Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krupička v Boskovicích porazil Orálka a obhájil loňské vítězství

Krupička v Boskovicích porazil Orálka a obhájil loňské vítězství
foto: Salomon Trail Running Cup, Ladislav Adámek

tisková zpráva | 02.05.2014 | přečteno: 5805×

Stejného vítěze jako v loňském roce má Běh za sedmizubým hřebenem na 12,5 km, hlavní závod Boskovických běhů. V čase 40:44 loňské prvenství s velkým náskokem obhájil vrchař Robert Krupička (Salomon) před brněnským Danielem Orálkem (AC Moravská Slavia Brno – 41:27). Vítězkou ženského závodu se stala časem 46:44 Pavla Zahálková (Salomon Team) před Kamilou Gregorovou ze stejného týmu (48:22).

Boskovické běhy, prvomájový svátek lásky k běhu, slavil rekordy. Ve čtvrtek se tam rozběhlo okolo patnácti stovek lidí, k tomu téměř tři stovky chodců – turistů pod heslem: Když nechceš běžet, tak běž (myšleno jdi).

Za tónů nové hymny závodu vyrazilo v teplém a slunečném májovém odpoledni ze zaplněného náměstí přes šest stovek běžců na 12,5km trať oproti loňsku obohacenou o závěrečnou pasáž, proběhnutí zámeckou zahradou a branou na nádvoří s úchvatným výhledem do kraje. Škoda pro ty, co už zápasili s posledními metry v mrákotách.

Obhájce vítězství Krupička vyrazil v patách Orálkovi. „Ze začátku se mi šlo těžce, nejsem rozběhaný, pořád mě trápí kotník, a Dan to na moje očekávání dost hnal,“ říkal. „Jo, chtěl jsem si udělat náskok před posledním kopcem,“ přiznal velezkušený běžecký guru Orálek.

Díky policejnímu lokátoru v kapsičce Krupičky sledovalo jejich vypjatý souboj v přímém přenosu nadšeně celé náměstí. Navíc pořadatelé poslali do vzduchu helikoptéry s kamerami. A lidí podél celé trati bylo tolik, že nenechali běžcům ani na chvíli vydechnout. Skutečně báječná korida, k tomu pak nádherné přírodní pasáže – protnutí westernového městečka s kovboji, anebo údolí říčky Bílé s klapajícími mlýnky… „Po půlce jsem se k Danovi dostal, šetřil síly na výběh a tam se mi docela zadařilo,“ popsal Krupička rozhodující moment. „Ztratil jsem čtyřicet vteřin na posledních dvou kilometrech, to mluví za vše,“ dodal Orálek. „Ze začátku jsem se cítil unavený, ale pak jsem se rozběhl.“ Třetí skončil brněnský Martin Šmíd.

Oba borce čeká v dalších dnech náročný program – Orálka 70 km v Lošticích, pražský maraton a týden na to 100 mil na Floridě. „Hodně před sebou i za sebou,“ usmíval se. Krupička stále zvažuje maratonský start. „Fyzicky se cítím dobře na to, abych ještě pohnul s osobáky. Ale trápí mě kotník a nejsem schopný natrénovat souvisle větší blok,“ uvažuje.

A ženy? Opět pod nadvládou „domácích“ barev Salomonu. Tentokrát s vítězným ceremoniálem pro mladší Pavlu Zahálkovou, která předstihla loňskou královnu Kamilu Gregorovou. „Potkaly jsme se jen na startu,“ říkala první. „Ještě ve westernovém městečku jsem tě viděla kousek před sebou,“ dodala druhá. Pak už se držely tempa s pánskými spoluběžci. „Ještě při prvním seběhu v lese jsem to zkoušela, ale pak na rovině ve městě, kde bylo vedro, už přišla krize,“ popisovala orienťačka Gregorová. „Já se nešetřila, běžela jsem svižně, ale ne až tolik, aby mě to moc bolelo. Jen při sebězích jsem se ohlížela, jestli mě Kamča nestíhá,“ povídala Zahálková, která měla v cíli náskok 1:38 minuty.

Obě měly největší obavu z hadů. „Na lesní cestě se vyhříval slepýš, já ho viděla,“ vyprávěla Gregorová. „Určitě tam byl, já se jich šíleně bojím, ale za chvíli mě to přešlo,“ smála se vítězka.

Třetí stupeň obsadila Lucie Kolková z Moravské Slavie Brno.

Salomon Trail Running Cup 2014 pokračuje na českém území výjimečným a skutečným třicetikilometrovým trailem na Králický Sněžník začátkem června. A na konec školního roku se chystá premiéra pražského city trailu.

Více informací na www.strc.cz.

Kompletní výsledky najdete zde: http://www.sportovniservis.cz/…e-behy-2014/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 02.05.2014 08:25:59

Stejného vítěze jako v loňském roce má Běh za sedmizubým hřebenem na 12,5 km, hlavní závod Boskovických běhů. V čase 40:44 loňské prvenství s velkým náskokem obhájil vrchař Robert Krupička (Salomon) před brněnským Danielem Orálkem (AC Moravská Slavia Brno – 41:27). Vítězkou ženského závodu se stala časem 46:44 Pavla Zahálková (Salomon Team) před Kamilou Gregorovou ze stejného týmu (48:22). VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.