Co vaříte?
gilwen77
23.01.2016 12:52:36
>> rudo, 23. 01. 2016 07:31:56
^ ![]()
Tvůj comeback je ještě lepší, než jsem doufala.
.
>> jm1, 20. 01. 2016 18:17:41
Šmarjájozef ty máš ale seznam! Jaromírem, netvrď že jsi takový
měkkýš. ![]()
.
A abych nebyla OT. Nic. Ale něco bych měla, děti mi tu řvou hlady. Takže zelené fazolky,rajčata, filé, kysaná smetana. Postupně na jedné pánvi, bez oleje, žádný spaní s jídlem, uvařit chutně a rychle.
jm1
23.01.2016 18:04:18
>> gilwen77, 23. 01. 2016 12:52:36
Dnešní návštěva dostane varováni
: 1, 2, 4, 8, 14 (a ve vině
12) ![]()
Arnhem
Janka86
23.01.2016 18:29:37
Tak ja dneska na vecu udelala kremove penne (testoviny)
Takze na 4 dietni porce nebo 2 normalni:
- 250g uvarenych testovin
- 250g cherry rajcat na polovic nakrajet
- 250g mascarpone
- 2 chilli papricky na drobno nakrajet
- 50g strouhaneho syra
- 200g sunky na kosticky
Vse smichat, posypat syrem a na 10min dat zapect do trouby ![]()
jako prilohu podavam mix zeleninovy salat a sklenku bileho bio vina sauvignon
blanc ![]()
edit: Jako desert jsem mela susene datle plnene smetanovym syrem a obalenem
v platku anglicke slaniny. Hezky ohrate na 30s v mikrovlne je to nepopsatelny
gurmansky zazitek… (toto ale neni moc dietni
ale zitra to vybeham
)
runtachykard72
28.01.2016 14:58:54
Dnes kočonina od maminky,t.j. veprove kožky+maso stuhnute vo vyvare so zeleninou.pochopitelne bez peciv.Jedna z mála veci,ktore nie jem,ale žeriem
Synephrin musi počkať
runtachykard72
28.01.2016 15:14:48
>> runtachykard72, 28. 01. 2016 14:58:54
Mamička moc chce,aby som zasa vyzeral zdravo(92kg),tak mi pravidelne dodava
kontraband vo forme vyrobkov z vepra,t.j domacu
masť(šmalec),slaninu(špek),oškvarky etc…ma podozrenie,ze to niekomu
dávam(naopak chudnem).Vravím jej,ze to jem takmer bez pečiva…nic jej to
nehovorí,trvá na svojom.
je to stará škola
Nedavno sa ako duchodce-ucila nanovo piecť-tentokrat tzv zdrave kolace.tie pôvodne uz sme so segrou nechceli..
rudo
29.01.2016 11:50:47
>> runtachykard72, 28. 01. 2016 14:58:54
kočonina
to je nieco ako huspenina ? tam isli zo svine aj achilovky a cele paprcky
runtachykard72
29.01.2016 12:14:18
Nie je to tlačenka(analogia,je tam omnoho viac stuž,kvalit vyvaru),zalieva sa to do napr. taniera,koža je stuzovadlo.maso dla vlastneho vyberu-kolena ideal,šlachy kožky i kvalitu.Varí sa to 5hodin,s rôznymi druhmi zeleniny+mleta paprika…tak nejak..
runtachykard72
29.01.2016 12:18:17
>> runtachykard72, 29. 01. 2016 12:14:18
Vari sa vo velkom kotle,velke mnozstva na miernom ohni
rudo
29.01.2016 13:01:52
ten SULC vyzera ako huspenina (bratislavsky nazov)
ono to bude vsetko to iste
Brutto
29.01.2016 13:12:09
Mnam, huspeninu davam casto. Momentalne mam uvareny za kotol danielej :)
Berenique
29.01.2016 14:01:26
Dnes špenát s hoooodně česnekem a zahuštěný kuskusem. ![]()
rudo
29.01.2016 21:20:44
ten rosol z huspeniny, co je ten vyvar z kosti sliach a koze, prave je zaklad vyzivy pre nase vlastne klby kosti a slachy.
sa to predpisuje ako liek prave na tieto problemy
a cinska verzia (hnusna chut) sa predpisuje napriklad aj po porode na zotavenie tela a hlavne na zvysenu tvorbu mlieka
České Budějovice
PaKo
30.01.2016 17:59:36
Dnešní eintopf: 4 cibule, 2 chilli papričky, 2 mrkve, 3 kořenové
petržele, 3 klacky řapíkatého celeru a kousek celeru kořene. Krátce
orestovat, přidat česnek, čerstvě namíchané curry, koriandr a tamari.
K tomu jako příloha 1 kg blanšírované brokolice a rozmražený hrášek.
A navrch 150 g bryndzy. Půlka k obědu, zbytek k večeři. Žádná hoch
gastronomie, ale bylo to dobrý a bylo toho hodně. Určitě přes 2 kg
odhaduju ![]()
Brutto
30.01.2016 19:20:06
Tak ja dnes opacny extrem – 5 kuskov raznici, na palickach nastokany jelen,slanina (vlastna vyroba), klobasa(detto), cibula, zavarana kapia a az jeden zemiak, ktory mi vystacil na vsetkych 5 palic hehe :))). Ale tak aj bielkoviny treba ze ano :)
rudo
30.01.2016 21:34:11
>> Brutto, 30. 01. 2016 19:20:06
ked budes zase varit, mozem prist ?
keby som nebol na dievcata, poziadal by som ta o ruku
runtachykard72
30.01.2016 23:17:56
>> Brutto, 30. 01. 2016 19:20:06
Jelen je domáci(vlastny chov domestic)tiež?
