club

GoJoe

Golden Trail Series Race Guides

a vlastní tréningové programy Suunto

API Rozhraní SuuntoPlus™ Guides je od 29. března k dispozici pro všechny partnerské společnosti Suunto.

Více informací o aplikaci SunntoPlus a rady, jak používat průvodce, naleznete na kanálu YouTube.

Aktualizace Suunto Plus

Uživatelé mohou prohlížet a objevovat nové průvodce, které považují za zajímavé, a poté si je přidat do svých hodinek.

Pokud uživatel odstraní průvodce publikované společností Suunto ze svého vlastního seznamu průvodců, může je stále znovu nahrát ze sekce průvodců Suunto.

Nyní může Suunto publikovat nové průvodce, aniž by zaplnilo paměť hodinek každého uživatele! Při spuštění průvodců SuuntoPlus byly všichni průvodci automaticky synchronizovány s hodinkami pro každého majitele hodinek, což vedlo ke dvěma problémům:

° Zaplnění hodinek průvodci, o které uživatel nemá zájem.

° Pokud by majitel hodinek smazal některého průvodce, neexistoval ani způsob, jak jej obnovit, nyní je lze nalézt v sekci Průvodci v aplikaci Suunto

Informace o typu povrchu trasy

Nová vrstva přidaná do map v aplikaci Suunto vám umožní vybrat si ten správný povrch pro vaše dobrodružství. Silnice a stezky budou rozděleny do tří kategorií: zpevněné, hladké nezpevněné a hrbolaté nezpevněné.

Spolu s tepelnými mapami (Heatmaps) Suunto vám umožní naplánovat trasu přesně tam, kde to odpovídá vaší aktivitě a náladě. Každou vrstvu povrchu cest můžete zapnout samostatně, nebo je zobrazit všechny najednou.

Prozatím se jedná o beta verzi, která bude vylepšena na základě zpětné vazby komunity. Data o povrchu silnic pocházejí z OpenStreetMap a vyvíjejí se podle toho, jak komunita přispívá do mapových dat prostřednictvím webových stránek OpenStreetMap. Při plánování svých dobrodružství mějte na paměti, že stav silnic se může měnit a údaje nejsou úplné.

Typy silnic:

° Zpevněné cesty zahrnují asfaltové a betonové cesty. Tyto cesty jsou vhodné zejména pro silniční cyklistiku a kolečkové lyže.

° Hladké nezpevněné cesty zahrnují štěrkové a polní cesty. Tyto cesty jsou vhodné zejména pro gravel cyklistiku.

° Hrbolaté nezpevněné cesty zahrnují cesty s hlínou, trávou, blátem a kamením. Tyto cesty jsou vhodné zejména pro běh v terénu a jízdu na horském kole.

Community tag – využijte své svaly k omezení emisí

Jezdíte do práce na kole? Chodíte pravidelně pěšky nebo běháte, abyste se dostali k cíli? Nyní můžete své běhy/jízdy/procház­ky označit jako „dojíždění“ a zjistit, kolik emisí CO2 můžete ušetřit využitím své svalové síly.

Společnost Suunto chtěla vytvořit funkci, která by uživatele povzbudila k tomu, aby místo automobilů volili dopravu na svalový pohon – a tím zlepšili svou pohodu a snížili emise skleníkových plynů.

Termín community tag se nevztahuje pouze na cesty mezi prací a domovem, ale týká se jakékoliv dopravy na svalový pohon, která je sledována jako chůze, běh nebo jízda na kole (např. jízda do práce na kole, chůze do obchodu atd.).

° Značky pro dojíždění se automaticky přidávají k běhům/jízdám na kole/chůzím, které mají vzdálenost alespoň 500 m (0,3 míli).

° Množství ušetřených emisí CO2 při aktivním dojíždění se porovná s emisemi vyprodukovanými v případě používání automobilu.

° Snížené emise CO2 se zobrazí na souhrnné stránce tréningu v tabulce a lze je také přidat do prvku, který lze sdílet.

° Widget dojíždění v posledním prvku na palubní desce zobrazuje celkový počet ušetřených kilogramů CO2.

° Automatické tagování lze deaktivovat nebo lze tag přidat ručně.

Analýza tréninku s rozpisem jednotlivých kol (Laps)

V zobrazení tréninkového grafu a přehrávání si budete moci prohlédnout podrobnosti o jednotlivých kolech. Při výběru např. 16. kola se jedná o kolo od 15,00 km do 16,00 km. Při přehrávání mapy se toto kolo zvýrazní a tlačítkem přehrávání se toto vybrané kolo projede.

Zlepšení sekce Trendy

Sekce Trendy v aplikaci Suunto byla přepsána a přepracována. Nově je aplikace uživatelsky jednodušší a umožňuje lepší a přehlednější zobrazení progresu (např. možností volby denních tréninků, nebo možnosti změny na 8týdenní období).

O firmě: Značka Suunto je něčím víc než jen výrobcem sportovních hodinek. Tato značka v sobě spojuje nadšení milovníků neobvyklých zážitků, dlouhou tradici, finský design a spolehlivost. Všechno to začalo před více než 80 lety, když finský inženýr a orientační běžec Tuomas Vohlonen získal patent na kompas vyplněný kapalinou, s přesnější a stabilnější střelkou než byly ty, které se dosud používaly.

Díky tomuto vynálezu firma Suunto od roku 1936 bezchybně navigovala nejen sportovce a cestovatele, ale také vojáky a námořníky. Dnes sází na trvalý vývoj a inovace zaváděné jejími návrháři. Výsledkem její práce jsou další a další modely outdoorových hodinek, které používají jak profesionální, tak amatérští sportovci a milovníci pohybu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 03.08.2022 15:08:19

Noví průvodci SuuntoPlus Guides nabízejí sportovcům personalizované pokyny v reálném čase pro jejich oblíbené sportovní aktivity přímo v hodinkách Suunto – zatímco poskytovatelům sportovních aplikací nabízejí způsob, jak zavést své produkty do mobilního zařízení bez velkých investic.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.