Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na svůj první triatlon se vydejte do Mělníka

Na svůj první triatlon se vydejte do Mělníka
foto: archív závodu Triathlon Mělník

behej.com | 09.07.2012 | přečteno: 4569×

Chcete-li si poprvé vyzkoušet kombinaci plavání, cyklistika, běh, vypravte se 21. července do Měníka. Pořadatelé tradičního Triathlonu Mělník letos lákají k závodu i triatlonové „zelenáče“, pro něž připravili open závod s podtitulem „Můj první triatlon“.

Triathlon Mělník se uskuteční v sobotu dne 21. 7.2012. Očekává se účast přes 300 závodníků ve všech věkových kategoriích.

„Letos opět tradičně přivítáme všechny závodníky na zrekonstruovaném náměstí Míru v Mělníku, kde bude centrum závodu s možností populárního závěrečného osvěžení v kašně,“ říká za pořadatele závodu Roman Táborský.

Hlavní závod na tratích sprint triatlonu se uskuteční v objemech 750 m plavání, 20 km kolo a 5 km běh.

Open závod (můj první triatlon) na zkrácených tratích 500 m plavání 15 km kolo a 3,5 km běh je určen převážně pro sportovce bez triatlonové licence, kteří si chtějí zkusit svůj první triatlon a mají možnost absolvovat závod i na horském nebo trekingovém kole. Pravidelně se závodu účastní více než 50 závodníků, u nichž je to první seznámení s triatlonem nebo jen jediný závod v daném roce. V Open závodu je očekávána účast přes 100 závodníků.

„Trať je dostatečně atraktivní nejen pro závodníky, ale i pro doprovod, cyklistická i běžecká část je zavede do historického centra města, k mělnickým vinicím a mělnickému zámku. Závod probíhá v několika běžeckých i cyklistických okruzích, a proto diváci mají dostatečný přehled o průběhu závodu z terasy zámecké vinárny s výhledem na soutok Labe s Vltavou nebo magickou horu Říp. Také mají možnost zkusit nově otevřenou cyklostezku v délce 15 km vedoucí z Mělníka do Horních Počápel a vhodnou i pro inlajny,“ láká triatlonisty s rodinami Roman Táborský.

V Mělníku myslí i na nejmenší adepty tohoto sportu. Plavání 100 m, kolo 2 km a závěrečný běh 500 m čekají na benjamínky od 8 do 11 let. Dětský závod je vypsán pro žáky ve věku od 12 – 15 let na tratích 200 m plavání, 4 km kolo a 1 km běh. Tratě jsou přístupné pro všechny sportující děti. Ty mohou startovat i na horském kole. Pro všechny startující je připravena hodnotná tombola, v níž je hlavní cenou horské kolo.

Závod je součástí Pražského a Středočeského poháru. Další informace i s tréninkovým plánem pro začátečníky, propozice, výsledky, videa, mapy, fotky z minulých let můžete najít na webových stránkách závodu.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 10.07.2012 12:52:18

Chcete-li si poprvé vyzkoušet kombinaci plavání, cyklistika, běh, vypravte se 21. července do Měníka. Pořadatelé tradičního Triathlonu Mělník letos lákají k závodu i triatlonové „zelenáče“, pro něž připravili open závod s podtitulem „Můj první triatlon“.
Odkaz na článek

avatar

JulKa žena 11.07.2012 09:58:52

Byla jsem a tento rok přijedu určitě zas. Perfektně zorganizovaný závod v krásném prostředí s uzavřenými tratěmi, kde si zazávodí úplně každý :-)

avatar

s_wamp žena 12.07.2012 17:46:20

Není tu nějaký šílenec, který si tenhle článek přečetl dnes poprvé a tím pádem se dozvěděl i o tomhle podniku, je v triatlonu totální(ale totální!) začátečník, ale rád by si vyzkoušel kategorii OPEN? Hledám sparingpartnera:)

avatar

roman.taborsky muž 13.07.2012 16:32:37

Těch šílenců co nemají licenci tam bude minimálně 50,ty vzdálenosti jsou optimálni, aby se tam někdo neutopil, na kole je to taková svižná projíždka do města a běh je hezký podle mělnických vinic.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.