Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kriegelová a Fejfar si při Pardubické devítce pohráli se soupeři

Kriegelová a Fejfar si při Pardubické devítce pohráli se soupeři
foto: Ladislav Adámek

Petr Kostovič | 24.04.2013 | přečteno: 5426×

Křivka výkonnostního růstu Kateřiny Kriegelové nabrala konstantní směr vzhůru. Potvrdila to i při středeční Pardubické devítce, při níž nedala šanci zkušeným Martě Fenclové a Lence Šibravové, před nimiž doběhla s velkým náskokem v čase 36:07 a vítězstvím si řekla o celkové prvenství v nejmladší ženské kategorii Mizuno Running Cupu. Stejně jednoznačné bylo prvenství třiadvacetiletého běžce AK Kroměříž Ondřeje Fejfara, který zvítězil časem 30:14.

S Fejfarem druhý v cíli, Petr Pechek z TJ Maratonstav Úpice, dokázal držet krok jen do druhého okruhu. Pak již Fejfar běžel osamoceně vstříc vítězství.

„Tak nějak jsem to plánoval, začátek jsem schválně napálil a čekal, jestli se soupeři udrží,“ pochvaloval si zvolenou taktiku vítěz a dodal, že jeho cílem je letos výrazné zlepšení na desítce, při níž by rád atakoval hranici 30 minut.

Druhý Pechek (30:41) závod absolvoval z plné přípravy na mistrovský maraton. Na jeho výkonu se vedle této skutečnosti musela projevit i ještě nevstřebaná únava ze sobotního půlmaratonu, a tak byl nakonec s druhým místem spokojen.

Bitva se odehrávala v souboji o třetí příčku, o niž bojovala trojice Tomáš Bláha, Pavel Brýdl a Jiří Čivrný. Rozhodl ji pro sebe v závěru zkušeně Pavel Brýdl z TJ Nové Město nad Metují. Pro bronz si doběhl v čase 31:25.

„V prvních okruzích jsem si oťukal soupeře a zdálo se mi, že jsem na tom fyzicky nejlépe. To se nakonec i potvrdilo, přestože u Tomáše Bláhy člověk nikdy neví, dokáže zabrat a vydolovat zbytky sil, i když vypadá, že toho už má plné zuby,“ usmíval se v cíli Brýdl. Závod absolvoval z plného tréninku, který letos směřuje na závody Skyrace.

U jména Kateřiny Kriegelové nenajdete žádný atletický oddíl, jen místo bydliště, Velké Losiny. Z hobby běžkyně se vypracovala ve vytrvalkyni, před níž se musí mít na pozoru už i běžkyně z české špičky. Zvítězila stylem start – cíl, k bodovým ziskům z Kbelské a Pečecké desítky přidala v Pardubicích plný bodový zisk ve své kategorii.

„Letos bych chtěla absolvovat co nejvíce závodů poháru Mizuno Running Cup a odnést si z něj prvenství,“ potvrdila v cíli vítězka. „Teď má příprava směřuje k pražskému mistrovskému maratonu, při němž bych ráda prolomila hranici tří hodin,“ prozradila pak drobná běžkyně své nejbližší závodní cíle.

V Pardubicích se běželo šest 1 600 metrů dlouhých okruhů s četnými zatáčkami. Na nudu na trati si tak rozhodně nikdo nemohl stěžovat. Dlažbu střídal asfalt, parkové cesty, nechyběly mírné seběhy a krátký výběh schodů. Ti rychlejší navíc museli projevit um i při předbíhání pomalejších běžců.

I těm nejpomalejším se tleskalo, snad i více než vítězům. Potlesk si tak užil i poslední v cíli, Pavel Cahel, který do Pardubic dorazil až z Brna.

„Moje dcera v Pardubicích studovala, já se tu v minulosti zúčastnil řady závodů, nemohl jsem tedy chybět ani letos,“ vysvětloval Cahel v cíli, proč vážil i ve svých pětasedmdesáti letech tak dlouho cestu. A to nebyl nejstarším běžcem v cíli, předčil jej Jaroslav Gaman z Havířova, který v osmasedmdesáti letech běžel pod hodinu a předběhl řadu o desítky let mladších soupeřů.

Jeden rekord nakonec přece jen padl, do hlavního závodu se vydalo 419 běžců. Všech běhů se v středeční podvečer v Pardubicích zúčastnilo 1 802 běžeckých nadšenců, nejvíce v jedenáctileté historii Pardubické devítky. Pardubice se tak na několik dní staly hlavním českým městem běhu, když v pěti dnech uspořádaly dvě velké běžecké akce.


VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 25.04.2013 00:58:49

Křivka výkonnostního růstu Kateřiny Kriegelové nabrala konstantní směr vzhůru. Potvrdila to i při středeční Pardubické devítce, při níž nedala šanci zkušeným Martě Fenclové a Lence Šibravové, před nimiž doběhla s velkým náskokem v čase 36:07 a vítězstvím si řekla o celkové prvenství v nejmladší ženské kategorii Mizuno Running Cupu. Stejně jednoznačné bylo prvenství třiadvacetiletého běžce AK Kroměříž Ondřeje Fejfara, který vítězným časem 30:14 zaostal pouhých pět sekund za rekordem závodu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.