Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V září proběhne na jihu Čech česká premiéra Gigathlonu

V září proběhne na jihu Čech česká premiéra Gigathlonu
foto: Gigathlon

Aneta Grabmüllerová | 08.06.2016 | přečteno: 3191×

Unikátní spojení pěti vytrvalostních sportů v atraktivní lokalitě Lipna. Nejen na to láká premiérový ročník Gigathlonu Czech Republic, který se uskuteční začátkem září na jihu Čech. Na závodníky čeká 259,5 km a téměř pět tisíc nastoupaných metrů rozložených do pěti disciplín absolvovaných ve dvou závodních dnech.

Gigathlon do České republiky přináší organizátor Jan Plachý. Závod, který má ve Švýcarsku dlouholetou tradici a každoročně se ho účastí tisíce závodníků, ho samotného nadchnul, a proto se rozhodl přinést formát do České republiky, poprvé za hranice Švýcarska. “Gigathlon není jen běžný závod, ale přináší do České republiky úplně jiný koncept pohledu na sportovní akce,” doplňuje Plachý.

Gigathlon nabízí pestrý all-inclusive víkend. Někoho by mohla odradit výše startovného, které je momentálně pro jednotlivce 6 tisíc korun, ale v ceně je zahrnut stan (který závodníkům zůstává), třídenní ubytování v kempu, stravování po celou dobu závodu a mnoho dalších doplňků nezbytných pro absolvování závodu.

Závodit se začíná v sobotu 3. září na in-line bruslích, následuje přes 80 km na silničním kole. Než vyměníte silničku za kolo terénní, zchladíte se při třech kilometrech v Lipenské nádrži. Na závěr dne vás bude čekat téměř 23 kilometrů běhu s atraktivním výběhem na Stezku korunami stromů a nohy si budou moci odpočinout při sjezdu skluzavkou.

Druhý den vás čekají stejné disciplíny, ale na méně než polovičních distancích. Pokud byste si netroufli absolvovat celý závod sami, organizátoři připravili kategorii pro smíšené dvojice nebo pětičlenné družstvo. Vítěze závodu pak čeká odměna v podobě víkendového pobytu ve Švýcarském Davosu či startovné na Gigathlon 2017 právě ve Švýcarsku.

Ambasadorkou závodu je Eva Vrabcová Nývltová, která sama přislíbila účast v družstvu v rámci běžecké části. S Evou se můžete proběhnout i poslední červnový den v pražských Holešovicích v rámci doprovodné akce Gigathlonu Czech Republic. Samotné tratě si poté můžete vyzkoušet při testování v průběhu Lipnofestu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

anetag žena 08.06.2016 17:04:52

Unikátní spojení pěti vytrvalostních sportů v atraktivní lokalitě Lipna. Nejen na to láká premiérový ročník Gigathlonu Czech Republic, který se uskuteční začátkem září na jihu Čech. Na závodníky čeká 259,5 km a téměř pět tisíc nastoupaných metrů rozložených do pěti disciplín absolvovaných ve dvou závodních dnech.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.