Lískovecký "Hamgurg"
Brno
Petr Kaňovský
08.09.2009 18:55:06
Podle mého názoru bylo v cíli všech 9 závodníků, protože běh byl na 832 metrů až na 42 432 metrů. Dobře, nenazývejme to maraton (také jsem se tomu označení úmyslně v propozicích vyhýbal), ale třeba „čtyřapůlhodinovka“. Když nemá nikdo problém s hodinovkou, proč by měl mít problém s „čtyřapůlhodinovkou“?
Pokud se jedná o uvedení v tabulkách, je to věcí těch, kteří tabulky vedou.
Pokud tedy bude o uspořádání podobných závodů zájem i v budoucnosti, tak je prostě uspořádáme a bude pak záležet na redakci na behy.cz, zda nám tyto „závody“ umožní vést v její evidenci, nebo je smažou. Považoval bych nicméně za blbost, kdyby zařazení do výsledků mělo záviset na tom, kolik lidí závod dokončí, resp. kolik lidí uběhne celý maraton.
Brno
Pavel S.
08.09.2009 20:12:28
Erharde, tvůj názor ti neupírám, ale dovolím si s ním nesouhlasit. Včerejší běh vůbec za závod nepovažuji a podle atmosféry, která panovala, soudím, že nezávodil nikdo (maximálně sám se sebou). Že je možné objevit se v nějaké tabulce, jsem vůbec netušil a ani o to nestojím. Prostě pár běžců se sešlo v místě a čase a při společném běhu prožili příjemný podvečer. Petrovi patří dík za to, že to zorganizoval, a je nakonec spravedlivé, že za své úsilí (samozřejmě nejen organizační) byl odměněn několika osobními rekordy. Třeba mu k tomu dopomohla i přítomnost a podpora nás ostatních. Já si chtěl včera jen otestovat stav svého kotníku před sobotním maratonem na Kladně a jsem rád, že jsem test neabsolvoval někde jinde sám, ale ve společnosti známých tváří. Pro čárku v tabulce jsem určitě neběžel.
Brno
Petr Kaňovský
08.09.2009 20:30:39
[quote=Pavel S.]Že je možné objevit se v nějaké tabulce, jsem vůbec netušil a ani o to nestojím.[/quote] O podmínkách, za kterých je možné se objevit v tabulce, bylo psáno na stránkách běhu. Bylo zde i zdůrazněno, že běh neprobíhá dle pravidel ČAS, a proto nelze očekávat jeho uvedení v jejich tabulkách. Je tedy více než pravděpodobné, že se výsledky objeví jen v tabulkách na behy.cz a možná také na 42195.sk, i když tam zařazení záleží na eN. Osobně ale toto jeho rozhodnutí nepovažuji za podstatné.
[quote=Pavel S.]Prostě pár běžců se sešlo v místě a čase a při
společném běhu prožili příjemný podvečer. Petrovi patří dík za to,
že to zorganizoval, a je nakonec spravedlivé, že za své úsilí
(samozřejmě nejen organizační) byl odměněn několika osobními rekordy.
Třeba mu k tomu dopomohla i přítomnost a podpora nás ostatních.[/quote]
Ano, určitě přítomnost i podpora pomohla a děkuji za ni. Škoda jen, že
většina z vás musela po třech hodinách (mých 32,5 km) odejít, avšak
vzhledem k soumraku a ochlazení tomu zcela rozumím. Byl jsem proto rád, že
aspoň Alice na trati vydržela tak dlouho. ![]()
Jinak, běh zaujal i některé běžce, kteří se včera nezúčastnili.
Podle ohlasů, které jsem dostal, lze očekávat, že pokud se běh bude
v Brně pořádat i příště, tak bude účast ještě vyšší než byla
v pondělí. Navíc je možné, že se podaří akci udělat mediální
publicitu v měsíčníku městské části Lískáček, což by mohlo pomoci
nejenom k účasti některých lískoveckých běžců (některé jsem dokonce
v průběhu běhu potkal běžet v protisměru), ale případně
i k podpoře městské části. Podmínkou ovšem je, aby byla zachována
určitá míra „neformality“ a „přátelskosti“ běhu, protože
rozhodně není v mých silách a není ani v mém zájmu v Brně pořádat
PIM II. ![]()
Brno
Petr Kaňovský
09.09.2009 11:57:27
Na stránkách závodu (http://www.kanovsky.cz/…yhamburg.htm) se objevil odkaz na článek napsaný účastníkem Sváťou Sedláčkem.
Brno
Petr Kaňovský
24.09.2009 20:23:42
Článek od Sváti byl zveřejněn ve zpravodaji Městské části Brno – Nový Lískovec, který vychází pod názvem Lískáček v nákladu 5000 ks. Více na http://www.novy-liskovec.cz/…zari2009.pdf na straně 13.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.