Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mizuno Running Cup dává šanci hobíkům

Mizuno Running Cup dává šanci hobíkům
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 04.03.2012 | přečteno: 2885×

Se startovním výstřelem sobotní Kbelské desítky odstartuje i další ročník běžeckého poháru Mizuno Running Cup. Letos zahrnuje šest závodů o délkách do deseti kilometrů. Pohár dává naději na výhru i „hobíkům“, kteří při větším počtu absolvovaných závodů mají šanci porazit v celkovém pořadí i elitní závodníky.

Loni tak mezi muži nejvíce bodů získal Jiří Kubát z Kolína závodící ve věkové kategorii šedesátiletých. Zúčastnil se šesti závodů ze sedmi a nasbíral 545 bodů, o osm bodů tak porazil Jana Herdu z nejmladší kategorie do 29 let, který si i druhého místa za výborným veteránem cení.

„Jirka Kubát je i ve svém věku stále výborným běžcem. Já jsem loni závody Mizuno Running Cupu začal cíleně objíždět po prvních dvou desítkách, Kbelské a Pečecké, když jsem zjistil, že mám reálnou šanci na přední umístění v poháru,“ říká Jan Herda z Dobřichova, který se závoděním baví více než tréninky a často ho také můžete potkat při cyklistické vyjížďce.

Zmíněné dva závody, tedy Kbelská desítka a Pečecká desítka, zahájí i letošní ročník Mizuno Running Cupu. Kromě nich si na jaře pro pohárové body můžete dojet v závěru měsíce dubna na Pardubickou devítku a Jablonecký běh Do pohody. Ten je v seriálu novinkou.

„Jablonec je sportovní město, běží se tam v krásném prostředí ve třech okruzích kolem Jablonecké přehrady, i zázemí závodu je pro běžce velice příjemné, proto jsme jej po dohodě s pořadateli pro letošek do poháru zařadili,“ vysvětluje Martin Dvořák z agentury SportGroup.cz, která Mizuno Running Cup zastřešuje organizačně.

V říjnu pak pohár vyvrcholí Mizuno podzimní sedmičkou a do cíle se dostane při východočeských Běchovicích, závodu Hronov – Náchod.

Podle informací od pořadatele poháru bude na každém závodě i „Mizuno Truck“, tedy pojízdný stánek s kolekcí bot Mizuno, v němž si účastníci závodu mohou nechat změřit nášlap na zařízení Mizuno Precision Fit a podle zjištěných údajů si pak na místě vyzkoušet a zakoupit běžeckou obuv. Ta bude na závodech Mizuno Running Cupu k dostání se slevou.

„Běžcům a jejich doprovodu zpříjemní pobyt na závodech i kulturní vystoupení. Na Kbelské desítce se tak objeví talentovaný zpěvák David Deyl. Jednání k doprovodnému programu u dalších závodů probíhají,“ říká Martin Dvořák.

A jak se do poháru registrovat? Registrace vzniká běžcům automaticky účastí v každém závodě. Pravidla bodování najdete na webových stránkách poháru. Zjednodušeně řečeno, vítěz každé kategorie v jednotlivých závodech získává sto bodů a ostatním v pořadí jednotlivých kategorií jsou body připočítávány na základě poměru dosaženého času k času vítěze závodu. Body získané v jednotlivých závodech se sčítají, průběžné výsledky poháru zveřejňuje pořadatel na svých stránkách. Sympatické je, že stejné věkové kategorie má pohár pro muže i ženy.

„Nejlepší běžci v jednotlivých kategoriích obdrží po finálovém závodě Hronov – Náchod poukázky na nákup běžeckých bot Mizuno dle vlastního výběru a další věcné ceny,“ říká Jana Trhlíková z firmy Term spol. s r.o. zastupující značku Mizuno v České republice a všem běžcům přeje úspěšný start a hodně v pohodě naběhaných pohárových kilometrů.


WEB MIZUNO RUNNING CUPU

Anketa

Kolika závodů Mizuno Running Cupu 2012 se plánujete zúčastnit

 
2 hl.
 
1 hl.
 
4 hl.
 
3 hl.
 
6 hl.
 
19 hl.
 
4 hl.
Celkem hlasovalo 39 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 02.03.2012 15:54:40

Se startovním výstřelem sobotní Kbelské desítky odstartuje i další ročník běžeckého poháru Mizuno Running Cup. Letos zahrnuje šest závodů o délkách do deseti kilometrů. Pohár dává naději na výhru i „hobíkům“, kteří při větším počtu absolvovaných závodů mají šanci porazit v celkovém pořadí i elitní závodníky.
Odkaz na článek

avatar

grandececo muž 02.03.2012 18:21:08

škoda že je pardubická devítka vždycky ve všední den :(

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.