Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tragéd tým

Tragéd tým

Stanislav Blaha | 21.04.2007 | přečteno: 23345×

Tajemný otec zakladatel, legendární Aerobní tragéd, netušil, co způsobí jeho blog, kolik běžců se samo zařadí do kolonky aerobních tragédů a vytrvá v ní i v době, kdy budou podávat špičkové sportovní výkony.

Tragédi se sami definují jako běžci, na nichž trénink téměř nezanechává stopy, ale nenechme se mýlit klamným dojmem. Za jejich sebepodceňováním a ironickým nadhledem se skrývá zarputilost a odvaha, kterou by jim mnohdy od přírody nadanější běžci mohli jenom závidět.

Bojují se svými handicapy, jimiž bývají horší genetické dispozice, pozdní začátek sportovní kariéry, neatletická postava, trénink bez trenéra, zdravotní obtíže, nesportovní rodinné zázemí, nepochopení na pracovišti a někdy i despekt od těch talentovanějších.

Proti tomu všemu stojí pouze jejich neutuchající nadšení, smysl pro humor a sportovní duch, díky nimž jdou neustále výkonnostně, ale především lidsky nahoru.

Tragéd se navzdory svému označení při běhu usmívá a na závody se těší jako na příležitost, jak se setkat s ostatními. Je to tvor společenský, potkáte ho na masových i rodinných bězích a spoustu času stráví debatami na internetu.

Třeba o správném běžeckém stylu, stravování, běžeckých botách a oblečení, aby pak běhal naprosto nestylově, stravoval se proti všem vědeckým doporučením a běhal si v tom, co zrovna najde ve skříni. Jediné, v čem opravdu dbá na odborné rady, jsou boty.

Protože podle upřímných očí a dobrých bot poznáte tragéda od neběžce.

Stanislav Blaha


Z dalších dílů: Studená plotna, Běhá celá rodina, Podivín, Teoretik, Reklamní produkt, Chrt, Pohodář, Veterán, Ultras, Mudrc, Černý panter.

Pro další díly mě inspirujte, stačí název či charakteristika jednou větou.