Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Soud zakázal Adidasu prodávat boty Primeknit

behej.com | 25.09.2012 | přečteno: 5882×

Mezi největšími hráči na trhu s běžeckými botami se rozhořel spor o patentová práva. Americká firma Nike dosáhla u soudu v Norimberku předběžného opatření, které zakazuje Adidasu prodávat v Německu letošní model adiZero Primeknit. Nike se domnívá, že byla porušena jeho patentová práva a že Adidas okopíroval botu Nike Flyknit, design i bezešvou technologii. O případu informuje Focus a další německá média.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 25.09.2012 22:53:22

Mezi největšími hráči na trhu s běžeckými botami se rozhořel spor o patentová práva. Americká firma Nike dosáhla u soudu v Norimberku předběžného opatření, které zakazuje Adidasu prodávat v Německu letošní model adiZero Primeknit. Nike se domnívá, že byla porušena jeho patentová práva a že Adidas okopíroval botu Nike Flyknit. O případu informuje Focus a další německá média.
Odkaz na článek

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 26.09.2012 13:30:42

Z profesionalnej zvedavosti, kedze presne tymto sa zivim, by som hrozne rad videl zalobny petit Nike u toho predbezka a ich hlavny argument (cize konkretne patentove naroky, o ktore svoje prava opieraju) spolu s analyzou cim bol ktory patentovy narok vyrobkom adidasu poruseny.

Zial pri predbeznych opatreniach sudy neskumaju podstatu sporu (vid vyssie), ale iba splnenie podmienok na nariadenie predbezka, ktore si zalobca (Nike) jednostranne naplna, bez moznosti zalovaneho (Adidas), aby predlozil cokolvek na svoju obranu.

Pravne otazky a gro sporu sa riesi az v konani vo veci samej, pricom nariadena povinnost stale plati. Velke firmy takto vytlacaju svoju konkurenciu. Dufam, ze Adidas amikom vytrie zrak, vyhra cely spor a Nike bude musiet platit milionove skody vcetne usleho zisku.

Kto si myslite, ze tento clanok prvy pustil do eteru? Adidas to urcite nebol… Aj toto je sposob PR, aj ked klamny.

avatar

maraton: 3:01:36 (2011)

Luboš Brabec muž 26.09.2012 13:54:52

>> Mato, 26. 09. 2012 13:30:42

Adidas tvrdí, že botu vyvíjel tři roky, na což má určitě dokumentaci. A zní to logicky. Sotva by ji dokázal okopírovat za pár týdnů či měsíců po tom, co Nike vyšla s Flyknitem. Vidím v tom případu velkou inspiraci Applem :-) Uvidíme.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 26.09.2012 14:02:52

>> Luboš Brabec, 26. 09. 2012 13:54:52

Ved prave, patentovy terorizmus z Ameriky… Najhorsie na tom je, ze u nich je patentove pravo diametralne odlisne od toho nasho kontinentalneho a kupodivu europske sudy im skacu na spek. Chcelo by to odvaznejsieho sudcu, co by ich z ich frivolnymi zalobami poslal kade lahsie … spat do USA.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.