Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

JAK VIDÍ BĚHEJ: Královna vrchů Anna Pichrtová

JAK VIDÍ BĚHEJ: Královna vrchů Anna Pichrtová
foto: archiv behej.com

behej.com | 31.01.2010 | přečteno: 9140×

Annu Pichrtovou netřeba detailněji představovat. Rychlá do vrchů, dolů z nich spíše létá, ale umí to rozbalit i na silnici. V letošním roce se utká o post domácí maratonské královny s kamarádkou Petrou Kamínkovou. Také Annu jsme požádali o hodnocení časopisu Běhej a jak uvidíte, dbala naší výzvy, aby si nebrala servítky!

Chtěla bych poděkovat za zasílání časopisu a za důvěru, co se týče otázek na něj. Váš časopis samozřejmě čtu, ale ne úplně všechno. Jelikož mám bohaté zkušenosti s časopisy se stejnou tématikou ze zahraničí (USA, Anglie, Rakousko, Německo…), musím ho hodnotit jako průměrný.

Chybí mi v něm „větší odbornost“ příspěvků týkajících se tréninku, zranění a jejich následného léčení a už vůbec postrádám rady kvalitního odborníka na výživu. Tím je například Nancy Clarková v americkém Runner's Worldu.

Takže to jsou z mého pohledu nedostatky obsahové. Taky bych do časopisu zařadila „otázky a odpovědi“ pro běžce. Funguje to tak, že kdokoli pošle dotaz k určité tématice, nebo prostě k běhání, v časopise po jeho následném zveřejnění na něj dostane odbornou odpověď od osůbky, která tomu rozumí.

Co se týče formální stránky a grafické úpravy, zdá se mi, že chybi kvalitní „uspořádání“ materiálu. Myslím, že by se dalo využít daleko víc plochy, než se dělá. Fotografie také nejsou až tak fantastické…

Web čtu taky, resp. někdy jenom prohlížím a myslím si, že časopis je jeho dobrým doplňkem.

Abych jenom nekritizovala, chválím vyprávění o různých zahraničních závodech, kam se běžný člověk nedostane (například od Ivany Pilařové). To jsou zajímavé a působivé texty, ale přečtu si také ráda zprávy z domácích závodů.

Takže shrnutí: časopis je dobrý a běžcům jej doporučuji, ale určitě by měl na sobě zapracovat! Zařadila bych více odborných článků a rad, hlavně o běžeckých zraněních a následné rekonvalescenci. No a zejména z oblasti výživy (třeba jenom jednoduše přeložit materiály od Nancy Clarkové anebo jiného odborníka). Zařadit „otázky a odpovědi“ běžců, zapracovat na lepším grafickém využití prostoru časopisu a zkvalitnit výběr fotografií, pokračovat v hezkém psaní o závodech.

A srovnání ze zahraničím? Tam si myslím, že jsou časopisy o běhání opravdu na profesionálnější úrovni. Přispívá do nich daleko více odborníků a mají mnohaleté zkušenosti. My jsme proti nim zatím pořád ještě „amatéři“, i když docela dobří a úspěšní!

Omlouvám se za tu kritiku, ale takto to vidím já. Zveřejněte z toho, co chcete, klidně i vůbec nic (pozn.red.: text zveřejňujeme v plném znění). Jinak si myslím, že časopis o běhání potřebujeme jako sůl! A vy jste se do toho pustili, tak přeju hodně úspěchů v jeho dalším vydávání!

Mějte se krásně a zdravím všechny z behej.com!

Anna Pichrtová

Pozn.red.: Text došel redakci 7.prosince, tedy v době, kdy vycházelo poslední loňské číslo, v němž jsme již řadu zmiňovaných nedostatků začali řešit a budeme v tom pokračovat (výživa, fotky, trénink).


V seriálu Jak vidí Běhej přinášíme hodnocení obsahu a podoby našeho barevného dvouměsíčníku osobnosti českého běhu. V dalších týdnech přineseme například hodnocení historika Jiřího Šmitáka, loni nejlepšího maratonce Pavla Nováka, ultravytrvalce a běžce roku 2008 Dana Orálka, ale třeba též komentář spoluzakladatele a dřívějšího člena týmu behej.com, Velkého běžeckého tragéda, kterého konečně v letošním roce s jeho souhlasem odtajníme!


VÍCE O ČASOPISE BĚHEJ

PŘEDPLAŤTE SI ČASOPIS BĚHEJ A ZÍSKEJTE DÁREK

KDE KOUPÍTE ČASOPIS BĚHEJ (PŘIBYLA PRODEJNÍ MÍSTA V ÚSTÍ NAD LABEM, OSTRAVĚ A BRNĚ)

STÁHNĚTE SI UKÁZKU LISTOPADOVÉHO BĚHEJ


Pokud jste nebyli osloveni v rámci průzkumu mezi předplatiteli, využijte příležitost vyjádřit se k obsahu časopisu v komentářích pod tímto článkem. Vašimi názory, komentáři a tipy se budeme řídit při dalším směřování časopisu, který považujeme za rovnocenný doplněk našich dvou webů. Případné nedostatky v doručování či jiné individuální záležitosti adresujte na mail casopis@behej.com.

