Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pořádná porce novinek v závodním kalendáři! Termínovka opět přetéká

Pořádná porce novinek v závodním kalendáři! Termínovka opět přetéká
foto: Běhej lesy

behej.com | 23.04.2024 | přečteno: 2214×

Podle našich odhadů se v Česku ročně koná kolem tří tisíc závodů, většinou běžeckých, pouhá třetina připadá na jiné vytrvalostní sporty a překážkové běhy. I letos máme v kalendáři již dva tisíce záznamů a další ve velkém přitékají. Vás asi bude nejvíc zajímat, co nového letošní termínovka nabízí. A je toho hodně, včetně lahůdek pro fandy ultratrailů.

Asi největší peckou v letošním kalendáři vytrvalostních závodů bude srpnový (půl)Ironman v Hradci Králové, jehož součástí bude i olympijská distance, štafety a večerní běh Hradcem. Držíme palec, ať se podaří tuto renomovanou značku v Česku udržet, protože moc akcí podobného ražení u nás aktuálně nemáme a je to na škodu nejen triatlonu!

Když začínáme u neběžeckých akcí, fandové kol uvítají, že se po premiéře na Ještědu rozrůstá nová série Road Classics o zastávky na Pálavě v květnu a na Klínovci počátkem srpna. Fandové terénního triatlonu mohou v půli července vyrazit do Banské Štiavnice, kde se pojede poprvé v historii o body do evropské Xterry.

Ale nyní již k běhu, protože tam je novinek násobně více. Začněme silničními běhy. Seriál RunTour se vrací do Plzně, kde začínal. Naopak opouští Karlovy Vary. Brněnskou zastávku přesouvá na půlku září. RunCzech zatím moc podrobností nezveřejnil, ale avizoval, že má ambice své krajské běhy doplnit o kratší distance, tedy pětky a desítky. Pokud rádi pomáháte během, v dubnu se na Letné a ve Zlíně poběží zbrusu nový běh Česko běží modře na podporu lidí na spektru autismu.


DŮLEŽITÉ ODKAZY:

HLAVNÍ STRANA TERMÍNOVKY

PODROBNÉ HLEDÁNÍ

VLOŽENÍ VAŠEHO ZÁVODU

APKA ACTIGO SE ZÁVODY DO KAPSY

BĚŽECKÉ TABULKY


V létě se koná olympiáda v Paříži a nás těší, že v maratonu máme ve hře dvě maratonská želízka – Moiru Stewartovou a Terku Hrochovou. Oběma můžete zafandit i aktivně v rámci chystaných olympijských areálů v Mostě a na Lipně, jejichž součástí budou i běžecké závody. Moiru asi uvidíme doma na dráze, když její oddíl Spartak Praha 4 přichází s novinkou – večerním během na dráze pro eliťáky i širší veřejnost. Akci pod názvem KPMG Noc rekordů hledejte v kalendáři 20. června.

Na květen se chystá novinka pro ty, kteří rádi spojí rodinný výlet s během. V Teplicích nad Bečvou se v květnu uskuteční hned několik nových běhů včetně královského 25km trailu, jehož vítěz vyhraje volňáska na beznadějně vyprodanou Beskydskou 7.

Posuneme se ještě více do terénu a hor. Zcela nový je seriál horských trailů a canicrossů Běžím Krušnohořím. Šest etap natažených od druhé půlky dubna do srpna po svazích Krušných hor! Délky tratí jsou přijatelné i pro začátečníky (do 9 km), k tomu zážitkové až 30 km dlouhé trasy s mapou, trasy pro pěší a zmíněné běhy se psy.

Pokud jste si oblíbili seriál Běhej lesy, ten letos představí novou trasu – 1. června se poběží v Železné rudě na Šumavě. Ta nahrazuje zářijové Boletice.

