Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nový rozměr běhání! Týmovka od Běhej lesy se blíží

Nový rozměr běhání! Týmovka od Běhej lesy se blíží
foto: Běhej lesy Týmovka

Běhej lesy | 06.06.2023 | přečteno: 1604×

Tvůrci trialového běžeckého seriálu Běhej lesy se rozhodli při devátém ročníku objevit novou dimenzi běhu a ukázat, že i tento sport může pojit silný týmový duch. Vznikla tak novinka, která nese název Týmovka a poběží se o víkendu 16. až 18. června ve Žďárských vrších na Vysočině. Bude to takový velký běžecký festival, který se z pátku protáhne až do neděle. Buďte u začátku nové éry!

Dosud byly všechny závody Běhej lesy individuální, ale to se v polovině června změní. Týmovka je koncipována jako štafetový závod týmů. Na každého člena čekají tři různě dlouhé okruhy, které dohromady měří zhruba 25 kilometrů. Dlouhý, střední i krátký okruh vedou těmi nejkrásnějšími zákoutími Vysočiny. Závodníci se proběhnou kolem skalních útvarů jménem Drátník, Čtyři Palice, Malinské skály a obkrouží dokonce nejvyšší bod Žďárských vrchů – Devět skal. Mezi svými úseky si každý závodník bude moci odpočinout a osvěžit v kempu u Milovského rybníka, účastnit se workshopů, regenerace a jógy, pokud ještě zbyde chuť a energie. Nebudou chybět ani koncerty nebo letní kino.

Závodníci se tak nemusí unavovat dlouhými přesuny autem a čekat, až na ně zase přijde řada. Organizátoři akci pojímají jako běžecký festival, kde se každý může bavit i mimo závod. „Naší ideou je, že se v zázemí budou seznamovat lidé s podobnými zájmy, hlavně láskou k běhu, z čehož může vzniknout silné pouto přátelství,“ říká Richard Valoušek, mluvčí Běhej lesy. Závodníci tak mohou v příjemné atmosféře nejen poznat stejně naladěné lidi, ale bude pro ně připravena i notná dávka zábavy.

V zázemí poblíž obce Milovy se mohou těšit na živou hudbu. Vystoupí například kapela Vesna, výherce české Eurovize, nebo zpěváci Milan Peroutka a Anna Julie Slováčková. Závodníci se budou moci protáhnout při lekcích jógy a dopilovat své běžecké znalosti pomocí vzdělávacích workshopů. Kdo bude chtít, bude si moci skočit třeba do kina pod širým nebem. Blízký rybník umožní vodní kratochvíle.

Nebude chybět ale také prostor na poctivý odpočinek, pro ty, kteří chtějí na svých úsecích podat co nejlepší výkon. Přednostmi kempu, který se nachází asi 200 metrů od zázemí závodu, je spousta prostoru, různé varianty občerstvení, sprchy i nadstandardní sociální zařízení.

V současné době Týmovka nabízí tři různé kategorie:

  1. 8 běžců, kteří musí dohromady absolvovat 200 km = 25 km na jednoho
  2. Náročnější verze ve 4 běžcích a trasou 200 km = 50 km na jednoho
  3. Týmovka napůl, kategorie pro týmy po 4 běžcích, kteří absolvují 100 km = 25 km na jednoho

Jak už je zvykem, v sobotu se budou v zázemí závodu odehrávat také dětské závody Dr. Max a PVZP FénixRun, charitativní závod pro celé rodiny. Pro podrobné informace koukněte na web www.tymovka.cz, přes nějž můžete také váš tým registrovat.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 06.06.2023 10:35:18

Tvůrci trialového běžeckého seriálu Běhej lesy se rozhodli při devátém ročníku objevit novou dimenzi běhu a ukázat, že i tento sport může pojit silný týmový duch. Vznikla tak novinka, která nese název Týmovka a poběží se o víkendu 16. až 18. června ve Žďárských vrších na Vysočině. Bude to takový velký běžecký festival, který se z pátku protáhne až do neděle. Buďte u začátku nové éry!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.