 

Komentáře (Celkem 18)

Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha 9 - Vysocany

voracem muž 30.01.2010 12:01:56

Diky za tenhle nazor. Uz jsem se bal, ze to bude dalsi pochvalne placani po zadech.

Myslim si to same, co Annicka. Je treba jit vice do hloubky. Vice o teorii treningu, regenerace, zraneni,…
Clovek, ktery se vytrvalostnimu sportu venuje uz nejakou dobu, se tady moc novych veci nedozvi.
Je to hodne povrchni.

Take si myslim, ze je skoda papiru na vysledkove tabulky. Tohle se clovek najde na webu, pokud ho to zajima. Neverim, ze si bude clovek v tramvaji nebo u jidla nebo jinde ;-) lustit ty tabuky.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 30.01.2010 14:27:42

>> voracem, 30. 1. 2010 12:01:56

Co člověk, to názor. Řada dlouholetých odběratelů Maratonu – Běhů mimo dráhu, který obětavě přes dvacet let vydával nestor českého závodního běhu Ivo Domanský, nás zase plísní za to, že se tolik nevěnujeme výsledkům závodů…

Ale v posledních číslech je zjevný ústup od přebujelého výsledkovo-tabulkového servisu směrem k obsahu, zejména tomu časově-dopřednému.

Ohledně dlouhodobého zájmu o texty do hloubky se myslím všichni shodneme. Naším záměrem je přinést v každém čísle jedno dvě téma, kterému budeme věnovat více prostoru. V tom nejbližším je to vegetariánství a běh.

avatar

Ostrava

Celkem 12386 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:32 (2013)
půlmaraton: 1:33:47 (2015)
maraton: 3:36:45 (2014)

BOBika muž 30.01.2010 21:19:09

V podstate souhlasim s obema „predpisateli“. ;) Jezisek mi neprinesl Behej (mel jsem k dispozici pouze zkusebni vytisk), ale Run, ktery mi je milejsi mensim formatem. Mohl bych je tedy porovnat, ale kazdy si slape trochu jinou cestu … Clovek si rad pocte zajimave zazitky a dobroduzstvi z cest spojenych s behanim, ale kazdy zacatecnik i pokrocily „hobby-bezec“ (bez vedeni trenera) se asi rad priuci od odborniku. Vsude mozne se vyskytuji treninkove plany, ktere presne nesednou spouste lidi (casove, objemove, atd.). Jedinci si je pak s vetsimi ci mensimi uspechy upravuji. Kdyz jsem se kdysi bavil s Milosem Skorpilem, i on zduraznil, ze regeneracni beh ma byt opravdu regeneracni (nehoneni se za casem, km apod. za kazdou cenu). Spousta lidi to podcenuje a vysledkem jsou ruzne dysbalance (nerovnovahy), v horsim pripade zraneni ci degenerace tkani. … Mne osobne tedy chybi clanky (v jedno jake podobe), ve kterych by bylo rozpitvavano vice o treninku, treninkovych metodach a jejich kombinacich, ruznych pohledech treneru i bezcu, zasadach apod. Urcite by rada lidi kvitovala rady ohledne vicefazovych treninku, a to at uz ciste bezeckych ci v kobinaci s jinymi sporty (du/-triatlon, in-line, bezky, …). Protoze uz to spousta lidi tzv. prepiskla a neco je boli, uvital bych rady fyzioterapeutu ci doktoru v soucinosti s kondicnimi trenery (kompenzacni cviceni, rehabilitace a regenerace). A s tim souvisi i vyziva a jeji dopad na fyziologi tela. Nektere veci se jiz objevuji, ale mam pocit, ze jak se objevi, tak i zapadnou/skonci, coz je skoda. Nekdy jsou, jak uz naznacil „voracem“ hodne povrchni. :( Mozna by stalo za zminku tomu dat i nejaky rad – treba na webu seskupovat clanky o zdravi, o treninku, o vyzive. At se to prijemne hleda! :) Ne kazdemu se chce a ne kazdy ma tolik casu prohledavat fora … Mimochodem – na foru se objevuje plno chytrych lidi, kteri by se mohli (kdyby chteli) prezentovat. Ale abych jen nekritizoval. Behej je mlady casopis a vzhledem k tomu, ze se pta, muze se hodne naucit. Je to dobry zacatek dlouhe cesty, ktera muze byt korunovana uspechem. Pevne verim, ze autori budou naslouchat a posouvat Behej „vys“. Drzim jim v tom pesti – z vlastni zkusenosti vim, ze to neni jednoduche. Navic zavdecit se vsem nelze. Treba mi za rok prinese Jezisek Behej a ja ho uz „nepustim“! :)

