Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Maďarsku se na okruhu F1 prosadili Češi

V Maďarsku se na okruhu F1 prosadili Češi
foto: archiv pořadatele

Josef Smetana | 22.09.2015 | přečteno: 2471×

Maďarský okruh pro závody F1 přivítal o víkendu běžce. Na známém Hungaroringu poblíž Budapeště se konala akce s názvem Rungaroring. Proběhnout se po trati určené pro nejrychlejší závodní monoposty přilákalo na okruh přes 850 běžců. Mezi nimi byla také dvacítka českých běžců a běžkyň.

Okruh o délce 4 381 metrů patří v seriálu F1 mezi ty nejrychlejší a běžci jej mohli zdolat hned dvakrát. V průběhu závodu se měřila také nejrychlejší míle. Ze dvou „pokusů“ se každému běžci započítával ten lepší čas.

Celkovým vítězem se stal Lukáš Olejníček (29:12), mezi ženami doběhla Lenka Horká třetí (37:13). Lukáš slaví navíc double díky nejrychlejší míli (5:18). Oba si tak vyzkoušejí pódium pro jezdce F1 a Lukáš nevynechá ani tradiční „kropení“ diváků šampaňským. „Super závod“ odpoví lakonicky maďarskému moderátorovi.

Po závodě se podobně jako další čeští běžci nevyhne srovnání s českým závodem Masaryk run. „Je to jako na prvním ročníku v Brně. Závodní dráha potřebuje tisícovky běžců, jinak se tam ztrácejí.“ Ano, přes téměř tisícovku běžců vypadá dráha chvílemi poloprázdná, zároveň se ale ukazuje, že kapacita podobných akcí je prakticky neomezená. Jen pro srovnání – brněnský okruh je daleko více kopcovitý. Kdo běžel oba závody, potvrzuje pohodovější profil Hungaroringu. Přesto třeba měřená míle je z větší části do mírného stoupání a proti větru. Vítězný Olejníček zvládá jeden okruh za čtrnáct minut, rekord tratě drží v F1 Michael Schumacher 1:19,07 minuty!

Atmosféra je uvolněná a pohodová, ostatně jako po celou dobu akce. Přes vyloženě značkovou akci nikdo nikoho nenutí běžet výhradně v produktech pořádající značky. Tedy kromě běžeckého trika, které nahrazuje startovní číslo. Přesto celá řada běžců využívá možnosti běžet ve „vypůjčených“ botách. Zejména pro méně zkušené běžce je to cenná zkušenost. Běží se s čipy a zkušení závoďáci přidávají zajímavý postřeh. Uniformita davu ve stejném triku snižuje možnost sledování soupeřů a běžec se tak více než jindy soustředí sám na sebe a svůj běh. Závod byl vůbec zajímavým propojením výkonnostních běžců a začátečníků. Třeba výsledkovou listinou na obří světelné tabuli. Byla řazena abecedně! Pro začátečníky a pomalejší běžce tedy žádné hledání mezi posledními řádky, ale pěkně mezi „svými“ podle abecedy. Skvělý nápad!

Výsledky

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 22.09.2015 11:53:11

Maďarský okruh pro závody F1 přivítal o víkendu běžce. Na známém Hungaroringu poblíž Budapeště se konala akce s názvem Rungaroring. Proběhnout se po trati určené pro nejrychlejší závodní monoposty přilákalo na okruh přes 850 běžců. Mezi nimi byla také dvacítka českých běžců a běžkyň. Okruh o délce 4 381 metrů patří v seriálu F1mezi ty nejrychlejší a běžci jej mohli zdolat hned dvakrát. V průběhu závodu se měřila také nejrychlejší míle. Ze dvou „pokusů“ se každému běžci započítával ten lepší čas.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 793 km
Minulý měsíc 0 km

DusanK muž 22.09.2015 13:39:49

V chlapech celá bedna česká – pěkný! :)

Motto: Nejlepší běžci nezanechávají stopy.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.