Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kiprun představil novinky pro rok 2023

Kiprun představil novinky pro rok 2023
foto: Decathlon

tisková zpráva | 28.06.2023 | přečteno: 2431×

A jsme tady s novinkami ze světa běžeckého sportu. Decathlon na trhu opět nabízí širokou nabídku pro hobíky i vášnivé běžce. Ano, i ty opravdu zkušené. Zeptáme se vás: Když přemýšlíte, že si koupíte nové boty na běh, máte ve svém užším výběru značku Kiprun nebo Evadict? Pokud ne, po přečtení tohoto článku možná své vzorce výběru přehodnotíte. Jaké top novinky letos představily?

Nejrychlejší závodní bota KD900X

Ano, v tomto případě nejde o nejčerstvější novinku, jelikož se prodává od podzimu loňského roku. Jde o první botu s karbonovým plátem vyvinutou v Decathlonu. Poměrně velkému zájmu u nás v Česku se dočkala až letos zvláště po tom, co v ní Matěj Zima zazářil 4. místem na pražském půlmaratonu, kde vylepšil svůj čas na 1:08:06.

Model KD900X s karbonovým plátem je nejrychlejší model značky Kiprun. Tlumení je rovnoměrně vyvážené. Matěj Zima jakožto ambasador Kiprunu zdůrazňuje, že se na první pocit může zdát, že je bota poměrně tvrdá, postupně se ale pěna zapracuje a změkne. Zhruba po 150 km bota dosáhne nejlepších závodních vlastností. Materiál VFOAM se dobře doplňuje s karbonovou deskou a při běhu je stabilní. Svršek je příjemně prodyšný, z pevné „plastové“ síťoviny, která důkladně a stabilně uzamkne nohu v botě, v místě otvorů pro tkaničky je navíc povedeně zesílena. Bota určitě není pro začátečníka, je potřeba jistá zkušenost a technika.

“Donutová” dynamická obuv KD900

Další boty, které jsou také pro závodní účely, se jmenují KD900, které jsou zpracované bez karbonové vložky. Pokud váháte, který model je pro vás vhodný, Matěj Zima dává radu: „Za mě osobně si myslím, že karbonové KD900X jsou vhodné pro běžce s ambicemi běžet závod okolo 4:00/km, tedy desítka za 40 minut. Na pomalejší běhy bych vždycky volil botu bez karbonové vložky, tedy KD900.”

Tato lehká běžecká bota je svižná a vhodná pro delší vzdálenosti, ale i interval. Na botě na první pohled zaujme pata, která je designována ve tvaru „donutu“. Nejde jen o estetickou záležitost, ale spíše o ryzí funkci poskytovat reaktivní tlumení. Tvar paty umožňuje rozptýlení rázové vlny. Je vytvarovaný tak, aby poskytoval tlumení tam, kde je třeba. Toto odpružení paty díky reaktivní pěně může mít podobný efekt, jako skok na trampolíně. Vlastnost, kterou v tempu opravdu oceníte.

Vývojáři Decathlonu zapracovali také na snížení hmotnosti. Při výrobě bot zachovali pohodlí a odolnost, ale zároveň se zaměřili na lehčí materiály a koncept optimalizované podešve. Přece jen lehčí bota ve výkonu také pomáhá. Kiprun mimo jiné garantuje tlumení došlapu do 1000 km. Udávanou výdrž testuje nejen laboratorně (simulací ohýbání a došlapu tak dlouho, dokud bota „neuběhne“ zmíněnou vzdálenost), ale také zapojením zkušených běžců.

KS900 LIGHT – lehká objemová bota

Běžecké boty, které vyplňují mezeru mezi modely řady KD a modelem KS900. Zatímco v řadě KD znamená písmeno D dynamiku, řada KS vyjadřuje stabilitu, která se zde projevuje širší podrážkou a jiným druhem pěny. Již v ruce je KS900 Light příjemná, měkká a lehká. Je to pohodlný kousek, který zvládne každodenní výběhy bez problému i ve svižném tempu pod 4 min/km. Pěna MFoam poskytuje měkké tlumení a zároveň reaktivitu. Je příjemně cítit od paty přes vnější hranu chodidla až po špičku a odraz a při běhu je především stabilní. Tento model představuje plnohodnotnou silniční botu, která skvěle tlumí při výklusu a zároveň má dobrý odraz v tempu, což se dobře doplňuje při fartleku.

Váha tohoto modelu je 252 g (velikost 42), drop je 8 mm. Není překvapením, že i boty KS 900 Light slibují výdrž 1000 uběhnutých kilometrů s měkkým a reaktivním tlumením. To je přesně ten zlom, který říká, že Kiprun nabízí víc, než se může zdát. A že pokud zvažujete nákup nových bot, stojí za to zahrnout Kiprun do svých úvah.

