Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Pamukkale na ME v běhu do vrchu nebude čas na turistiku

Ivo Domanský | 26.06.2012 | přečteno: 6066×

Ačkoliv nominace atletů na 11. mistrovství Evropy v běhu do vrchu je známá již několik dní, projevily o ni sdělovací prostředky, zcela zaměstnané reportážemi a zprávami ze závěrečné fáze fotbalového mistrovství Evropy a blížícího se ME atletů na dráze v Helsinkách, naprosto minimální zájem. Přitom Česká republika může ve vrcholných vrchařských soutěžích ostatním zemím směle konkurovat.

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo pro účast na mistrovství Evropy do vrchu dvanáct závodníků (po čtyřech v kategoriích mužů, žen a juniorů; soutěž juniorek nebude ČR z důvodu momentálně slabé úrovně této kategorie obsazovat vůbec). Český atletický svaz udělil několik volných karet, zbytek nominovaných si účast vybojoval na květnové kvalifikaci v Perné na Moravě.

Lze říci, že síla všech českých týmů je srovnatelná nebo i mírně vyšší než v posledních třech letech. V soutěži mužů budeme ve známém turistickém středisku Pamukkale (místo leží v hlubokém vnitrozemí Turecka a je pozoruhodným přírodním unikátem, více si zjistíte sami při zadání názvu do vyhledávače) spoléhat na jednoho z nejlepších evropských vrchařů Roberta Krupičku a zkušeného Petra Pechka, které doplní kvalifikanti Jakub Bajza a Jiří Voják, kteří v minulosti obsadili 4., resp. 6. místo na evropských šampionátech v juniorské kategorii.

Ani po odchodu (doufejme, že pouze dočasném) Anny Strakové (Pichrtové) nejsou české ženy na evropských kopcích bez šancí na zisk některého z předních míst v soutěži týmů. Oporou by měla být loni čtvrtá na MS do vrchu Pavla Schorná Matyášová. Ve výborné (chtělo by se napsat životní, ale nepředbíhejme událostem) formě běhá v těchto týdnech Pavla Havlová, bodovat může Kamila Gregorová stejně dobře jako čtvrtá členka družstva Táňa Metelková.

Černým koněm juniorské soutěže se snadno mohou stát naši junioři. Zkušenosti z vrcholných soutěží mají bývalý orientační běžec Filip Záveský a Jan Janů, dobrými výkony a solidní vytrvalostí na sebe na jaře několikrát upozornili nováčkové Libor Bucifal a Josef Havlíček.

Na domácí půdě jsou velkými favority závodů mužů, juniorů a juniorek pořádající Turci (pouze jejich ženy jsou o něco slabší). Na pomyslné špičce vystřídali reprezentanti země půlměsíce již před několika lety dřívější suverény Italy. Těm se podařilo vyřešit generační problém u žen, zatímco muži disponují stále dostatečným počtem kvalitních profesionálů. V Pamukkale se poběží stylem nahoru – dolů, takže není jistá účast některých alpských zemí a Norska, které stále uznávají pouze vrchařskou klasiku, zato můžeme očekávat větší tlak ze strany Velké Británie a také stále se lepšících Rusek.

Výprava českých vrchařů odlétá do Pamukkale příští čtvrtek, závody se uskuteční o následujícím víkendu.

Komentáře (Celkem 7)

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 26.06.2012 22:44:40

Ačkoliv nominace atletů na 11. mistrovství Evropy v běhu do vrchu je známá již několik dní, projevily o ni sdělovací prostředky, zcela zaměstnané reportážemi a zprávami ze závěrečné fáze fotbalového mistrovství Evropy a blížícího se ME atletů na dráze v Barceloně naprosto minimální zájem. Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo pro účast na mistrovství Evropy do vrchu dvanáct závodníků (po čtyřech v kategoriích mužů, žen a juniorů). Soutěž juniorek nebude Česká republika z důvodu momentálně slabé úrovně této kategorie obsazovat.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 26.06.2012 23:44:53

také stále se lepšících Rusek, zejména mezi ženskými složkami.

no medzi muzske zlozky by ich asi nepustili

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 27.06.2012 08:09:22

Reprezentantum preji hodne stesti, budou mit hodne teplo, pobezi opravdu v unikatnim prostredi (jsem zvedava, kudy to organizatori povedou).

Tem z Vas, co se letos chystate do Turecka Pamukkale ( v prekladu Bavlneny Hrad) moc doporucuji k navsteve. Misto se nachazi u mesta Denizli, ktere je proslule rucni vyrobou skla a nejedna se o hluboke vnitrozemi, to je v TR mnohem dal :-)). Jak od Antalye, tak z Izmiru to neni vic jak 250km, coz na turecke pomery neni zadna dalka. V obou pripadech celodenni vylet, ktery potesi. Unikatni prirodni utvary, jeskyne a kdyz vysplhate kolem travertinovych jezirek a bloku az na vrsek, dostanete se do skvele zachovaneho antickeho mesta, na ktere potrebujete dost casu. A vezmete si s sebou zabky ci sandaly, s kterymi zvladnete chodit ve vode. Jinak musite bosky a dost to klouze.

Omlouvam se za nebezecky prispevek, nicmene Turecko je v poslednich letech u Cechu popularni, tak kdyby nejaky bezec zavital, at nevynecha :-)).

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

rRadek muž 27.06.2012 09:39:37

a blížícího se ME atletů na dráze v Barceloně

Není to letos v Helsinkách?

avatar

10 km: 0:37:04 (2011)
avatar

10 km: 0:37:04 (2011)

milhaus muž 07.07.2012 13:50:19

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

rRadek muž 07.07.2012 14:02:37

http://www.denizli-pamukkale2012.org/…e/index.html

Junioři třetí, muži čtvrtí, ženy těsně čtvrté (na druhé a třetí místo dle mého oc nechybělo). Pěkné výsledky. Díky za předvedené výkony.

avatar

Kolín/Praha

Celkem 8245 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:31:25 (2015)
půlmaraton: 1:09:53 (2013)
maraton: 2:28:34 (2021)

Mejla muž 07.07.2012 16:58:35

Pozávodní komentář Petra Pechka: http://www.kerteam.cz/node/769

Motto: https://www.facebook.com/strekari.cz
Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.