U trailů zůstaňme, ale přidejme na náročnosti: Premiéru si letos odbyde Javorový Vertikal, který museli pořadatelé přesunout z letních měsíců na říjen. Plnotučných 88 km s gigantickým součtem deseti nastoupaných kilometrů?!? Jména dvou ambasadorů hovoří výmluvně: Tomáš Štverák a Honza Kempa. „Trasa se nebude vlnit přes vrcholy jako u většiny závodů. Trasa nebude ani okruh, protože všechny tyto varianty, i když jsou náročné, ulehčují hlavě. Připravili jsme vám trasu, která vám nic neodpustí a nikdy si neodpočinete. Čeká vás 22 výstupů Javorového vrchu po sjezdovce a tutéž cestu budete absolvovat i dolů,“ láskyplně zvou pořadatelé do Moravskoslezských Beskyd poblíž Třince.

Příznivci stovek (kilometrů) nechť si nenechají ujít nový závod v Otrokovicích naplánovaný na počátek května s parametry 103 km a 3856 m převýšení. Mimochodem, na žádost jsme v termínovce vytvořili speciální kategorii ultratrailů s délkou nad 100 km či mnohahodinových ultrazávodů. V době psaní tohoto článku obsahovala 54 akcí, ale zdaleka nemáme v databázi ještě všechny. Je to kolikrát mravenčí práce se k potřebným informacím vůbec dostat!


MEDAILE NA ZAKÁZKU

SPONZOREM ČLÁNKU JE PD SOLUTION, DODAVATEL MEDAILÍ NA ZAKÁZKU A REKLAMNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO POŘADATELE ZÁVODŮ A EVENTOVÝCH AKCÍ


Máte rádi dlouhé týmové štafety? Minimálně jedna nová se uchází o vaši pozornost a peněženky! V listopadu se koná Jizerun z Prahy do Jizerských hor. Celkem 162 km po cyklostezkách a trailech.

Pořád nemáte dost? Přidejte již vyprodanou dubnovou akci Ultra Kras na Slovensku či třeba šesti a dvanáctihodinovku DokolaRun v Kraskově v Železných horách.

Tento výčet novinek není zdaleka úplný, nezmínili jsme dobře 20 menších závodů (MUTRaverz, Dopesace Backyard Ultra, půlmaraton v rámci Sezirunu, GR Trails Velichovky, Olomoucká desítka, Běh u zámku Kačina, Přibyslavský kros či Běh Advenťáka v Brně) a jistě nám další unikly. Neváhejte na ně upozornit dole v komentářích, nebo nám napište na terminovka@behej.com.


Jak postupovat, pokud nenajdete svůj závod v kalendáři? Ideální je vložit jej přes formulář. Zabere to pár minut, pokud již jste závod do termínovky v minulých letech dávali, pouze si zkopírujete údaje a opravíte, co je třeba aktualizovat. Obratem vám akci v kalendáři zveřejníme a s malým zpožděním se objeví i v Actigo.


Asi jste v uplynulém roce zaznamenali, že postupně převádíme správu termínovky na novou technologickou platformu Actigo. Ta umožní modernější služby včetně editace závodů ze strany pořadatele, otevření registrací, propagace závodu přímo mezi pravidelnými účastníky závodů, vše možno ovládat přes web ale i mobilní aplikaci).

Chceme obě databáze spojit dohromady, abychom naplno využili předností, které skýtá moderní technologie použitá v Actigo s tím, že www.behej.com se za roky vyprofiloval v největší místo co do počtu běžců-závoďáků. Chceme také postupně rozšiřovat množinu závodů, jejichž výsledky importujeme do populárních tabulek a běžeckého žebříčku, protože i to rozhoduje o tom, kam běžci vyrazí.

Předem moc díky všem, kteří nám na svých webových stránkách a sociálních sítích pomáhají s propagací aplikace Actigo!!!

Anketa

Kolika závodů v Česku i zahraničí se chcete letos zúčastnit?

 
0 hl.
 
1 hl.
 
4 hl.
Celkem hlasovalo 39 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 03.03.2024 16:44:27

Podle našich odhadů se v Česku ročně koná kolem tří tisíc závodů, většinou běžeckých, pouhá třetina připadá na jiné vytrvalostní sporty a překážkové běhy. I letos máme v kalendáři již 1800 záznamů a další ve velkém přitékají. Vás asi bude nejvíc zajímat, co nového letošní termínovka nabízí. A je toho hodně, včetně lahůdek pro fandy ultratrailů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.