Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vítězství Kamínkové, AK Kroměříž neobhájil

Vítězství Kamínkové, AK Kroměříž neobhájil
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 07.02.2011 | přečteno: 3990×

V nizozemském Apeldoornu v maratonu a kratších rámcových závodech a v italském San Vittore Olona nedaleko Milána na PMEZ klubů v krosu se v neděli představily dvě skupiny českých vytrvalců. Petra Kamínková si z Apeldoornu odváží vítězství za čas 2:45:33, Pavel Brýdl vybojoval třetí příčku časem 2:33:52. V Itálii obsadili muži AK Kroměříž sedmé místo, ženy Sokola České Budějovice skončily čtrnácté.

Do nizozemského Apeldoornu se každoročně vydává Petra Kamínková na předsezónní maratonský test. Letos se jí podařilo obhájit loňské vítězství a dosáhnout času 2:45, který sama před závodem určila jako hranici pro to, aby mohla považovat maratonský start za úspěšný. Dosažení ještě lepšího času zabránil silný vítr.

„Co se teploty ovzduší týče, byly podmínky pro maratonský závod skvělé, teplota se pohybovala kolem 12°C, foukal ale poměrně silný vítr. Právě v místech, kde foukal protivítr, mi hodně pomohl Rostislav Kolich, který běžel stále se mnou. S výsledným časem a svým výkonem jsem spokojena,“ uvedla Petra Kamínková po závodě.

Kromě Kamínkové a Brýdla se dařilo i dalším českým vytrvalcům. Petr Pechek zvítězil v závodě na 27,5 km, na kratší trati 18,5 km dosáhl třetího nejlepšího času Jan Havlíček.

V italském San Vittore Olona se konal 47. ročník mezinárodního krosu. V letošním roce byl zároveň Mistrovstvím Evropy klubů v krosu. AK Kroměříž přijel do Itálie posílen o Tanzance Pascala Sarwata s cílem přinejmenším obhájit loňskou šestou příčku.

Sarwat se představil ve výborné formě, od startu bojoval na čele závodu a nakonec vybojoval na desetikilometrové trati čtvrté místo časem 29:09. Druhým nejlepším závodníkem klubu byl na dvaatřicátém místě Jan Kreisinger (31:06), 39. příčku obsadil Milan Kocourek (31:17). Pořadí dalších vytrvalců AK Kroměříž: 50. Jakub Bajza (32:00), 62. Martin Frei (32:28). V součtu znamenaly jejich výkony sedmé místo z jednadvaceti klubů. Předposlední příčku obsadil slovenský klub AC Nové Zámky.

Ještě méně se dařilo ženám Sokola České Budějovice, v jejichž týmu nejlépe běžela Lucie Sekanová. Na šestikilometrové trati obsadila 26. příčku časem 21:47, na 44. místě doběhla Lenka Všetečková (22:40). Další závodnice skončily hluboko ve výsledkové listině. Celkově tak z toho bylo čtrnácté místo z šestnácti zúčastněných klubů.


WEB MIDWINTER MARATHONU

VÝSLEDKY PMEZ KLUBŮ V KROSU – JEDNOTLIVCI

POŘADÍ KLUBŮ V PMEZ V KROSU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 07.02.2011 08:14:23

V nizozemském Apeldoornu v maratonu a kratších rámcových závodech a v italském San Vittore Olona nedaleko Milána na PMEZ klubů v krosu se v neděli 6. února představily dvě skupiny českých vytrvalců. Petra Kamínková si z Apeldoornu odváží maratonské vítězství za čas 2:45:33, Pavel Brýdl vybojoval v maratonu třetí příčku časem 2:33:52. V Itálii obsadili muži AK Kroměříž sedmé místo, ženy Sokola České Budějovice skončily čtrnácté.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.