Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Perfektní start českých překážkářů. Tvrdík první, Voráčková druhá

Perfektní start českých překážkářů. Tvrdík první, Voráčková druhá
foto: Česká reprezentace OCR

tisková zpráva | 11.03.2019 | přečteno: 6783×

Nově vzniklá Česká reprezentace OCR (překážkové závody) tvořená závodníky z asociací Spartan CZ a OCRA CZ, vyslala své tři reprezentanty ze širšího výběru na první závod španělské národní série na ostrov Mallorca, kde běželi v sobotu dopoledne Spartan Super.

Na trati dlouhé minimálně třináct kilometrů s nejrůznějšími překážkami a náročným terénem bojovali Kutnohorák Tomáš Tvrdík, Ostravačka Adéla Voráčková a Tomáš Satinský z Frýdlantu nad Ostravicí. Jejich konečné výsledky stály za to!

Celý závod totiž v čase 1:12:05 vyhrál český reprezentant Tomáš Tvrdík. Začátek závodu nerozeběhl dle představ, ale postupně se díky nošení těžkých břemen, což je Tvrdíkova doména, dotahoval na čelo závodu. „Pod třetím kopcem jsem dostal informaci, že ze závodu odstoupil Soley (dvojnásobný vicemistr Evropy – pozn.) a v tu chvíli jsem byl na třetím místě,“ popisoval Kutnohorák samotný průběh.

Díky tahání těžkého řetězu a následnému nošení vojenských baterek se Tvrdík dotáhl na prvního. O jeho triumfu nakonec rozhodl oštěp. „Nechal jsem soupeře hodit prvního a když jsem viděl, že nedal, tak jsem se maximálně koncentroval, protože jsem věděl, že když dám, je rozhodnuto! Povedlo se,“ usmíval se Tvrdík a dodal: „Celkově se běželo dobře, žádné trestné angličáky a radost jsem měl, že i do kopce jsem držel tempo s nejlepšími.“

Další Čech Tomáš Satinský měl smůlu. Před závodem prodělal virózu a na těžké trati několikrát špatně došlápl, čímž si poranil kotník. Smolný závod podtrhnul na Twisteru (ručkování s rotací – pozn.). „Netrefil jsem závěrečný zvonek a při trestných angličácích jsem už nechtěl kotník trápit, takže jsem vzdal boj o možné čtvrté místo a soustředil se, abych závod v pohodě doběhl,“ řekl český reprezentant, který skončil dvacátý.

Velkou radost měla po závodě druhá Adéla Voráčková. Za vítězkou z Francie zaostala o pouhých 67 vteřin. „Jsem šťastná, že vezu ze Španělska stříbro,“ líčila Voráčková, která nedala jen jednu překážku: „Netrefila jsem oštěp, přitom měl dětskou vzdálenost. Jinak mě ruce na ručkovacích překážkách podržely. V cíli jsem svedla boj o stříbro, ale měla jsem velkou morální podporu, takže to vyšlo.“

Výsledky elite muži:

  1. Tomáš Tvrdík (ČR, 1:12:05)
  2. Juan Jose Rodriguez Garcia (Španělsko, 1:14:00)
  3. David Martinez Lorden (Španělsko, 1:15:42)

… 20. Tomáš Satinský (ČR, 1:22:35)

Výsledky elite ženy:

  1. Myriam Guillot-Boisset (Francie, 1:30:57)
  2. Adéla Voráčková (ČR, 1:32:04)
  3. Alisa Petrová (Rusko, 1:32:18)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 11.03.2019 09:34:21

Nově vzniklá Česká reprezentace OCR (překážkové závody) tvořená závodníky z asociací Spartan CZ a OCRA CZ, vyslala své tři reprezentanty ze širšího výběru na první závod španělské národní série na ostrov Mallorca, kde běželi v sobotu dopoledne Spartan Super.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.