Jelena som dusil v tlak hrnci 2tyždne naspať(v rodine dost polovníkov),avšak furt to nechcem(vačšinou si divinu posúvame)…mam ..jemne povedane respect..svalovec a taak.Posledne mi segra posunula-ona to vôbec nechce :-/ ..u nas to jednoducho nejde
Brutto
31.01.2016 08:07:58
>> rudo, 30. 01. 2016 21:34:11
Jasne kedykolvek, varim skoro kazdy den :)))
Brutto
31.01.2016 08:11:22
>> runtachykard72, 30. 01. 2016 23:17:56
By si neveril ale takmer domaci hehe. No konkretne jelenica, nie jelen. Taktiez mam polovicu rodiny polovnikov, na moje stastie ani jeden z nich divinu neje, takze vsetko konci u mna, casto nestiham. Divina je u nas na stole kazdy tyzden :))) U mna prevlada pocit z toho, ze to je najcistejsie maso nad obavou zo svalovca a podobne (ten moze byt tusim len v diviakovi, okrem toho vzdy idu vzorky na kontrolu).
Žilina u Kladna
Pohoda
21.02.2016 11:20:24
včera jsem " pekla " chleba
množství je jen od oka, co dům dal, ale výsledek je vynikající !!
pohanka, sezam, chia, slunečnice, lněné semínko namočit na 4 hodiny (
zalít vodou, aby to bylo potopené ). Potom rozmixovat tyčákem na kaši,
osolit, kmín a česnek. Sušit v sušičce na ovoce ( nastříhat kola
z pečícího papíru, na to napatlat hmotu, ne moc tlustou vrstvu ). Sušení
trvá přibližně ( podle tloušťky) 12–14 hodin. Musí to být dokonale
suché, v sušičce se to ještě obrátí, aby došlo k důkladnému
prosušení. Po usušení se rozláme a jí jen tak samotné, nebo se něčím
dobrým namaže. Mňam ![]()
Skritek Hugo
21.02.2016 19:37:12
*>> Pohoda
V patek jsem vyuzila vzpominky na tvou vynikajici dynovou polevku. Vzala jsem cibulii a cesnek, nechala v oleji zatahnout, prihodila na ctvrtky rozrezane 3mrkve, 2 mensi cukety nakrajene na kusy, asi 5 rajcat, zalila troskou vyvaru, opeprila a nechala asi 15min varit. Pak jsem rozmixovala, dolila kokosove mleko a jeste asi 1–2min povarila. Bylo to takove ve stylu vareni pejska a kocicky, ale chut vyborna, kokosove mleko to pekne vytahlo, proste nam. Na taliri jsem jeste posypala listovou petrzelkou a jen jsme mlaskali.
Dnes k veceri turecky menemen – neco jako nase leco. Nekdo zaprasuje
moukou, tu ja ani nemam doma, takze same zdrave veci – zlute, cervene
i zelene papriky, cibule, rajcata a vajicka, posypano listovou petrzelkou.
Vecere jedna basen
.
Žilina u Kladna
Pohoda
23.02.2016 07:59:11
>> Skritek Hugo, 21. 02. 2016 19:37:12
zkusím, to vypadá zajímavě ![]()
Alena77
23.02.2016 14:09:22
Ahoj, já jsem v rámci probiotik po antibiotikách nasadila týden poctivé zelnačky. Akorát jsem tam dala moc klobásy. Tak pro příště- mín klobásy, víc zelí!
Brutto
23.02.2016 14:21:01
>> Alena77, 23. 02. 2016 14:09:22
Blbost. Klobasy nikdy nie je dost :)))
Alena77
23.02.2016 15:21:10
Normálně bych souhlasila, ale v rámci zdravého stravování mi s tou uzeninou ujela ruka : )
tinaB
23.02.2016 17:16:30
>> Alena77, 23. 02. 2016 15:21:10
strava má být vyvážená, takže – půl na půl ![]()
Praha
EvženGe
23.02.2016 17:43:35
>> tinaB, 23. 02. 2016 17:16:30
A má to být půl listu zelí na půl prasete nebo půl miniklobásky na
půl hektaru zelí? ![]()
runtachykard72
23.02.2016 19:27:27
Dnes kokosovy cake tj. kokosove mlieko,kokosovy olej,kokos.a veeela proteinu,horkou cokoladou 80 pro-nepolievam.
Arnhem
Janka86
23.02.2016 20:09:13
To ja mam dneska opekane brambory se zelenym chrestem, kapari a olivami a
posypane goudou ![]()
edit: ted koukam, ze v tescu stoji zeleny chrest zavarenina, cista hmotnost 190g 115kc…to jsou zlodeji, zde stoji cerstvy chrest 350g 3eura a stejna zavarenina 1.69eur…no ale Holandsko je chrestova velmoc…ja zeleny chrest proste miluji…
tinaB
23.02.2016 21:56:12
>> EvženGe, 23. 02. 2016 17:43:35
Ááá, připomněl jsi mi dětská léta aneb co je těžší, kilo peří
nebo kilo železa ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.