Motto: Chcete-li zapalovat, musíte sami hořet. Karel Čapek
avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 30.01.2010 22:22:34

>> BOBika, 30. 1. 2010 21:19:09

Abys nemusel čekat na dalšího Ježíška, napiš nám na casopis@behej.com a dostaneš od nás celoroční předplatné grátis za tvůj vyčerpávající a inspirativní komentář! Díky za něj.

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 01.02.2010 11:10:20

>> Radek Narovec, 30. 1. 2010 22:22:34

Sportovní výživou se docela dlouhodobě zabývá Petr Fořt, také hojně na toto téma publikoval, co ho třeba zkusit oslovit, možná by do časopisu na téma běh a vegetariánství něco přispěl…

Motto: ...kam až?
avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 01.02.2010 11:38:22

>> Dav, 1. 2. 2010 11:10:20

Díky za tip. Určitě žádné jméno nezapadne. Momentálně jsme navázali kontakt s bývalou reprezentantkou ve skoku dalekém a sprintérkou Luckou Komrskovou, která do chystaného čísla přispěla notnou dávkou materiálů k tématu o vegetariánství. Máme rovněž souhlas s Gradou o přebírání textů Aničkou zmiňované Nancy Clarkové.
Je ale třeba podotknout jednu věc: u výživářů je obecný problém v tom, že ne každý je současně běžcem vytrvalcem, aby podával rady šité na míru nám běžcům. A o to nám jde primárně. Obecných rad je plný internet a trafiky. I proto „pospícháme pomalu“ :)

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 01.02.2010 16:32:26

>> Radek Narovec, 1. 2. 2010 11:38:22

…jasně, do výživy kecá každý:-), právě proto se domnívám, že to chce fakt autoritu…RNDr. Petr Fořt tuším nejenže spolupracoval s našimi předními sportovci,v letech 1983 až 1987 byl v komisi pro výživu vrcholovývh sportovců, pracoval v realizačních týmech sportovních reprezentací, má i maraton za sebou (i když tuším, že pouze jeden:-), bylo to myšleno pouze jako upozornění na kapacitu, kterou si, pokud bude zájem, určo ve vlastní režii důkladně proklepnete…

Motto: ...kam až?
avatar

Celkem 246 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:31 (2005)
půlmaraton: 1:20:40 (2005)
maraton: 3:08:16 (1998)

Zdendis muž 01.02.2010 21:18:08

Časopis musím pochválit hlavně za články o závodech, kam se hned tak každý nepodívá a tak se může inspirovat. Méně už se mi líbí veliké přehledy běžeckého vybavení (bundy, sporttestry…) Více bych ocenil vybrat pár modelů u nich jít více do hloubky a pořádně je otestovat. Vyzvednout některé výhody a nevýhody. V jiných časopisech jsou tyto porovnávací testy běžné a člověk si pak může lépe vybrat.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 01.02.2010 22:10:44

>> Zdendis, 1. 2. 2010 21:18:08

Souhlasím, recenze a srovnávací testy jsou kořením každé specializované literatury, pouhé přehledy pochopitelně nestačí, i když i ty pro zajímavost zaberou mnohonásobně více času než článek o nějakém zahraničním závodě.
Pro někoho to možná bude znít nepochopitelně, ale stále se setkáváme s tím, že některé firmy nejeví o produktové přehledy a testy zájem, protože daný model ani nehodlají do ČR dovážet. O Slovensku nemluvě…
Ale i v tomto se situace lepší a uvidíme, co letos ustíháme my i samotné firmy (na obou stranách je zoufalý nedostatek kvalitních a kvalifikovaných lidí).
Naším cílem je přinášet raději méně, o to však důkladněji připravených článků. Jako loni vyvolal příznivý ohlas náš velký srovnávací test kompresních podkolenek (jeho příprava trvala šest měsíců!), letos chceme
přinést nejméně dva podobné. A na závěr – pro nejbližší číslo Běhej připravujeme přehled silničních závodních bot, neboť závodní sezona se nezadržitelně blí­ží.

avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 02.02.2010 09:50:24

>> voracem, 30. 1. 2010 12:01:56

Co se týká tabulek – tedy výsledků, jsou lidi, kteří si je rádi pročítají a nehodlají k vůli tomu sedět u počítače. Výsledkové tabulky jsou taky často zajímavé právě pro ty lidi, kteří internetu nefandí – jsou to přesně ty lidi, kterým když se nepošle složenka, tak si časopis ani neobědnají…

Myslím, že by se dal udělat kompromis a do časopisu přidat pár stránek „novinového papíru s výsledkama závodů“ komu se to nelíbí, tak to přece může přeskočit… A na výsledky myslím, není třeba kvalitního papíru…

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

vipera muž 02.02.2010 10:36:50

>> Radek Narovec, 1. 2. 2010 22:10:44

Největší chybou bylo, že časopis vůbec vznikl. Vše mělo zůstat na webu.

