Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžci obsadí centrum Brna v nočním závodě na 5 nebo 10 mil

Běžci obsadí centrum Brna v nočním závodě na 5 nebo 10 mil
foto: BehejBrno.com

tisková zpráva | 21.09.2015 | přečteno: 2015×

V sobotu 26. září ve 20 hodin vyběhnou závodníci do nočních ulic Brna, aby pokořili pětimílový okruh vedoucí skrz historické centrum města. Atraktivní trasa je provede hradem Špilberk včetně Kasemat, Denisovými sady, Petrovem, Zelným trhem i oběma brněnskými radnicemi.

„Když říkáme, že běhání s námi je zážitek, u závodu 5|10 mil Brnem to platí dvojnásob. Možnost proběhnout památkami města, navíc v jedinečné noční atmosféře by si neměl nechat ujít žádný aktivní člověk,“ uvedl za organizátory Aleš Čtvrtníček s tím, že stále je možné registrovat se online nebo i v den závodu přímo na místě.

Pozvánka na startovní čáru přitom neplatí jen pro výkonnostní běžce, drtivá většina z téměř tisíce registrovaných závodníků jsou rekreační sportovci. Před startem hlavního pole navíc okusí část tratě i mladší běžci v rámci dětských závodů. „Těším se hlavně na výbornou atmosféru a ráda běhám rozmanité tratě. Mám určitou představu o čase, ale ne o umístění. Většinou od sebe očekávám méně, než jsem pak schopná zaběhnout,“ shrnula 27letá běžkyně Lenka Kohnová, která se dlouhodobě připravuje s tréninkovou skupinou pořadatelů a na svém kontě má v poslední době umístění na stupních vítězů z Lednice nebo Blanska.

V sobotu mohou běžci absolvovat pětimílový okruh nebo zvolit dvojnásobnou distanci v rámci hlavního závodu na 10 mil (cca 16 km). Pro všechny včetně jejich doprovodu je na celý víkend připravený také zajímavý doprovodný program se zvýhodněným vstupným do expozic, památek a dalších míst. Atraktivní program bude pro všechny také v prostoru startu a cíle. K hotelu International jsou tak zváni i diváci, kteří společně s obyvateli města musí počítat s nezbytnými dopravními omezeními. Týkat se budou zejména ulice Husova, Dominikánská a okolí Šilingrova náměstí a Zelného trhu a to od 18 do cca 23 hodin.

Noční závod historickým centrem města 5|10 mil Brnem pořádá druhým rokem spolek Maraton Brno, který na jaro plánuje i čtvrtý ročník Brněnského půlmaratonu a zároveň nabízí široké veřejnosti pravidelné kolektivní tréninky s přípravou na závody či běžecká soustředění. Více informací naleznete na stránkách nebo facebooku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 21.09.2015 14:39:43

  • V sobotu 26. září ve 20 hodin vyběhnou závodníci do nočních ulic Brna, aby pokořili pětimílový okruh vedoucí skrz historické centrum města. Atraktivní trasa je provede hradem Špilberk včetně Kasemat, Denisovými sady, Petrovem, Zelným trhem i oběma brněnskými radnicemi.
    Odkaz na článek
Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.