Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu maraton v Kladně, půlka v Ústí a čtvrtka v Babicích

O víkendu maraton v Kladně, půlka v Ústí a čtvrtka v Babicích
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 03.09.2012 | přečteno: 2518×

Pokud jste nestihli registraci na vyprodaný Volkswagen Ústecký 1/2Maraton, nezoufejte – možností, kde o tomto víkendu závodit, je stále dost. Kdo má naběhané kilometry, může si střihnout některý z maratonů. Na originální soutěže zve Babický čtvrtmaraton a posvícenské koláče budou odměnou pro běžce ve Studenci.

Sobotní Kladenský maraton s tradičně kvalitním zázemím a oficiálně změřenou tratí startuje na atletické dráze městského stadionu Sletiště. Běžce tu čeká osm okruhů po asfaltových a zpevněných cestách v přilehlém lesoparku. V průběhu maratonu proběhnou i závody dětí.

Na jiný maraton se vydejte do Slatiňan, kde Klub rekreačních běžců připravil na trase Velkého a Malého Monaca Monacký Cross Country maraton. Běží se na desetikilometrovém okruhu po lesních cestách, místy po asfaltu. Kdo nezvládne plnou porci kilometrů, může dát jen půlmaraton.

TJ Sokol Studenec pořádá 45. ročník Posvícenského koláče, jeden z nejstarších lyžařských přespolních běhů. Tratě jsou vedeny po lesních a lučních cestách v členitém terénu, oblíbenými cenami pro nejlepší jsou velké posvícenské koláče. Nejmladší děti vyběhnou v 9:00, hlavní závod na 6 km odstartuje v 11:00. Výkonem získáte body do Poháru východních Čech a do Poháru běžce Českého ráje, letos se také běží pod záštitou Klubu fair play ČOV.

Na sobotu připadne i letošní Běh rodným krajem Emila Zátopka, který připomíná narození slavného atleta – 19. září od něj uplyne již 90 let. Stejného životního jubilea se dožívá v tento den i jeho manželka Dana Zátopková. Hlavní závod z Kopřivnice, rodného Zátopkova města, na 22,3 kilometru vede převážně po asfaltu, jeho profil je zvlněný.

Na pozměněné trati (z důvodu stavebních prací) se letos uskuteční Brněnská pětadvacítka ze stadionu Moravská Slavia Brno. Závod vede směrem na Bystrc po silnici a cyklostezce, traťový rekord s hodnotou 1:23:53 tu drží brněnský patriot Daniel Orálek.

V neděli se odehraje druhý ročník Babického čtvrtmaratonu, který se tento rok stal součástí Salomon Trail Running Cupu. Co vás čeká? Běh na 10 549 metrů, což je přesně čtvrtina maratonu, a kromě klasických kategorií proběhne soutěžní klání o nej běžce s knírem, na Krupičku/Krupič­kovou, minimalistu a naboso. Čtěte také naši samostatnou pozvánku.

Seriál RunCzech.com pokračuje akcí Volkswagen Ústecký 1/2Maraton. Ta je již kompletně vyprodána (celkem bylo vydáno 3 300 registrací), včetně lidového běhu na 3 kilometry s rovnou tisícovkou běžců. Soutěžní běhy na 10 kilometrů a půlmaraton vás provedou chemičkou a jejich trať tvoří z 95 procent asfalt – lze tedy očekávat, že bude rychlá.

Pětka ve Vysokém Mýtu, to je Královský běh Kujebinou. Tratě vedou parkem pod hradbami a částečně historickým centrem. Loňští vítězové Lukáš Kourek a Táňa Metelková stanovili i aktuální traťové rekordy závodu (15:45, resp. 18:40). Akce je součástí oslav 750 let města, připraven bude i bohatý doprovodný program včetně ochutnávky burčáku.


TERMÍNOVKA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 13.09.2012 09:03:32

Pokud jste nestihli registraci na vyprodaný Volkswagen Ústecký 1/2Maraton, nezoufejte -možností, kde o tomto víkendu závodit, je stále dost. Kdo má naběhané kilometry, může si střihnout některý z maratonů. Na originální soutěže zve Babický čtvrtmaraton a posvícenské koláče budou odměnou pro běžce ve Studenci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.