Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na golfovém hřišti v Motole nejrychlejší Kocourek a Schorná

Na golfovém hřišti v Motole nejrychlejší Kocourek a Schorná
foto: Salomon Trail Running Cup, Ladislav Adámek

tisková zpráva | 03.11.2014 | přečteno: 4425×

Běžecká esa létala v mlžném oparu nad jamkami! Aneb finále Salomon Trail Running Cupu na druhém nejstarším golfovém hřišti v zemi přilákalo široké elitní pole, ale i rekordní účast více než sedmi stovek běžců všeho věku i kategorií. Tedy dvojnásob co loni! Vítězství slavili favorité Milan Kocourek z adidas Running teamu a Pavla Schorná ze Salomonu.

„Roztrhal to Krupajs hned ze začátku,“ hlásil nejlepší český krosař a dráhový desítkář Kocourek v cíli. „Ne, ne, to vy jste se flákali,“ vracel mu nejlepší český vrchař Krupička. Běžce čekaly čtyři mírně upravené dvoukilometrové okruhy po hebké trávě se třemi kopci a jedním seběhem na lesní stezce mezi kořeny.

„Při předbíhání o kolo jsem si tam musel dávat pozor na kotníky,“ říkal pak Kocourek, vynikající čistým seběhovým stylem. „Až moc prudký byl až poslední stoupák před cílem, jinak trať pro mě. Běželo se mi dobře, ve vlhké mlze se aspoň líp dýchá,“ dodal radostně muž, směřující ke krosové Evropě v Bulharsku.

„Běhám teď rychlost a s odstupem půl minuty na Kocoura jsem spokojený,“ hlásil Krupička, hájící barvy Salomonu, jehož čeká za týden teprve podruhé v kariéře Velká kunratická. I proto tady raději zvolil tretry. Na rozdíl od třetího Ondřeje Fejfara, který dal přednost trailovým speciálkám.

Po roce se na krosové trati objevil i Jakub Holuša, stříbrný z loňského halového mistrovství světa na 1 500 metrů. Na čtvrté pozici porazil vrchařské reprezentační duo bratrů Kučerových. „Čekal jsem, že to bude ještě lepší. Ale v týdnu jsem toho dost naběhal, zkusil jsem to, ale na Fejfara jsem už neměl,“ povídal po návratu z vysokohorského kempu v italském Melagu.

V zajímavé konfrontaci se ukázaly další zajímavé tváře – skyrunner Jan Zemaník (13., avšak stihl i návštěvu partnerského veletrhu Obzory), kanoista Jan Souček (15.), olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda (35.), řada triatlonistů či lyžaři z nového Atomic/Ski Go teamu. Početnou účast brněnské tréninkové skupiny Jiřího Sequenta vedle Kocourka a Holuši doplnila i semifinalistka letošního mistrovství Evropy v běhu na 800 metrů Lenka Masná.

„Moc jsem se startem nepočítala, takže jsem běžela v dráhových tretrách. Ale nebylo to tak zlý a zvládala jsem se dívat pod nohy. Z mé přípravy se to dalo. Jen kopce mi dávaly zabrat, ale na sebězích jsem zase získávala,“ popsala své zážitky.

„Sice je to na ni dlouhé, ale běhá přece taky dost. A přivést si ji na zádech do cílové rovinky, to by asi dopadlo špatně. Proto jsem vyrazila hned pěkně zostra,“ komentovala Pavla Schorná svůj dokonaný vítězný hattrick v závodech STRC – zde se může chlubit 18. příčkou v absolutním pořadí.

Druhé a tří místo obsadily Pavla Zahálková a Kamila Gregorová, obě běžkyně Salomonu. Gregorová si pak vynahradila radost při vyhlašování celkového pořadí. Tam si vyměnila pořadí se Schornou. Ale nesmutnila ani zde čtvrtá Marie Miličková, která podlehla v souboji o třetí místo vlastní chybou – naběhnutím do špatného koridoru. Těsně za ní doběhla Masná.

Předcházející část programu patřila finále Poháru běžeckých nadějí, kdo si netroufl na hlavní trať, mohl běžet půlku v Porsche Praha běhu. A celý den skvěle slovem vedl Stanislav Bartůšek.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.11.2014 16:01:02

Běžecká esa létala v mlžném oparu nad jamkami! Aneb finále Salomon Trail Running Cupu na druhém nejstarším golfovém hřišti v zemi přilákalo široké elitní pole, ale i rekordní účast více než sedmi stovek běžců všeho věku i kategorií. Tedy dvojnásob co loni! Vítězství slavili favorité Milan Kocourek z adidas Running teamu a Pavla Schorná ze Salomonu.
Odkaz na článek

avatar

10 km: 0:41:23 (2014)
půlmaraton: 1:39:10 (2014)
maraton: 3:49:26 (2014)

Korinek muž 03.11.2014 17:03:58

„ve vlhké mlze se aspoň líp dýchá“ … a to, že byla zvýšená koncetrace polétavého prachu PM10 v ovzduší, to bylo jako bonus :-).

Motto: Dream as if you'd live forever. Live as if you'd die today.
avatar

Pavel Frček muž 05.11.2014 13:33:02

Dvě malé poznámky k článku:

  1. Je notoricky známo, že Velká kunratické se píše s malým „k“.
  2. Velmi by mě zajímalo, na čem by tak asi Pavla Schorná nechtěla přivéZt Lenku Masnou do cílové rovinky. Na trakaři, nebo autem? Jestliže nechci někoho někam přivézt, tak ho tam prostě nepřiveZu. Pokud však nechci někoho někam přivéSt (za ruku, nebo třeba i obrazně řečeno na zádech), tak ho tam nepřiveDu. Učební látka v 5. či v 6. třídě…
avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 05.11.2014 15:27:39

>> Pavel Frček, 05. 11. 2014 13:33:02

díky Pavle

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.