Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pechek sedmý na MS v horském maratonu, tým má stříbro

Pechek sedmý na MS v horském maratonu, tým má stříbro
foto: Zdenek Krchák (archívní snímek)

Radek Narovec | 04.08.2013 | přečteno: 6528×

Na polsko-českém pohraničí v krkonošské Szklarske Porębě si to v sobotu rozdali horští běžci o titul mistrů světa. Na mírně zkrácené trati dlouhé 41 km vyhráli Slovinec Mitja Kosovelj (3:07:36) a Italka Antonella Confortola (3:44:51). Český reprezentant Petr Pechek doběhl na sedmém místě (3:19:20) a nejvíc tak pomohl týmu ke stříbru.

České barvy hájila sestava Petr Pechek, Jan Mrázek, Tomáš Ondráček, Roman Baláž, Michaela Mertová, Adéla Esentierová a Kateřina Matrasová. Muži vskutku zabojovali a vyneslo je to na výtečné druhé místo za Italy a před Wales. Kromě Pechka, výtečného vrchaře, se ukázal i silniční specialista Tomáš Ondráček (12. příčka, 3:27:03) a neztratil se ani Jan Mrázek, který skončil třináctý (3:28:49).

Ženy skončily páté, když Matrasová jako nejlepší z nich (4:04:47) uzavírala první desítku pořadí jednotlivě.

Na startu se bohužel nemohla sejít celá špička horských běžců, protože sobotní akce pod záštitou IAAF se konala jen týden po skončení „konkurenčního“ evropského šampionátu ve skyrunningu.

Ještě před sobotním startem museli pořadatelé rychle vyřešit dosti zásadní problém – pozměnit trať. Ochranáři jim totiž nedovolili vést ji přes Sněžku.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 02.08.2013 09:30:05

V sobotu se koná v Polsku (Szklarska Poreba) světový šampionát v dlouhém horském běhu (44 km) pod patronací IAAF. České barvy bude hájit sestava Petr Pechek, Jan Mrázek, Tomáš Ondráček a Roman Baláž, v soutěži žen nastoupí Michaela Mertová, Adéla Esentierová a Kateřina Matrasová.
Odkaz na článek

avatar

Litoměřice

Celkem 413 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:09 (2012)
půlmaraton: 1:48:50 (2012)

kodys muž 04.08.2013 20:35:21

Byl jsem zrovna přímo v centru dění! Super atmosféra, turisti fandili jak o ,,závod'', smekám před závodníky a mají můj obdiv. Bylo dost vedro a sluníčko krásně svítilo:-) Já byl na straně turistů a ty kopce co závodníci vybíhali jsem sotva vyšel!

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.