Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

BĚŽECKÉ KOLEKCE: Mizuno letos bez převratných novinek

BĚŽECKÉ KOLEKCE: Mizuno letos bez převratných novinek
foto: Mizuno

Aleš Tvrzník | 20.10.2008 | přečteno: 14136×

Letmý pohled na letošní kolekci běžeckých bot japonské značky Mizuno naznačuje, že se žádná převratná změna nekoná. Nadále sází na svou vlnovou desku jako součást celé kolekce. Co je však nového, je přístup jejího českého dovozce a distributora k formě prezentace. Jestli je nějaká značka běžcům v posledním období nejblíže, je to rozhodně Mizuno. 

V rámci poslední kolekce řadí firma mezi své hlavní „trumfy “ model Mizuno Wave Creation 9. Bota na první pohled zaujme systémem dvou proti sobě otočených vlnových desek v mezipodešvi, které probíhají až do její přední části. Vlnová deska jako taková je v mnoha modifikacích hlavním technologickým prvkem, na němž se firmě podařilo postavit takřka kompletní produkci běžecké obuvi a současně dosáhnout jak optimálního tlumení, tak i stability běžeckých bot. 

Wave Creation 9 je neutrální model určený pro základní objemový trénink s nejlepším tlumením u běžců nad 80 kg tělesné váhy. Tento fakt je třeba mít namysli v případě nižší tělesné hmotnosti, kdy bota už tak uspokojivých výsledků nedosahuje.

Oproti svým předchůdcům je Wave Creation 9 vybaven novou technologií Dynamotion Fit, jejíž úkolem má být účinnější spolupráce svršku boty s nohou běžce. Technologie by měla umožňovat ve všech fázích pohybu optimální přilnutí svršku boty k noze a napomáhat tak k dokonalému splynutí obou součástí v jeden funkční celek. Není sporu o tom, že tato vlastnost je výhodnější až pro vyšší rychlosti běhu, ke kterým ovšem bota primárně určena není. Jiných technologických a konstrukčních změn bota nedoznala, i její doporučená cena 4 299,– Kč zůstává přibližně ve stejné relaci jako u předchozího modelu.

Uvedenou technologií je vybaven i další model Mizuno Wave Nirvana 4 s doporučenou cenou 3 899,– Kč, který patří do kategorie stabilní běžecké obuvi (Support). Kombinovaná dvojitá vějířovitá vlnová deska vedle vyzdvižených stabilizačních vlastností i v tomto případě garantuje optimální tlumení nárazu při došlapu. 

Stabilita boty je zvýšena i pomocí dalších pryžových kolíčků, které jsou funkční součástí vějířovité desky. Oba dva představené modely jsou mimo jiné vybaveny i originálním ventilačním systémem, který pomocí perforace samotné podrážky umožňuje lepší cirkulaci vzduchu zespoda a snižuje tak pocení nohy. Systém funguje pouze s originální stélkou, kterou ale běžci v této váhové kategorii často potřebují zaměnit za jinou individuálně natvarovanou. 

Zatímco v tomto roce k převratným technologickým novinkám u běžecké obuvi Mizuno nedošlo, určitě je třeba vyzdvihnout firemní podporu prodeje. Ať už se jedná o velmi přehledně zpracovaný katalog nebo internetové stránky, které se v duchu sloganu „každý běžec je originál“ snaží pomocí základních výběrových kriterií (anatomická stavba nohou, rychlost běhu, terén) každého zákazníka navést k volbě nejvhodnější boty. 

V tomto směru mohou běžci zatím postrádat snad jen automatický skript pro výběr bot, kterým již některé konkurenční značky na svých internetových stránkách disponují. 

Na druhou stranu je ovšem Mizuno o krok napřed v oblasti diagnostiky a individuálního přístupu přímo na některých prodejnách, které jsou vybaveny zařízením Precision Fit. Na základě jednoduchého vyšetření zařízení za asistence vyškoleného prodavače zákazníkovi navrhne individuálně nejvhodnější model běžeckých bot. Přístroj bývá k dispozici i na řadě běžeckých závodů a značka tak posouvá úroveň prodeje o třídu výše.


TOTO JE DALŠÍ DÍL DLOUHODOBÉHO SERIÁLU, V NĚMŽ BUDEME PŘINÁŠET NOVINKY V KOLEKCÍCH BĚŽECKÝCH BOT RŮZNÝCH ZNAČEK

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Vrbno pod Pradědem

Celkem 40 km
Minulý měsíc 0 km

jsemlump muž 20.10.2008 11:44:56

Nechci nějak kritizovat redakci, ale článek mi přišel docela o ničem. Tyto informace si mohu přečíst i na stránkách Mizuna a to, že mají Mizuna vlnovou desku zná snad každý běžec, který se o běh zajímá… těšil jsem se na víc… Nevím jak vy, napište kolegové

Motto: Nehraji na hodiny, minuty, vteřiny - já běhám pro krásu pohybu.
avatar

Prostějov

Celkem 4144 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:32 (2014)
půlmaraton: 1:20:46 (2012)
maraton: 3:24:10 (2008)

Fosaman muž 23.10.2008 11:42:10

>> jsemlump, 20. 10. 2008 11:44:56

No hodila by se tu určitě nějaká přehledná ucelená
tabulka bot s informacemi pro koho a co jsou určeny.
A to platí i o prezentaci jiných značek.
Najít rychle botu korespondující váhou/došlapem/šíř­kou chodidla/výkoností běžce je v katalozích někdy obtížné.

administrator 03.04.2010 13:32:37

Letmý pohled na letošní kolekci běžeckých bot japonské značky Mizuno naznačuje, že se žádná převratná změna nekoná. Nadále sází na svou vlnovou desku jako součást celé kolekce. Co je však nového, je přístup jejího českého dovozce a distributora k formě prezentace. Jestli je nějaká značka běžcům v posledním období nejblíže, je to rozhodně Mizuno. 


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.