Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bedřichov, Nová Louka, Kristiánov, Jizerka. Letní „Padesátka“ přilákala tisíce běžců

Bedřichov, Nová Louka, Kristiánov, Jizerka. Letní „Padesátka“ přilákala tisíce běžců
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 29.08.2021 | přečteno: 3091×

V zimě na běžkách, v létě po svých, a to doslova. Sedmý závod seriálu Běhej lesy zavedl účastníky do srdce Jizerských hor, do stop slavné Jizerské 50. Letní podoba legendárního závodu přivítala 2 311 účastníků, kterým nabídla hned šest tratí.

Tradičně si lesní závodníci mohli vybrat z distancí na 5, 11, 22 a 50 km, pro děti pak byly připraveny tratě na 500 a 1 000 metrů. Od rána se na bedřichovském stadionu bylo na co dívat a čím se bavit. Běžecký festival s názvem Běhej lesy nabídl nejen celodenní závodní dobrodružství, které zahájili ti největší vytrvalci na 50km trati, ale také celou řadu aktivit v zázemí.

Nechyběly ani oblíbené rozcvičky s Veronikou Preti a příjemné běžecké počasí. Ačkoli předpovědi varovaly před vytrvalými srážkami, realita byla o dost příjemnější. První kapky spadly v Jizerských horách až v odpoledních hodinách, kdy většina běžců už byla v cíli.

A tak se mohlo spontánně tleskat těm nejrychlejším. Obsypaná cílová rovinka aplaudovala vítězi královské trati na 50 km Miloši Nykodýmovi, který doběhl v čase 3:11:12 hodiny. Mezi ženami si zasloužený potlesk užila suverénka ultradistancí Radka Churaňová (3:47:30). Té mohla zatleskat i dlouholetá sokyně a kamarádka v jedné osobě, Marcela Joglová, která dorazila na svou autogramiádu v zázemí.

Mezi účastníky nechyběl již tradiční účastník, světový šampion v boxu, Lukáš Konečný nebo Gábina Partyšová. A i když na pódium vystoupají jen tři nejrychlejší, odměnu si zaslouží každý. V cíli tedy čeká medaile na všechny účastníky, kteří překonali na trase sami sebe. A o tom Běhej lesy jsou.

Svou sezonu zakončí druhou zářijovou sobotu na Šumavě, u rekreačního střediska Olšina. Poběží se za přítmí, kdy běžcům na cestu budou svítit jen hvězdy, měsíc a dobře nabité čelovky. Registrace stále běží na www.behejlesy.cz. Ale pozor, mnoho míst nezbývá, tak se svou přihláškou dlouho neváhejte.

Stejně tak upozorněte, pokud se chcete přidat k Jizerské 50 i v zimě na běžkách. Jenom do konce září si totiž pořídit startovné za nejvýhodnější cenu. Mrkněte na www.jiz50.cz a zažijte Jizerky na vlastní běžky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 29.08.2021 12:06:39

V zimě na běžkách, v létě po svých, a to doslova. Sedmý závod seriálu Běhej lesy zavedl účastníky do srdce Jizerských hor, do stop slavné Jizerské 50. Letní podoba legendárního závodu přivítala 2 311 účastníků, kterým nabídla hned šest tratí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.