Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nad Lipnem a přes Jeseníky. Nejen tam se bude běhat o víkendu

Nad Lipnem a přes Jeseníky. Nejen tam se bude běhat o víkendu
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková Josef Rendl | 20.08.2012 | přečteno: 4621×

S blížícím se koncem prázdnin se opět začíná plnit termínovka závodů, přičemž nadále hrají prim horské běhy. O víkendu můžete vyrazit na Šumavu na Lipno STRC kros nebo si střihnout v Jeseníkách horský maraton. V nabídce najdete i silniční závody, třeba tradiční Malý svratecký maraton na 32 kilometrů. A v Teplických skalách bude běžecký závod součástí festivalu horolezeckých fil­mů.

Pořádně rušno bude v sobotu u Lipna, kde se odehraje další díl seriálu Salomon Trail Running Cup. Těšte se na výživné trailové běhání v krásném prostředí – na 12,5 kilometru dlouhé trase nebude chybět ani výběh sjezdovky. Více čtěte v naší samostatné pozvánce.

Lahůdkou bude i sobotní Jesenický (YES!enický) maraton. Čeká vás 42,195 kilometru po zpevněných i nezpevněných cestách, převážně po červené turistické značce na ose Ramzová – Obří skály – chata Jiřího na Šeráku – Keprník – Červenohorské Sedlo – Švýcárna – Praděd – Ovčárna – Vysoká hole – Ztracené kameny – Skřítek. Závod je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje 2012. Novinkou je vložený půlmaratonský zá­vod.

Malý svratecký maraton ve Víru měří přesně 32 kilometrů a letos se poběží už po devětapadesáté! Závodit tu budou i předškolní děti a dorost. Organizátoři slibují bohatý doprovodný program a tradiční tombolu s atraktivní hlavní výhrou – vyhlídkovým letem. Akci zakončí oblíbená „Maratonská veselice pro všechny generace“.

Pro běžce, kteří chtějí získat další maratonský skalp, se v neděli nabízí náročný závod se startem v příjemném prostředí koupaliště v Rychnově nad Kněžnou. Místní triatlonový klub zde organizuje již čtrnáctý podnik na klasické distanci. Trať vede převážně terénem a o nějaké to stoupání zde není nouze. Na titul si mimo jiných brousí zuby třeba nedávný medailista ze Zátopkova zlatého týdne Michal Kovář.

Na severu Čech se můžete vydat změřit síly s dalšími běžci a běžkyněmi na jedenáctikilo­metrový závod Běh Teplickými skalami. Závod je součástí tradičního festivalu horolezeckých filmů. Pro rychlíky s ambicemi je zde vypsána tisícikorunová prémie za vylepšení traťového rekordu Petra Losmana. S časem 36:16 si ho drží už pěkných devět let. Mezi ženami je to Táňa Metelková s výkonem 42:25. Přepíše se tentokrát historie?

Rakovnická patnáctka se chystá na svůj úctyhodný 34. ročník. Připravte si boty na silniční povrch a nemusíte se obávat žádného velkého převýšení. A v lesích kolem hradu Křivoklát se běhá krásně.

Na valašsku u známých Vizovic se rozběhne těžká krosová desítka s převýšením 380 metrů. Jsou vypsány také zkrácené závodní tratě pro kategorie od benjamínků až po veterány. Slopenskou desítku vloni opanovali Lukáš Kučera a známá maratonkyně Petra Pastorová. Medailisté si rozdělí finanční a materiální ceny v hodnotě 15 000 Kč.

Z dalších závodních akcí upozorňujeme na sobotní maraton, který se poběží v rámci veteránského mistrovství Evropy v lehké atletice. Můžete přijít běžce podpořit na trati, která symbolicky spojí území všech tří pořadatelských zemí. Start a cíl je v Hrádku nad Nisou.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BĚHEJ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Daniela
Havránková,
Josef Rendl
žena
23.08.2012 09:47:00

S blížícím se koncem prázdnin se opět začíná plnit termínovka závodů, přičemž nadále hrají prim horské běhy. O víkendu můžete vyrazit na Šumavu na Lipno STRC kros nebo si střihnout v Jeseníkách horský maraton. V nabídce najdete i silniční závody, třeba tradiční Malý svratecký maraton na 32 kilometrů. A v Teplických skalách bude běžecký závod součástí festivalu horolezeckých filmů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.