Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

"Na co myslíte, když běžíte?" ptá se prezidentův mluvčí

"Na co myslíte, když běžíte?" ptá se prezidentův mluvčí

Tomáš Nohejl | 30.03.2012 | přečteno: 3855×

Mnoho známých tváří nejen z běžeckého světa potkáte v sobotu na trati Hervis 1/2Maratonu Praha. Jednou z nich bude Radim Ochvat, 34letý ředitel tiskového odboru na Hradě a mluvčí prezidenta Václava Klause. Bývalý poradce premiéra Topolánka a programový ředitel ostravských rádií. Jeho dávná předchůdkyně ve funkci Bára Štěpánová drandila po hradních chodbách na koloběžce. On tam občas běhá…

Jaký jste běžec, co pro vás znamená běh?

Běh je pro mě naprosto ideální sport, který jsem objevil před sedmi roky. Můžete ho provozovat kdy chcete a kdekoli chcete. Zkrátka stačí jen vyběhnout. Běh, ačkoli si to spousta lidí nemyslí, je zdravý sport a v porovnání s fotbalem, tenisem, squashem, a podobně také mnohem šetrnější na klouby. To, co pro běžce znamená běh, docela dobře vystihuje kniha Haruki Murakamiho O čem mluvím, když mluvím o běhání. Taky by mě docela zajímalo, jak by dopadla anketní otázka mezi běžci: Na co myslíte, když běžíte?

Četl jsem, že za sebou už půlmaraton máte. Jaký to byl zážitek?

Běžel jsem jeden půlmaraton sám a jeden před dvěma lety v rámci Pražského půlmaratonu. Byl skvěle zorganizovaný po všech stránkách, atmosféra závodu byla vynikající. Běžci si závody velmi užívají a přibývá jich, což je dobře. Co se týče času, běžel jsem v čistém čase něco málo přes dvě hodiny.

Jaké ambice máte v sobotu?

Letos bych se moc rád o pár minut zlepšil a doběhl ve zdraví. Větší ambice nemám:-).

Chodíte někdy i na jiné menší závody, pro atmosféru, trénink, poměření se s přáteli?

Menších závodů jsem se zatím neúčastnil. Půlmaratonská trať je pro mě ta pravá.

Ale letos se prý chystáte ještě i na maraton. Je to pravda? V Praze?

Vloni jsem chtěl, ale neměl jsem naběháno dostatek kilometrů a neplnil tréninkový plán. Jestli ho zaběhnu letos zatím nevím, ale jednou bych rád. A když už se pro to rozhodnu, tak samozřejmě v Praze.

Kolik a jak často stihnete naběhat za týden? Běháte sám, nebo s někým?

Aktuálně se snažím běhat dvakrát až třikrát za týden, vždy osm až deset kilometrů. Běhám většinou sám nebo s přítelkyní.

Vozíte s sebou maratonky i na cesty? kde všude na zajímavých místech jste si stihl zaběhat?

Sem tam si je vezmu. Ale přiznám se, že na výjezdech s panem prezidentem jsem vyběhl pouze dvakrát po ránu. Naposledy na jedné z krajských návštěv. Program většiny návštěv krajů či zahraničí je hodně plný, začíná se brzo ráno a končí po desáté večer.

Jaké další sporty ještě rád provozujete?

Od malička hrávám tenis, běhám, plavu. V poslední době s kamarády také badminton.

Pan prezident je také velký sportovec, ale spíš lyže, tenis, basket – bavíte se spolu i o běhání?

Zrovna nedávno jsem panu prezidentovi o půlmaratonu a běhání něco málo povídal. Je velký sportovec a bývá pravidlem, že PIM zahajuje. Doufám, že mu to letos program dovolí.

Najdete ve svém hradním okolí další spřízněnou běžeckou duši?

Někteří kolegové přímo v prezidentské kanceláři hrají tenis. Na běh moc nereflektují. Nedávno jsem se snažil přemluvit k pár kilometrům mého zástupce, ale raději se vymluvil na domácí práce :-). Snad se časem taky přidá. Nicméně, ze Správy Pražského hradu poběží letošní půlmaraton několik zaměstanců, takže zastoupení Pražský hrad mít bude docela slušné. Přeji všem běžcům hodně zdaru a síly!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 30.03.2012 06:20:18

Mnoho známých tváří nejen z běžeckého světa potkáte v sobotu na trati Hervis 1/2Maratonu Praha. Jednou z nich bude Radim Ochvat, 34letý ředitel tiskového odboru na Hradě a mluvčí prezidenta Václava Klause. Bývalý poradce premiéra Topolánka a programový ředitel ostravských rádií. Jeho dávná předchůdkyně ve funkci Bára Štěpánová drandila po hradních chodbách na motorce. On občas běhá…
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.