Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sportování na podzim? S kvalitním prádlem to je hračka

Sportování na podzim? S kvalitním prádlem to je hračka
foto: archiv

komerční prezentace | 08.10.2022 | přečteno: 2128×

Stejně jako na podzim sestupuje rtuť teploměru dolů, tak i naše motivace ke sportovním výkonům v těchto měsících klesá. Přitom má sportování na podzim několik výhod. Jaké to jsou?

Výhody podzimu

Horší počasí může hodně lidí odradit i od obyčejné procházky. Vy to ale berte jako pozitivum – na vašich oblíbených trasách, vyhlídkách nebo venkovních posilovnách bude o poznání méně návštěvníků. Navíc vás nebude při fyzické zátěži sužovat letní všudypřítomné vysoké teploty a budete si užívat krásné barvy podzimu.

Příprava je důležitá

Sport – ať už venkovní nebo ve vnitřních sportovištích vyžaduje kvalitní sportovní oblečení. Začít byste měla výběrem sportovní podprsenky. Vedle estetického hlediska je sportovní podprsenka důležitá i ze zdravotního hlediska.

Sportovní podprsenky udrží vaše prsa na místě a spolehlivě odvedou vlhkost od těla. Při výběru toho správného kousku je důležité vědět, jaký stupeň opory od ní vyžadujete. Na výběr máte ze tří možností.

Podprsenky s lehkým stupněm opory

Pohodlné kousky využijete při běžném nošení, cvičení jógy, hraní golfu nebo při rychlé chůzi. Podprsenky s lehkým stupněm opory prsa lehce zpevní, udrží je na místě a nikde netlačí. Kousky neomezují v pohybu a jsou skvělé i na spaní.

Podprsenky se středním stupněm opory

O trochu více opory si vyžadují sporty jako je cyklistika, in-line a lední bruslení nebo lyžování. Podprsenky se středním stupněm opory prsa lehce přitáhnou k tělu a rovnoměrně rozloží jejich váhu.

Podprsenky se silnou oporou

Na náročné sporty jako je běh, cvičení zumby nebo trénink bojových sportů byste měla volit podprsenky se silnou oporou. Ty omezí nechtěný pohyb prsou až o 70 % a zabrání tak namáhání prsních žláz a svalů.

Náš tip: Pokud patříte k ženám s větším poprsím, podprsenky se středním stupněm opory byste si měla obléknout i na nenáročné sporty.

Chladné počasí? Vrstvěte!

Počasí je v posledních dnech jako na horské dráze, a proto výběr vhodného sportovního oblečení může být pořádný oříšek. Základem úspěchu je správné vrstvení – tedy mít na sobě více slabších vrstev, které budete moci pohodlně odložit nebo obléknout. Základní vrstvu by mělo tvořit funkční sportovní prádlo. Vedle podprsenek je dobré zainvestovat i do sportovních kalhotek, které stejně jako podprsenky skvěle odvedou tělesnou vlhkost. Vyrábí se v krásných barevných provedeních a všech oblíbených střizích. Na trhu naleznete i laserem řezané modely, které vás nebudou omezovat v pohybu a pod sportovními legínami vás nebudou nikde tlačit.

I pánové si přijdou na své

Kvalitní sportovní prádlo není ale pouze výsadou žen. I pánové by neměli podceňovat sílu funkčního spodního prádla. Pánské boxerky i slipy určené na sport mají pohodlný střih, nikde netlačí a ani neomezují v pohybu. Navíc jsou vyrobeny z lehkých funkčních materiálů, které dobře sají pot, odvádějí tělesnou vlhkost a zahřejí i v chladném počasí.

Nezapomeňte na odpočinek

Ať už si dáte do těla při dlouhé trase na kole nebo procházkou po vašich oblíbených místech nezapomeňte na protažení a kvalitní odpočinek. Zachumlaná do hřejivého županu si pusťte oblíbený film, začtěte se do nové knížky nebo si udělejte den pro sebe. Za vaši námahu si takovou odměnu zasloužíte.