Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

FILM: Vysněný cíl (The Long Run)

behej.com | 27.02.2006 | přečteno: 11111×

Snímek „The Long Run“ z roku 2000 je u nás známý pod jménem „Vysněný cíl“. Kdo hledáte motivaci pro běhání, určitě se na něj podívejte!

Stručně k ději: Film se odehrává v Jižní Africe a jeho hrdinou je starý německý trenér Berry (hraje ho Armin Mueller-Stahl známý například z oscarového snímku Záře). Pracuje jako manažer v cihelně a připravuje partu kluků na slavný ultravytrvalecký závod Comrades Marathon, který se koná každý rok v červnu a měří téměř 90 kilometrů. Jednoho dne ho ale majitel firmy propustí, protože firma se v nových politických podmínkách potřebuje tvářit progresivně a mít černošského manažera.

Berry tím přichází i o možnost připravovat své svěřence na Comrades. Náhodou ale objeví, jak v polích polyká své každodenní dávky neznámá mladá dívka. Zjistí, že jde o namibijskou imigrantku Christine, která žije v Jižní Africe nelegálně. Při policejním zátahu je zatčena, ale Berry ji dostane z vězení a přestěhuje ji k sobě. Přesvědčí ji, že by měla pod jeho dohledem začít trénovat, neboť podobný talent nikdy neviděl.

Vaří jí speciální maratonská jídla, předepisuje tréninkové dávky a pořádně na silnicích a v kopcích drezúruje. A sní, že jednou poběží Comrades, když on to nedokázal a dvakrát vzdal. Jejich vztah samozřejmě projde krizí, jak jinak také v téměř dvouhodinovém filmu:-) Christine toužící po větší svobodě se od despotického kouče odstěhuje, najde si práci v prádelně a on už na všechny trenérské snahy rezignuje.

Nicméně talentovaná běžkyně se na slavný Comrades vypraví, i s partou Berryho svěřenců. On sedí v baru, pije pivo, kouří jednu cigaretu za druhou a v televizi nerovzně sleduje, jak Christine nakonec v náročném závodě slavně zvítězí. Happy end jako hrom:-)

Samozřejmě to není jen film o běhání, ale i o životě v Jižní Africe, svobodě, odhodlání a cestách za velkými cíli. Nejlepší bude, když se na něj podíváte sami.

Více informací o DVD, které má i titulky v češtině, a o Comrades Marathonu.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Topolcany, Slovakia

Celkem 12444 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:42 (2011)
půlmaraton: 1:30:02 (2010)
maraton: 3:12:49 (2011)

RomanBabulic muž 02.02.2008 22:09:49

>> PETER, 10. 8. 2006 14:54:48

http://www.dvdbest.sk/Act … y_cil.html

administrator 03.04.2010 13:32:21

Průběžně budeme z naší rubriky Knihovnička dělat i filmotéku a dnes začínáme snímkem „The Long Run“ z roku 2000, který je u nás známý pod jménem „Vysněný cíl“. Kdo hledáte motivaci pro běhání, určitě se na něj podívejte!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.