Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Karlštejn zažil největší závod v historii Běhej lesy. Přes 2800 běžců!

Karlštejn zažil největší závod v historii Běhej lesy. Přes 2800 běžců!
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 14.05.2023 | přečteno: 1714×

Druhý závod letošní sezóny Běhej lesy nebyl žádným drobečkem! Karlštejn se stal jednou z našich nejoblíbenějších běžeckých lokalit a v zázemí závodu bylo pořádně živo. Na startech se dohromady vystřídalo přes 2 800 běžců, a to znamená jediné – loňský účastnický rekord padl.

Nabitý sobotní program nabídl dětské závody Dr. Max, charitativní běh PVZP Fénix Run a dva hlavní závody na 13 a 18 km. Obě trasy vedly přes běžně nepřístupný ikonický lom Velká Amerika, a ta delší dokonce přes samotné legendární sídlo Karla IV. Důvodů, proč se zúčastnit závodu Běhej lesy Karlštejn, měli závodníci celou řadu. Jednak to jsou zmíněné dominanty na trase, ale také přírodní lokalita v blízkosti hlavního města. Ale především se jednalo o poslední generálku před dlouho očekávanou červnovou Týmovkou, největší novinkou seriálu Běhej lesy vůbec.

Dopoledne patřilo tradičně dětským závodům Dr. Max, ve kterých se představilo přes 470 dětí v šesti různých kategoriích pojmenovaných po lesních zvířátkách. Na děti čekaly tratě od 100 metrů do jednoho kilometru, a tak byli všichni v cíli, sotva vystartovali. Dr. Max vyslal dětem na podporu maskota Supermaxe, který se dohromady s rodiči postaral o jejich úsměvy na startu i v cíli.

Krátce po poledni odstartoval nesoutěžní charitativní běh Fénix Run pod hlavičkou PVZP. Více než 360 běžců se zúčastnilo závodu na dobrou věc a podpořilo Nadační fond Pink Bubble, který dlouhodobě pomáhá mladým lidem v boji s rakovinou. Běžce všech věkových kategorií čekala příjemná 4kilometrová trasa, na kterou se někteří vydali i s kočárky. PVZP Fénix Run je běh skutečně pro všechny, kteří si chtějí nejen zasportovat, ale také podpořit ty, kteří to potřebují nejvíce.

Odpolední program patřil jako vždy hlavním závodům, tentokrát v délkách 13 a 18 km. Na startu nechyběla ani zajímavá jména českého sportu, jako např. známá atletka Moira Stewart nebo mistr světa v běžeckém lyžování Martin Koukal, který dokonce krátkou trasu vyhrál s časem 0:51:43. Mezi ženami triumfovala bývalá olympionička Zuzana Kocumová s časem lehce pod hodinu. Na delší trati proťali pásku jako první Marek Lenčéš v čase 1:10:25 a Kateřina Razímová přesně o 8 minut později. Karlštejn se pyšní krásnými tratěmi s náročným profilem, přesto se s nimi všichni běžci vypořádali znamenitě.

Perličkou na trati byla měřená hodnocená prémie Conti Speed Section. Nový partner seriálu Běhej lesy přináší tuto sprinterskou novinku, kterou může vyhrát kdokoliv ze startovního pole. Odměněni byli vždy absolutně nejrychlejší muž a žena z obou kategorií v rámci měřeného úseku na trati a každý z nich si odnesl voucher na pneumatiky Continental v hodnotě 5 000 Kč.

Sobotu od rána provázelo oblačné počasí s teplotou kolem 13 stupňů Celsia, podmínky pro běh byly takřka ideální. Běžci se nemuseli vypořádávat ani s přílišným horkem, ani zimou, což se promítlo do skvělých výkonů, a to i přes lehký vítr a občasné přeháňky.

Brdy a Karlštejn jsou minulostí, ale to nejlepší příznivce Běhej lesy čeká 16.-18. června. Příští zastávkou seriálu je dlouho očekáváná novinka letošní sezóny – Týmovka. Jedná se o štafetový závod čtyř nebo osmičlenných týmů v srdci Vysočiny s krásnou kulisou oblasti Devět skal. Organizátoři toho pro účastníky připravili mnohem více než pouhý běh, čeká na ně bohatý doprovodný program v podobě koncertů nebo vzdělávacích workshopů. Ještě nemáte startovné? Dejte dohromady svoji partu, registrujte se a užijte si víkend plný zábavy na Týmovce!

Kompletní výsledky – https://behejlesy.cz/…ky/karlstejn

Fotogalerie (bude postupně doplněna) – https://behejlesy.cz/…ont.default/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 14.05.2023 08:40:10

Druhý závod letošní sezóny Běhej lesy nebyl žádným drobečkem! Karlštejn se stal jednou z našich nejoblíbenějších běžeckých lokalit a v zázemí závodu bylo pořádně živo. Na startech se dohromady vystřídalo přes 2 800 běžců, a to znamená jediné – loňský účastnický rekord padl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.