Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Odrazte se v nových modelech adidasu do běžeckého jara

Odrazte se v nových modelech adidasu do běžeckého jara
foto: adidas

komerční prezentace | 07.04.2014 | přečteno: 38851×

Jarní běžecká sezóna je v plném proudu. Ohlížíte se po nových botách, v nichž byste ukrajovali první či další běžecké kilometry? Dobrou volbou jsou nové modely renomované značky adidas. Vaše nohy hýčkají, na rychlosti však neuberou.

Adidas Supernova Glide Boost

  • Typ: Silniční bota pro objemový trénink
  • Doporučená maloobchodní cena: 3 399 Kč
  • Hmotnost: 300 g

Pohodlná, přitom živá. Takové byly první reakce běžců při testu tohoto modelu. Jde o klasickou silniční tréninkovou botu, která se v kolekci adidasu objevuje již pošesté, tentokrát s revoluční pěnou Boost. Její tlumící vlastnosti běh zpříjemňují. Bota nabízí kvalitní odpružení pro běh na tvrdém povrchu, pevné a zároveň pohodlné „uzamčení“ chodidla v botě fixačními pásky, ale i vysoký komfort díky příjemnému polstrování jazyka a lepeným švům.

Nejlépe „padne“ na užší až středně široký tvar chodidla, pro vysokou elasticitu svršku boty však nevyvolává stísněné pocity ani u chodidla širšího. Noha je v botě pohodlně usazena integrovaným, po stranách všitým jazykem, a pevnými plochými tkaničkami.

Příjemnější došlap pociťovali běžci o vyšší hmotnosti. Bota vás „podrží“ i při únavě, v níž došlapujete na patu. Také přechod z došlapové do odrazové fáze označovali testeři za hladký a plynulý.

Přestože bota působí robustněji, je ve srovnání s modely jiných značek určenými pro objemový trénink poměrně lehká (300 g). To umožňuje použít ji i při rychlejších rovinkách, fartleku, případně i jako závodní botu pro začínající běžce.

Za výbornou můžeme označit přilnavost k tvrdému povrchu. A to i za mokra. Kontaktní pryž Continental je pro podrážku běžeckých bot dobrou volbou zároveň výrazně prodlužující životnost boty. Lepené švy navyšují celkový komfort, s puchýři a otlaky jsme se během testování nesetkali. A to ani při velmi dlouhých bězích.

Nejen pro zkušené, ale i pro začínající nebo pomalejší běžce představuje model Supernova Glide Boost botu vhodnou pro velký počet tréninkových kilometrů, zejména v aerobním pásmu zatížení. Můžeme ji však doporučit i jako závodní botu pro běžce na maraton v tempu pohybujícím se okolo pěti minut a třiceti sekund na kilometr.

Adidas Energy Boost

  • Typ: Silniční bota pro tempový trénink
  • Doporučená maloobchodní cena: 3 799 Kč
  • Hmotnost: 280 g

Druhá verze vlajkového modelu nové pěny Boost je charakteristická na první pohled patrným zvednutím špičky boty. Zvedne se v nich i běžecká výkonnost? Po desítkách kilometrů testování můžeme potvrdit, že zejména rychlý tempový běh je v Energy Boost pohodlný a příjemný.

Bota je konstruována pro rychlý běh. Tvar podrážky činí odrazovou fázi běžeckého kroku přirozenější a plynulejší. I pomalejší běžce tak bota „tlačí“ do plnohodnotného odrazu. V Energy Boost se vám zkrátka chce běžet rychle. A když vám při rychlém běhu dojde dech? I s tím si Energy Boost díky tradiční technologii Adiwear umí poradit. Výrazný přesah podrážky na patě umožňuje plynulý přechod do odrazu i při došlapu přes patu.

Podrážka boty je ve snaze o snížení hmotnosti zakryta kontaktní pryží Continental jen v nejvíce namáhaných místech. Odraz však zůstává jistý i na mokrém povrchu. Bota si dokáže poradit i s mírnou pronací, tedy propadem kotníku při došlapu směrem dovnitř.

Elastický materiál svršku boty je bezešvý, dobře prodyšný a po obutí nohu příjemně hýčká. Jako druhá ponožka. V oblasti prstů tak botu vlastně nevnímáte. Pro rychlý běh je zásadní pevné „ukotvení“ nohy v botě. Spojení plastových fixačních pásků a pevných tkaniček je dokonalé. Jazyk je na tempovou botu nadstandardně polstrovaný. To oceníte zejména při razantnějším utahování tkaniček. Oproti nejběžnějším pěti je šněrování zkráceno na čtyři křížení. Přesto je usazení nohy v botě pevné a jisté.

Model Energy Boost můžeme doporučit širokému spektru běžců. Hodí se pro rychlé tempové tréninky, rovinky běhané se zaměřením na techniku, ale i na delší běhy se střídavým nebo stupňovaným tempem. Zejména pro delší tratě, půlmaraton či maraton, lze Energy Boost použít jako závodní botu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 07.04.2014 10:03:07

Jarní běžecká sezóna je v plném proudu. Ohlížíte se po nových botách, v nichž byste ukrajovali první či další běžecké kilometry? Dobrou volbou jsou nové modely renomované značky adidas. Vaše nohy hýčkají, na rychlosti však neuberou.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.