Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zapojte se do nejdelší štafety světa

behej.com | 11.06.2012 | přečteno: 1982×

Nekvalifikovali jste se na letošní olympiadu, ani vás nevybrali, abyste nesli olympijskou pochodeň? Nezoufejte! Můžete běžet v Čechách s pochodní harmonie a zapojit i celou rodinu! Od 10. do 18. června poběží přes Českou republiku nejdelší štafetový běh světa s názvem World Harmony Run (Světový běh harmonie).

Hořící pochodeň si každoročně předává z ruky do ruky statisíce lidí po celém světe s přáním dobré vůle pro ostatní ve více než 100 zemích. Do štafety se zapojují běžci od předškolního věku, přes zdatné ultramarathonce až po zatím nejstaršího účastníka ve věku 94 let. I v Česku můžete kontaktovat koordinátory jednotlivých etap a připojit se zdarma k mezinárodnímu týmu evropské části téměř kdekoli na trase. Sami, s rodinou či přáteli tak můžete nést pochodeň harmonie pár kilometrů, metrů nebo si ji alespoň na chvíli podržet. Někde ale bývá časový harmonogram dost náročný. Mezinárodní tým s pochodní navštěvuje na trase základní školy a dětské domovy, pro kreré má připravený program o harmonii a přátelství. Děti tak mají možnost si podržet pochodeň harmonie, přát si přání pro ostatní a kus s ní i běžet.

Kdy a kde se můžete zapojit do štafety? Jestli chcete běžet v Praze společně s ostatními, pak je nejlepší zúčastnit se etapy v úterý 12. června. Sraz běžců je v 16:00 na Staroměstském náměstí u Husova pomníku. Odtud se vybíhá v 16:30 s doprovodem Městské policie Kaprovou ulicí přes Mánesův most, kampu, most Legií k Mánesu, odkud běžci pokračují po cyklostezce podél Vltavy až do Modřan.

World Harmony Run má již u nás i ve světě poměrně dlouhou tradici. Pod původním názvem Peace Run jej založil v roce 1987 indický sportovec, umělec a filozof Sri Chinmoy jako prostředek k překonávání nejrůznějších hranic mezi lidmi. K běhu se připojilo již mnoho významných osobností jako Nelson Mandela, matka Tereza nebo devítinásobný olympijský vítěz Carl Lewis, který dokonce v roce 2008 běžel s pochodní harmonie Prahou. Tak ať vám to letos neuteče!

Ondřej Veselý

Více na www.worldharmonyrun.cz

Odkaz na trasu Prahou: http://www.mapy.cz/s/3Ti7

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 11.06.2012 09:55:09

Nekvalifikovali jste se na letošní olympiadu, ani vás nevybrali, aby jste nesli olympijskou pochodeň? Nezoufejte! Můžete běžet v Čechách s pochodní harmonie a zapojit i celou rodinu! Od 10. do 18. června poběží přes Českou republiku nejdelší štafetový běh světa s názvem World Harmony Run (Světový běh harmonie).
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.