Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Chcete si otestovat meze? Zkuste premiéru Adventure Treku

Chcete si otestovat meze? Zkuste premiéru Adventure Treku
foto: Adventure Trek

Gabriela Gaudlová | 22.07.2013 | přečteno: 6230×

Do termínovky českých ultraběhů přibyl letos další závod: poslední srpnový víkend uvidí Kroměřížsko stokilometrový Adventure Trek. Máte-li chuť si otestovat, na co máte, nenechte si tuto novou akci ujít. Zajímavá je už tím, že se startuje na noc. Oproti jiným akcím tohoto druhu má i volnější pravidla, včetně doprovodu a možnosti orazu po trase.

Adventure Trek se bude konat jako přidružená akce nejdelšího extrémního závodu Czech Adventure Race, při němž čtyřčlenné týmy absolvují kromě běhu také jízdu na horském kole, kolečkových bruslích a kánoích, skalní lezení, plavání či bouldering.

„Rozhodli jsme se zareagovat na rostoucí popularitu běhů na sto kilometrů, kterou u nás v posledních letech pozorujeme. Okolí Chřibů je navíc velice pestré, a proto věříme, že si závodníci první ročník užijí,“ říká ředitel závodu Tomáš Vaněk.

Start závodu je v pátek 23. srpna v agroturistickém areálu Dvůr Honětice nedaleko Kroměříže v deset hodin večer. První část tedy absolvují závodníci v noci, s čelovkami. „Právě nočním startem se náš závod liší od ostatních stovek konaných na území České republiky. Začít závod v noci, kdy je tělo zvyklé spát, může být pro spoustu lidí zajímavá možnost, jak posunout svoje hranice zase o něco dál,“ slibuje Vaněk dobrodružství.

Trať bude rozdělená na dva přibližně stejně dlouhé okruhy. Nejdříve povede účastníky Hříběcími horami, kde se budou pohybovat na formanských stezkách, kudy v minulosti projížděly koňské povozy. V polovině závodu se opět vrátí do depa, v němž se zájemci budou moci občerstvit a případně si odpočinout před druhým okruhem. Ten povede například přes Buchlovský hrad, sedlo Bunč a nejvyšší bod Chřibů Brdo. „Reliéf krajiny je poměrně členitý, což se projeví i na profilu trati – s kopci je potřeba počítat,“ upozorňuje Vaněk.

Štědrý limit 36 hodin dává možnost nejen běžcům, ale také vytrvalým turistům, kteří by trať chtěli absolvovat v pěším tempu. „Jedná se sice o závod jednotlivců, ale záleží čistě na závodnících, jestli se na trať vydají sami, nebo se domluví s kamarády a poběží ve skupince. Dokonce není zakázáno se občerstvit v restauracích a hospůdkách, které člověk na trati potká, takže je možné si ze závodu udělat i takový intenzivnější výlet,“ láká Vaněk.

„Chci vyzkoušet svou první stovku. Zúčastnila jsem se několika podobných akcí, které pořádá Klub českých turistů skoro každý víkend, ale nebylo to nikdy 100 km, ale jenom 56 a 36 km,“ říká jedna z přihlášených závodnic, Edita Marečková. „Budu se snažit do kopce jít a z kopce a po rovině popobíhat, aby to nebylo moc monotónní.“

Přihlásit se na Adventure Trek za zvýhodněné startovné 250 Kč je možné do 18. srpna.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

GKadlecova žena 22.07.2013 11:44:02

Do termínovky českých ultraběhů přibyl letos další závod: poslední srpnový víkend uvidí Kroměřížsko stokilometrový Adventure Trek. Máte-li chuť si otestovat, na co máte, nenechte si tuto novou akci ujít. Zajímavá je už tím, že se startuje na noc. Oproti jiným akcím tohoto druhu má i volnější pravidla, včetně doprovodu a možnosti orazu po trase.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.