Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trail na Lipně povede až ke Stezce v korunách stromů

Trail na Lipně povede až ke Stezce v korunách stromů
foto: Markéta Šourková

Tomáš Nohejl | 10.08.2012 | přečteno: 4637×

Krom počasí, místa, atraktivní trati a účastí známých tváří přidávají pořadatelé sobotního Salomon Trail Running Cupu na Lipně ještě prémii – vítězové všech věkových kategorií získají vstupenku na Stezku v korunách stromů včetně tobogánu. Čerstvě otevřená atrakce se stala turistickým tahákem, čekají se fronty, píšou o ní zahraniční noviny a časopisy. UVNITŘ VIDEO S TRASOU ZÁVODU

Sezona „trailových“ triatlonů Xterra klokotá v plném proudu, hlásí se znovu trailové běhy. Předposlední prázdninovou sobotu se chystá premiéra na Lipně. Dvanáctikilometrový výběh ve sjezdovkovém svahu na Kramolíně je součástí Salomon Trail Running Cupu a také nabitého Lipno Sport Festivalu. Pokud vám zbývá ještě pár dní dovolené, zazoomujte tímto směrem, nebudete litovat.

„Lipno nabízí atraktivní a výjimečné prostředí. Snažili jsme se udělat pěknou běžeckou kopcovatou trať. Společně s Katkou Neumannovou jsme tady něco naběhali. Většina vede ve výšce okolo 900 metrů. Věříme, že se bude líbit,“ říká Martin Dvořák z pořadatelské­ho týmu.

Každopádně se vybíhá z maríny na břehu jezera, tunelem se dostanete do svahu sjezdovky. Ale jestliže bikeři jezdí dolů cik cak, vy půjdete přímo vzhůru.

Pak se natočí okruh okolo vrcholu a zpět asi dva kilometry z kopce k cíli. Celkem 12,5 kilometru, maximální stoupání 28,8%, největší padák 23,2%, v průměru se šplhá 8,2% a klesá 6,7%.

Podvečer vyvrcholí sportovní den koncertem kapely U2 revival a unikátní laserovou show na vodní stěně a ohňostrojem.

Děti startují na kratších tratích ve 14 hodin, dospělí v 15. Počítají se (a oceňují!) i rodinné týmy. Firma Amer Sports ČR zde nabídne slevy 30% na materiál značek Salomon a Suunto. A pozor, kdo odběhá kompletní program STRC, získá další věrnostní slevu. Po Lipně se běží ještě v září ve středočeských Babicích a finále bude na golfovém hřišti v Praze-Motole.

Také Lipno Sport festival se koná poprvé. V devíti dnech se dvěma víkendy nabízí velebohatý program (http://www.lipnosportfestival.cz/). Od mistrovství republiky ve sprinttriatlonu (19. 8.), ale i na dračích lodích až po náš trail, cyklistické kritérium nebo republikový šampionát v dálkovém plavání či jachtinku. Využít můžete i akce pro děti, večer se bavit na koncertech Goodfellas nebo Kašpárka v rohlíku.

„Mezitím můžete vyrazit každý den ráno na společný výběh v partě, vydat se na projížďku na kole, nebo vyzkoušet lodě, surfy či třeba paddle-boarding. A potkáte se s našimi patrony, olympijskými vítězi Kateřinou Neumannovou, Martinem Doktorem, Alešem Valentou, nebo Romanem Šebrlem,“ dodává Dvořák.

Po londýnském olympijském maratonu by měl přijet i Honza Kreisinger, který tady pár let bydlel. Na startovní čáru se jistě postaví Roman Skalský, domažličtí bratři Vojákové Jan Procházka a Jan Mrázek z Olympu nebo Radka Churaňová a Tereza Zuzánková.

Takže, hurá na Lipno!

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 07.08.2012 17:06:15

Sezona „trailových“ triatlonů Xterra klokotá v plném proudu, hlásí se však znovu trailové běhy. Předposlední prázdninovou sobotu se chystá premiéra na Lipně. Dvanáctikilometrový výběh ve sjezdovkovém svahu na Kramolíně je součástí Salomon Trail Running Cupu a také nabitého Lipno Sport Festivalu. Pokud vám zbývá ještě pár dní dovolené, zazoomujte tímto směrem, nebudete litovat.
Odkaz na článek

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21068,57 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 07.08.2012 21:29:49

„zazoomujte“ – za co, soudruzi, za co?!?

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Praha 4

skalka žena 07.08.2012 23:48:45

Opravdu skvostné vynalézavé ozvláštňující vyjádření! Ještě kdyby třeba tak zubatý zombie zazoomoval (nebo zazimoval?)… 8-O

Motto: Běh je jen jeden, ale když se začne hejbat, je jich moc...
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.