Nemoc - nachlazení
Praha
Valerius
19.08.2012 09:46:25
Ahoj, minulý týden jsem nastydl po večerní vyjížďce na kole s partou. Hodně jsem čekal v mokrém triku. Následně jsem ležel 5 dní s teplotou a nachlazením. Cítím se už fajn, ale mám stále lehký kašel.
Proč to ale píši? Zajímá mě jak to mají ostatní s následným sportem. Po jaké době opět začínáte běhat (sportovat) po takovéto nemoci (teploty, nachlazení, kašel)? Ptám se protože se mi již několikrát stalo, že jsem si myslel že už jsem fit, bylo mi třeba jeden den fajn, ale pak se to opět vrátilo. Docela mě štve, že týden a půl jsem bez běhu a venku je tak krásně. :)
Cimo
05.11.2012 13:32:47
Ahoj. Ja jsem zhodou okolnosti taky po nachlazeni (+ teploty). A uz to doma nevydrzim. Zitra davam vybeh.
Zd3n3k
07.11.2012 22:30:01
když cítím nachlazení jdu běhat (raději s teplejší mikinou) = propotim se, dám si horkou vanu, detoxikační čaj a dlouhý spánek. Potom jsem vždy ready na další trénink :) …
SVKmatej
29.11.2012 13:12:58
ja ma uzliny zvecsene uz asi mesiac ale nebolia ..... mate s tym nejake skusenosti ?? po behani sople aj hrdlo raz za cas… a to este nezacala zima
lodovi
19.12.2012 09:55:51
Též jsem byl teď jakýsi nachlazený, ale bez teplot. Běh jsem hodně
omezil, ale nevynechal zcela. Když jsem dnes běžel tak na prvních metrech
jsem dostal hrozný kašel, ale hleny ze mě jen lítaly
, tak to vlastně bylo docela
příjemný. Po tomto jsem doběhl asi 5,5 km už bez obtíží a teď se
cítím parádně. Mnohem lépe než ještě celý včerejšek kdy jsem opravdu
kvůli nemoci běžet nemohl. Myslím že mírný běh může od nemoci pomoci
díky pravidelnému intenzivnímu dechu a silnému pocení, ale jistě se to
nesmí přehnat. Taky jsem se oblíkl více než obvykle pro danou teplotu.
sikytator
20.12.2012 09:35:48
Nejsem doktor, takze mozna je to jen moje mylne vyhodnoceni techto stavu, ale
dokud mam problem jen s krkem, behat chodim. Mam vyzkouseno, ze mi na bolest
v krku nejlepe pomaha prave studene
Samozrejme nasledne po dobehu rychle do horke sprchy. Pred 14 dny me
ale dostaly prudusky a to jsem okamzite behat prestal, preci jen je to o zapal
plic. Takze tak …
Imael
21.12.2012 11:35:21
Ja beham dokym mi nie je az moc zle. Ked mam nejaky prudky kasel alebo plny nos, popripade teplotu, tak par dni pockam. A potom ked mi to trochu prejde zase pomalicky zacinam. Minule ma napriklad sople drzali asi este 2 – 3 tyzdne po inych priznakoch choroby. Takze som pri kazdom behani minul balik vreckoviek :P
Nina H.
14.07.2013 21:24:28
Nejdem zakladať nové vlákno, tak to pichnem sem: v piatok ma doslova skolila nejaká verzia brušnej chrípky (klasické príznaky – zvracanie, hnačka, bolestivá koža) v piatok aj sobotu som väčšinou len spala, v piatok prijímala len tekutiny, v sobotu už žiadne príznaky b. chrípky alebo virózy neboli. Hrdlo nebolelo ani teploty som nemala, dnes sa už cítim úplne fit. Tak ma zaujíma, nemá niekto z vás skúsenosti s tým,že po akom čase po črevnej viróze idete behať? nebrala som žiadne antibiotiká ani iné lieky, len som zvýšila prísun vit. C, trocha živoč. uhlia a nejaké homeopatikum (oscilococinum či čo to je). Zajtra by som chcela vybehnúť aspoň na 4km, tak či tonie je unáhlené.
dufa
14.07.2013 22:08:50
stejný problém jsem měl na začátku měsíce, navíc i s horečkou a brufenem místo homeopatik, vyběhl jsem hned den po nemoci (zlehka na 5km), mno a byl to blbej nápad, nicméně běh druhý den už úplně v pohodě, takže v bych se toho nebál
Praha|Dresden
dees
14.07.2013 22:30:38
Dva dny po odezneni horecky jsem kdysi po takoveto libustce jela 3denni cyklovandr, co mel skoro 400 km. Prvni den si pamatuju nebyl nic moc, pak uz super. Takze pokud ne zitra, tak v utery urcite vybehnout podle me muzes, klidne i na neco delsiho. Tyhle nemoci rychle prijdou, rychle odejdou.
Nina H.
16.07.2013 08:11:51
Tak včera som vybehnúť nestihla (posledné rýchle nákupy pred
dovolenkou, dorábanie roboty do práce atď) ale dnes ráno som si odbehla 4km
do práce a všetko bolo v poriadku. Dokonca sa mi bežalo úplne ľahučko.
Tak dúfam, že som si vyčerpala choroby na ďalšie tri roky dopredu
Ďakujem všetkým
za rady.
10Vladimir
16.07.2013 10:02:09
nevím jak vy ale já po nemoci si hlídám tep který je zvýšený a až spadne pod určitou mez můžu jit běhat tak vím že už jsem ready,zahravat si se zdravim neni dobré tělo vydrzi hodne ale casem rekne stop a pak je to na dlouho
Nina H.
16.07.2013 10:55:44
>> 10Vladimir, 16. 07. 2013 10:02:09 ja to tiež tak robím, nevybieham kým bezproblémovo nevyjdem schody alebo neabsolvujem nejakú prechádzku, počas ktorej si zistím ako som na tom dychovo a tepovo (po horúčkach atď bývam väčšinou dosť udýchaná a priamo úmerne s tým mám aj zvýšené tepy). Moja otázka smerovala práve len na to hľadisko, kedy je vhodné vybehnúť po črevnej viróze, keď je človek inak pocitovo úplne fit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.