Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

K6 Ultra! Přijeďte do lázní pro pořádnou porci ultramaratonských zážitků

K6 Ultra! Přijeďte do lázní pro pořádnou porci ultramaratonských zážitků
foto: K6 Czech Ultramarathon Festival

tisková zpráva | 20.03.2023 | přečteno: 2227×

K6 Czech Ultramarathon Festival, to není jen mistrovství ČR v šestidenním běhu. Necelý měsíc před startem druhého ročníku běžeckého svátku v Konstantinových Lázních je zatím přihlášeno osmdesát běžců z jedenácti zemí. Přijeďte si na západ Čech vyzkoušet, jak náročné je celodenní ultra. Sestavte tým a zapojte se i do vícedenních soutěží! Koho ze známých osobností potkáte na trati?

Na start se postaví propagátor běhu Miloš Škorpil, mistr světa v OCR David Kellner, držitelka pěti světových rekordů v kategorii osmasedmdesátiletá Edda Bauer z Německa, držitel patnácti národních rekordů Alexander Bögi a několikanásobný účastník závodu na 3100 mil v New Yorku Pavol Baladev Saraz ze Slovenska, či legendární italský ultramaratonec Aldo Maranzina.

V závodě na 24 hodin se představí několik účastníků 246 km dlouhého závodu Spartathlon v Řecku. Nejstarším účastníkem je držitel světového rekordu na 12 hodin v kategorii M75 dvaaosmdesátiletý Ricardo Vidan ze Španělska.

Závod je ale určen také pro běžce, kteří si chtějí zkusit svůj první ultra závod, či si jen vyzkoušet, kolik jsou schopni ujít či uběhnout za 12/24 hodin. Zajímavou možností, jak zažít atmosféru a zaběhat si s předními ultramaratonci, je čtyř až šestičlenná štafeta na 24 hodin.

„Pro ty, kteří chtějí zažít skutečnou atmosféru dlouhého ultra běhu a sami si ještě netroufnou běžet, nabízíme závod štafet. Útok na hranici 1 000 km oznámila již štafeta pod vedením téměř legendární osobnosti Petra Tchabby (Tůma, Wiesner, Plachý, Bohdal),“ říká Konstantin Wiesner, jinak pořadatel zářiového Baroko Maratonu v Plasích, sám velký fanda ultraběhů.

„A protože pořadatelé, stejně jako výše zmíněná štafeta, mají krom běhu a ultraběhu blízko i k lahodnému moku, vypsali výzvu pro všechny, kteří ještě plánují se s kamarády štafety zúčastnit. Každá štafeta, která uběhne za 6 dní více km než výše zmíněná štafeta a při tom překoná hranici 1 000 km, získává od pořadatelů sud piva. Je to sice jen malá třešnička na dortu, ale od pořadatelů milý dárek,“ dodává.

Těšíme se, až v sobotu 22. dubna v poledne zazní startovní výstřel a odstartuje druhý týdenní festival ultramaratonu v Konstantinových Lázních. Srdečně zveme všechny příznivce běhu, aby podpořili účastníky na startu či v průběhu závodu. Budeme také rádi, když se k nám na okruh přijedete proběhnout nebo projít. Výkony běžců bude možné sledovat online, stejně jako na obrazovce v prostoru startu.

Informace o závodu najdete na Facebooku, nebo stránkách závodu

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 20.03.2023 11:43:44

K6 Czech Ultramarathon Festival, to není jen mistrovství ČR v šestidenním běhu. Necelý měsíc před startem druhého ročníku běžeckého svátku v Konstantinových Lázních je zatím přihlášeno osmdesát běžců z jedenácti zemí. Přijeďte si na západ Čech vyzkoušet, jak náročné je celodenní ultra. Sestavte tým a zapojte se i do vícedenních soutěží! Koho ze známých osobností potkáte na trati?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.