Trailové boty MT Cushion 2 – pohodlí na blátě i kamenech

Druhá verze oblíbených MT Cushion od trailové značky Evadict je tady. Novinku představila v Paříži na Expu Blandine L’Hirondel, několikanásobná mistryně světa v trailu. Všechny závodnice z týmu Evadict u této boty oceňovaly především naprosté pohodlí boty a skvělou přilnavost.

Nová měkká pěna dokonale tlumí a slibuje lepší přenos energie i delší životnost. Tento trailový obojživelník má také přepracovanou podešev, která je vysoce přilnavá na blátivém i kamenitém terénu. Vzorek po celé podrážce je 5 mm. Boty mají oproti svému předchůdci snížený drop na 4 mm. Bota má také lepší podporu v oblasti paty a bude skvělý parťák i na dlouhé traily.

Pevný svršek z materiálu MATRYX® vás překvapí svou odolností a zároveň lehkostí. Evadict ukazoval stav několika párů bot testerů po 1000 naběhaných km. Nejenže to podrážka vydržela, ale dokonce vydržel i svršek boty. Komu se kdy klubal palec z boty, musí nyní obdivně zamručet.

S botami z Dekáče na závody? Klidně na mistrák! Blandine v tomto modelu běžela prvních 50 km mistrovství světa v Thajsku v říjnu 2022, které vyhrála na trati 80 km za 08:22:14. O modelu tvrdí, že je nejen velmi pohodlný, ale také lehký, dobře tlumí a poskytuje dobrou oporu chodidla. Třešničkou na dortu je malá kapsička na tkaničky, která je v botě ukrytá. Evadict je hravý a vynalézavý, co se týká drobností, které mohou usnadnit život.

Trailový batoh Evadict 10 l s hydrovakem 1 l

Kdo je vyznavačem dlouhých trailů, bude nadšen z trailového batohu s objemem 10 l se spoustou kapes a úložného prostoru zepředu batohu, což je lepší kvůli mobilitě běžce. Je dostupný ve třech velikostech, takže sedne každému. Obrovskou výhodou je nepromokavá kapsa na telefon. Strečový materiál, který zajistí, že se vám do batohu vše potřebné vejde. Součástí balení 1 l camelback a přikoupit si můžete také dvě nové 500l měkké láhve.

Speciálně pro ženy: trailový batoh 8 l

Konečně na trh přišel dámský trailový batoh, přímo přizpůsobený morfologii ženského těla. Patentovaný systém bočního utahování se dokonale přizpůsobí vašim křivkám, netlačí v oblasti ňader. Díky dalším dvěma výškově nastavitelným předním popruhům batoh neskáče a nesjíždí dolu. Součástí jsou také dvě 500ml měkké láhve, jejichž tvar byl upraven tak, aby netlačil na hrudníku. Jsou menší, mají nastavitelnou hadičku a jsou umístěny níže než u klasického trailového batohu. Díky 11 kapsám se do batohu vejde veškeré povinné vybavení na závody až do 60 km.

Hodinky GPS 900 by Coros

Novinkou jsou rovněž sportovní hodinky GPS 900 vytvořené ve spolupráci s americkou firmou Coros, jejíž aplikaci také využívají. Hodinky se mohou pochlubit výdrží baterie zhruba 35 hodin v GPS módu, 80 hodin v módu Ultramax (to je 30 sekund záznamu každých 120 sekund), a dokonce více než 30 dní v módu hodinek.

Nabízí parametry, jako je měření výšky a výškového rozdílu, kompas, výstrahu před bouřkou, zanesení tréninků a tréninkových plánů, prediktor závodu, možnost připojit kardio pás, teplota atd.

Letní kolekci s ultra prodyšnými vlastnostmi? Máme!

Pokud pokukujete po běžeckém oblečení na léto, i zde se nabídka rozšířila, zvláště o pastelové barvy. Všechny produkty spojují vlastnosti jako jsou lehkost a prodyšnost. Naprostým hitem je modelová řada Kiprun Care. Trika jsou na omak hebká a takřka necítíte, že ho máte na sobě. Můžete se podívat na celou běžeckou nabídku do teplého počasí zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.07.2023 14:28:13

A jsme tady s novinkami ze světa běžeckého sportu. Decathlon na trhu opět nabízí širokou nabídku pro hobíky i vášnivé běžce. Ano, i ty opravdu zkušené. Zeptáme se vás: Když přemýšlíte, že si koupíte nové boty na běh, máte ve svém užším výběru značku Kiprun nebo Evadict? Pokud ne, po přečtení tohoto článku možná své vzorce výběru přehodnotíte. Jaké top novinky letos představily?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.