Motto: Why walk when you can run
avatar

Celkem 1550 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:33 (2009)
půlmaraton: 1:45:19 (2009)
maraton: 4:22:32 (2010)

Bufka žena 02.02.2010 10:45:26

>> vipera, 2. 2. 2010 10:36:50

Tak s tím naprosto nesouhlasím. Nemám čas sedět celý den na netu a časopis si můžu číst i po cestě v metru :) Mám k němu také pár výhrad, které tu už vesměs zazněly, ale myslím, že je to super počin a přeji mnoho štěstí a nevzdávat se…

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 02.02.2010 11:49:23

>> DagmarKa, 2. 2. 2010 09:50:24

Dášo, tato skupina čtenářů je ale v drtivé menšině proti té druhé, která nám kdysi velkou výsledkovou pasáž celou přeskakovala. A vůbec nejde jen o věk čtenářů či jejich zvyky.
Co se týče papíru, ceny za kvalitní a méně kvalitní jsou dnes již téměř stejné, pokud se nebavíme o nákladech v řádech desítek tisíc kusů. Naopak kombinace různých papírů v jednom výtisku náklady prodražuje.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 02.02.2010 12:01:50

>> vipera, 2. 2. 2010 10:36:50

K tomuto mám jen malou poznámku: teprve s vydáním prvních čísel časopisu nás řada běžců, závodů, činovníků ale i obchodních partnerů začala brát vážně. Jakkoliv má internet budoucnost, prozatím se dost špatně vysvětluje „cože to vlastně je“. Všichni si umíme představit redakce časopisů a novin, málokdo ale ví, že dělat konzistentně a dlouhodobě internetový portál je možná ještě náročnější.
Kdyby nic jiného, tak i barevný časopis pomohl zvednout prestiž českého běhu u neběžeckého „zbytku populace“.

avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 02.02.2010 17:25:57

>> vipera, 2. 2. 2010 10:36:50

Naprosto a otevřeně nesouhlasím s tím, že je snad chyba, že časopis vznikl.

NAOPAK. Je to úžasné, že si člověk může vzít to čtení sebou kamkoli. Patřím sice k těm, co si berou PC do postele, ale na druhou stranu, ve vlaku mi brzy dojde baterka a do fitka si sebou taky raději vezmu časopis. Navíc, je to lepší na oči a taky má podstatně lepší energii než PC.

Jednoduše, nedá se to srovnávat – na netu člověk dostane odpověď hned a může i vyjádřit svůj názor. Na druhou stranu, člověk je rád, když si od PC může odpočinout.

Jsem ráda, že časopis je. A tenhle výkřik mi jen připadá jako zoufalost někoho, kdo nemá chuť platit za dost odvedené práce. Takový lidi, si ten časopis přece kupovat nemusí a můžou si informace klidně shánět sami – třeba to budou mít zadarmo…

Behej.com vydržte je to běh na hoooodně dlouhou trať, ale tak jste nějaký vytrvalci, ne? :-)

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 02.02.2010 17:27:59

>> Radek Narovec, 2. 2. 2010 11:49:23

Ok, osobně patřím k těm,kteří výsledky přeskakovali. Vím však i o mnohých, kteří si v nich lebedí :-)

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

půlmaraton: 1:28:31 (2012)

kirrikoo žena 02.02.2010 22:15:55

Snazila som sa tento casopis zohnat v Bratislave, no marne. Ako je to vlastne s distribuciou na Slovensko?

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 02.02.2010 22:33:56

>> kirrikoo, 2. 2. 2010 22:15:55

na Slovensku je dostupný pouze pro předplatitele: http://www.behej.com/pred … e.php?q=sk

pokud bys měla cestu do Brna, nabízí se hned několik prodejců: http://www.behej.com/mapa … &brand=42#

administrator 03.04.2010 13:33:10

Annu Pichrtovou netřeba detailněji představovat. Rychlá do vrchů, dolů z nich spíše létá, ale umí to rozbalit i na silnici. V letošním roce se utká o post domácí maratonské královny s kamarádkou Petrou Kamínkovou. Také Annu jsme požádali o hodnocení časopisu Běhej a jak uvidíte, dbala naší výzvy, aby si nebrala servítky!


Odkaz na článek
Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.