Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Štafetu ze Sněžky ovládlo Sedm statečných

Štafetu ze Sněžky ovládlo Sedm statečných
foto: Sněžka Praha

tisková zpráva | 06.07.2015 | přečteno: 2237×

Poslední červnový víkend z Obřího dolu podruhé odstartoval štafetový závod týmů Sněžka-Praha 2015. Jak už název naznačuje, běžci se postupně vystřídali a po téměř 200km doběhli na nábřeží Vltavy v pražské Troji.

Vítězi, „Sedm Statečných“ doběhli do cíle za 14hodin a 26 minut a ustanovili tak nový rekord tratě. Druhého ročníku se účastnilo 16 týmů, 10 smíšených a 6 čistě mužských, celkem 107 běžců a běžkyň.

Závod odstartoval v Obřím dole v úbočí Sněžky a za vydatného deště se první běžci vydali stoupat na hřeben, přeběhli kolem Hrnčířské boudy a vběhli do čarovného údolí Čisté a podél vodopádů a peřejí seběhli do Černého dolu, kde na ně čekala první výměna.

Druhý běžec v pořadí už měl za úlohu vyběhnout z Krkonošského národního parku a odevzdat štafetu třetímu na starém letišti nad Fořtem. Naštěstí se počasí umoudřilo a pršet pomalu přestalo. Dál se týmy vydali napříč nocí kolem Labe s přehradou Les Království. Pak už ve tmě pokračovali různorodou krajinou na Nymburk, kde se znovu připojili na stezku na břehu Labe a pokračovali směr Praha. Slunce, které znovu osvítilo běžce u řeky, pak s narůstající intenzitou zářilo na všechny účastníky závodu, kteří se pomalu blížili k pražské ZOO.

V Cíli, kde vládla neuvěřitelná pohoda a euforie, se postupně shromáždili všechny týmy. Žádnému běžci se nic nestalo a všichni, kteří bloudili, se nakonec našli a v pořádku doběhli až do Troje. Tam na nich čekalo občerstvení a na některé i koupel ve Vltavě. Bylo až neuvěřitelné, že všichni tyto běžci a běžkyně, kteří se postupně vystřídali přes noc a odběhli svou nemalou část ze vzdálenosti mezi Sněžkou a Prahou se v Cíli, na vlně adrenalinu a euforie, dokázali dobře bavit a na místě setrvat až do příchodu posledního běžce v poledních hodinách.

Každý běžec, organizátor nebo člen týmu si z letošního prvního ročníku odnesl nejen medaili, nebo tričko závodu, ale především neopakovatelné zážitky z této náročné štafety a pocit spolupatřičnosti. Pocit, který dokáže spojit běžce, kteří znají běh jen jako individuální sport, do týmu, který spolu dokáže i téměř nemožné, například běžet přes noc z Obřího dolu až do Prahy. Přidáte se příště?

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 07.07.2015 11:52:55

Poslední červnový víkend z Obřího dolu podruhé odstartoval štafetový závod týmů Sněžka-Praha 2015. Jak už název naznačuje, běžci se postupně vystřídali a po téměř 200km doběhli na nábřeží Vltavy v pražské Troji.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.