Kolik toho vypít?
petassek 24.07.2007 16:03:07
Je mi 15 let, běham někdy podle pokynů trenéra až 8× týdně, poslední dobou mě trápí žaludek a pocity točení hlavy a nevolnosti.Během náročného tréninku, kde běhám obrovské množství úseků vypiju až 2litry vody, není to moc?nebo naopak málo? Děkuju za radu
Křenovice (VY), Velká (PR)
Honza Škrdla 24.07.2007 17:09:23
Úseky poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě víc.
lastboyscout 24.07.2007 17:33:35
[quote=Honza Škrdla]Úseky poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě víc.[/quote] Jak to měříš?
alfun 24.07.2007 18:07:33
[quote=lastboyscout][quote=Honza Škrdla]Úseky poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě víc.[/quote] Jak to měříš?[/quote] Zváží se před během a po běhu…
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 24.07.2007 18:44:35
[quote=Honza Škrdla]Úseky poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě víc.[/quote] Tak to sedí. Jsem na tom s úbytkem tekutin při stejné kilometráži podobně.
lastboyscout 24.07.2007 21:12:23
[quote=Mira.B.][quote=Honza Škrdla]Úseky poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě víc.[/quote] Tak to sedí. Jsem na tom s úbytkem tekutin při stejné kilometráži podobně.[/quote] Teda běhat 20 ve vedru bez tekutin, to je docela drsné…nevím k čemu to v našich středoevropských podmínkách je. To je nějaký masochismus nebo co? To je k něčemu dobré, nepít?
Křenovice (VY), Velká (PR)
Honza Škrdla 24.07.2007 22:27:05
[quote=lastboyscout][quote=Mira.B.][quote=Honza Škrdla]Úseky
poslední dobou moc neběhám, ale pokud běžím cca 20 km v horku bez
napití, tak vypotím kolem 2–3l vody. Pří dlouhém běhu je to ještě
víc.[/quote] Tak to sedí. Jsem na tom s úbytkem tekutin při stejné
kilometráži podobně.[/quote] Teda běhat 20 ve vedru bez tekutin, to je
docela drsné…nevím k čemu to v našich středoevropských podmínkách
je. To je nějaký masochismus nebo co? To je k něčemu dobré,
nepít?[/quote] Při závodech bývá občas vedro (např letos PIM…), těch
20 km není zas takový masochismus, navíc část, kterou běžím v lese je
celkem příjemná.
Jinak pokud běžím něco delšího (přes 30 km) tak vedu trasu kolem
studánek v lese a kolem pramene, abych se mohl napít, ale po doběhu jsem
stejně o 3 kg lehčí.
novis 01.05.2008 22:16:37
Osobně začínám s pitím cca po 10–15 km. Závisí to na teplotě a podle mě na tom, jak „to zrovna sedne“. V závislosti na počasí se každopádně snažím pitný režim dodržovat.
České Budějovice, Bratříkov
fuji 09.05.2008 08:04:43
Podle toho, co píšeš, bych řekl, že se brzy přetrénuješ. Točení hlavy, nevolnost mohou ukazovat na snížení tlaku, popřípadě porušení homeostázy. Je ti 15, trochu uber! Není nutné nahonit úseky v mládí, ale vydržet běhat co nejdéle. K té vodě – ani není vhodné pít pouze čistou vodu, ale obohať ji o nějaké rychlé cukry (úplně bohatě stačí trošku šťávy nebo 100 ml naředěné koly). [quote=petassek]Je mi 15 let, běham někdy podle pokynů trenéra až 8× týdně, poslední dobou mě trápí žaludek a pocity točení hlavy a nevolnosti.Během náročného tréninku, kde běhám obrovské množství úseků vypiju až 2litry vody, není to moc?nebo naopak málo? Děkuju za radu[/quote]
Abina1 12.05.2008 08:14:45
jj souhlasím uber!!!!tvoje tělo to vše nestíhá …určitě doplňuj tekutiny i během sportu a obohať je buď už o tu zmiňovanou šťávu nebo si kup jonťák…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.