Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běh za sedmizubým hřebenem ovládli vrchaři

Běh za sedmizubým hřebenem ovládli vrchaři
foto: Ladislav Adámek

Josef Smetana | 27.04.2013 | přečteno: 5025×

Robert Krupička se stal v čase 38:57 celkovým vítězem Běhu za sedmizubým hřebenem na 12,5 km, hlavního závodu Boskovických běhů, které odstartovaly letošní Salomon Trail Running Cup. Krupička se po loňské sezóně, v níž se pokusil o překonání osobního maratonského maxima, vrací k závodům v běhu do vrchu, které mu nejvíce sedí. V závodě žen byla nejrychlejší další excelentní vrchařka, Pavla Schorná-Matyášová. Zvítězila časem 44:41. V hlavním závodě startovalo 498 vytrvalců, celkem se Boskovických běhů zúčastnilo 856 běžců a běžkyň.

O vítězství Krupičky, vrchaře z Ústí nad Orlicí, se rozhodlo až v závěru závodu. Během jeden kilometr dlouhého stoupání, které řádně prověřilo fyzickou připravenost účastníků, Krupička ‚prodal‘ své vrchařské schopnosti a zkušenosti.

„O vítězství jsem musel bojovat až do posledního kopce, do té doby jsme běželi s Lukášem pohromadě,“ uvedl v cíli k vývoji závodu jeho vítěz.

Druhý Lukáš Olejníček v cíli zaostal za vítězem o 35 sekund a vedle Krupičky se jako jediný cílovým časem vtěsnal pod 40 minut.

Šest sekund za čtyřicetiminutovou časovou hranicí doběhl do cíle Martin Šmíd (Střelka Brno) a nechal za sebou na bramborové pozici ostříleného ultravytrvalce Daniela Orálka (41:18).

Pavla Schorná se soupeřkám vzdálila již v úvodním stoupání do westernového městečka a odstup od soupeřek si udržela až do cíle. Probojovala se až na skvělé čtrnácté místo celkového pořadí.

Pavla Zahálková (Salomon BK Elán Zruč – 46:01) si druhé místo a půlminutový náskok na Kamilu Gregorovou (Salomon – 46:36) zajistila až na posledních dvou kilometrech závodu.

Pořadatelé vyslyšeli loňské připomínky běžců k sice náročné, ale z větší části asfaltové trati. Ta letošní byla pro příznivce trailového běhání výrazně příznivější a změnu trati si pochvalovala velká část běžců. Trať se zároveň o více než dva kilometry prodloužila a terénní úseky (zejména v Pilském údolí) ukázaly, že okolí Boskovic má běžcům co nabídnout.

Na startu bylo Masarykovo náměstí plné běžců i diváků a předstartovní atmosféra byla parádní. Po startu organizátoři běžce nabudili na trať songem od AC/DC a i takové „maličkosti“ dělají z pěkného závodu ten skvělý. K vylepšené trati přidali organizátoři dvě občerstvovací stanice, což u závodu na 12 km také není obvyklé. Celá trať byla výborně značená, navíc doplněná početnými pořadateli v místech změny směru běhu.


VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 01.05.2013 22:02:50

Robert Krupička se stal v čase 38:57 celkovým vítězem Běhu za sedmizubým hřebenem na 12,5 km, hlavního závodu Boskovických běhů, které odstartovaly letošní Salomon Trail Running Cup. Krupička se po loňské sezóně, v níž se pokusil o překonání osobního maratonského maxima, vrací k závodům v běhu do vrchu, které mu nejvíce sedí. V závodě žen byla nejrychlejší další excelentní vrchařka, Pavla Schorná-Matyášová. Zvítězila časem 44:41. V hlavním závodě startovalo 498 vytrvalců, celkem se Boskovických běhů zúčastnilo 856 běžců a běžkyň. Připravujeme podrobnější reportáž
Odkaz na článek

avatar

Hlubočky

Celkem 14607 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:31 (2012)
půlmaraton: 1:37:04 (2011)
maraton: 3:41:23 (2014)

pravnik muž 02.05.2013 21:04:56

Značení trasy a organizace OK, hezká příroda, dobré počasí a supr diváci…:-) Vypadá to, že Boskovice si vzaly tyto závody za své a mohou příjemnou atmosférou konkurovat i mnohem větším podnikům.

Motto: Každý kopec jednou skončí.
avatar

Bílovice-Lutotín

Celkem 916 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:23 (2013)
půlmaraton: 2:31:28 (2013)

katkaty žena 03.05.2013 11:52:53

Byl to sice můj druhý závod a zatím nejdelší a dost náročná trať, ale bylo to skvělé. Do cíle jsem doběhla živá a po svých :D Moc jsem si to užila a gratuluji všem ;-)

Motto: Pomalu, ale jistě... :)
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.